Gemaakt

Het horrorrokje

Er zijn zo van die naaiprojecten waarvan je als je er aan begint denkt “oh, easy peasy, nice and easy, dat gaat hier gedaan zijn in geen tijd,”. Ik had dat bij de Ginger van Colette Patterns. Een beginner patroon staat er overal duidelijk te lezen. Toch heb ik nog nooit zoveel losgetornd bij een project als bij dit. Aan het patroon zelf lag het absoluut niet.

De buitenkant in elkaar zetten was echt easy peasy, nice and easy. Volgens mij heb ik er niet langer dan anderhalf uur over gedaan. Zelfs de blinde rits ging er verbazend vlot in. En toen kreeg ik ruzie met het beleg. Ik had het er in gezet en moest vervolgens mijn naden bijknippen zodat er niet te veel stof aan de bovenkant tussen het beleg en de buitenkant zat. Heb ik al een keertje vermeld dat mijn knipkunsten niet zo geweldig zijn? En dat dat al wel eens voor problemen heeft gezorgd bij het naaien? Ahum. In dit geval werd er natuurlijk in het beleg geknipt. Hoe kon het ook anders. Lompe geit die ik ben. Hoppa, Lostornen die handel.

Tijdens een naailes werd er een nieuw beleg in gezet. Wel, het werd er weer twee keer ingezet omdat ik twee stukken aan elkaar had genaaid op een plaats waar het niet moest. Lostornen die handel. Na drie uur zwoegen kwam de naaijuf dan tot de conclusie dat ik het beleg er verkeerd had ingezet aan de rits. Oplossing? Jawel. Helemaal lostornen en opnieuw beginnen.
“Och sterft toch gewoon, stoem rokske,” heb ik gedacht en ja, ik heb even overwogen om het onding ritueel te verbranden. Dat rokje heeft vervolgens behoorlijk lang op de vloer in onze gang gelegen waar ik het kwaad heb gegooid. Zo gaat dat hier dus ook soms, ten huize Verbeelding. Frustraties en woede-uitbarstingen, die horen er ook bij.

Maar vorige week tijdens de naailes besloot ik het nog een keer te wagen. Op het einde van die les was er een beleg. Praise the lord en de aanhouder wint en zo. De omgekeerde V bij het patroon werd eerder een rare curve, maar soit. Niet het einde van de wereld. Ik overleef het wel, vermoed ik. Het beleg is trouwens gemaakt in mijn favoriete worteltjesstofje. Dat stofje is een van de eerste stofjes die ik ooit heb gekocht. Eén van de grote schatten die ik gescored heb bij Pauli. Ik heb toen gezegd dat ik er ooit misschien een rokje mee zou maken, maar intussen is er al zoveel mee gemaakt, dat er niet meer zo veel van over bleef. Net genoeg om twee keer een beleg uit te krijgen, blijkbaar. 😛

Het horrorrokje is dus nu af en ik weet niet wat dat met dat rokje is, maar uhm… Dat slankt af gelijk zot. Met andere woorden, al dat lostornen en prutsen en vloeken en schreeuwen, was het meer dan waard. Ik keek daarnet nog even rond op het internet om de resultaten van andere naaisters te zien en ik ben niet de enige waarbij deze wonderbaarlijke eigenschap van dat rokje is opgevallen. Dus lieve mensen, hoewel ik héél veel ruzie heb gehad, ga ik dat rokje met héél véél plezier dragen. Yupyup.

You Might Also Like

 • Griet

  Je staat er inderdaad super mee!

 • Wapiti

  Proficiat voor zoveel volharding! mooi rokje geworden met een super beleg. Dan word je altijd al blij als je het aantrekt.
  Slankt dat rokje af of ben je gewoon zo slank van jezelf? Tzal wel dat laatste zijn, denk ik.

 • Storm

  Je staat er heel mooi mee!

 • la merlette blanche

  Awel, dat viel mij ook direct op, die perfecte benadrukking van je curves. Ofwel was je vermagerd (zou ook wel kunnen door het choco-minderen), ofwel lag het aan het rokje zelf. Heel mooi!

 • An VD

  ‘t Is een prachtig rokje! Ik heb nooit overwogen het te kopen omdat ik al zovéél patronen voor rokjes heb, maar je brengt me stevig in de verleiding. Supermooi!

 • Kris10

  Nu je weet hoe het moet, kan je er misschien nog eentje maken. Dat moet echt super easy peasy zijn. Ik kan ook wel wat afslanking gebruiken. Kan je nog wat oefenen en zit het echt helemaal in de vingers…

 • JoChapeau

  Het staat je geweldig ! Je straalt er super in, misschien wel door de super eigenschappen van dit rokje …

 • Nele84

  Ik vond de titel niet kloppen bij de foto’s. En al helemaal niet bij jouw smile. Maar na het verhaal te lezen is het me duidelijk. Moedig mens ben jij. (Want alliteraties zijn top :-).)

 • Fo

  Het viel me meteen op hoe slank je lijkt! Misschien toch dit patroon aanschaffen 🙂

 • Bloem

  Of hoe horror soms zooooo schoon kan zijn. 🙂 (Euh … heb ik dat werkelijk geschreven????)

 • nobutterfly

  ik heb ook zo een horrorrokje, een ander patroon, maar het jouwe is echt wel mooi.

 • Greet

  Wat een leuke schoentjes!

 • Pin It on Pinterest