Gebeurd

Orde in de chaos: een slimme telefoon

Al weken, wat zeg ik, maanden was ik aan het twijfelen over de aankoop van een smartphone. Mijn gsm begon vreemde ouderdomskwaaltjes te vertonen na vijf jaar trouwe dienst. Het inslikken van sms berichten was een van die kwaaltjes, waardoor ik de berichten een maal kon lezen en daarna verdwenen ze in een of ander zwart gat. Het gebeurde niet met alle berichten, dus het was een beetje giswerk. Goh, niet het einde van de wereld natuurlijk, maar soms wel vervelend als je een berichtje leest en er niet meteen op kan antwoorden. Of gewoon geen zin hebt om meteen te antwoorden. Kuch.

En laat ik ook maar eerlijk zijn, zo’n smartphone, dat leek me ook wel een interessant speelgoedje. Ik zou overal mijn Wunderlist kunnen checken en mijn mail. De volgende keer als iemand me zou vragen of ik op een bepaalde datum nog vrij was, dan zou ik gewoon mijn telefoon kunnen bovenhalen om het te checken of in te plannen en dat zou meteen gesync’ed worden met mijn computer. Twitter, Facebook, Instragram, Angry Birds en andere leuke apps, die werden er met veel plezier bij genomen natuurlijk.

Weken heb ik getwijfeld. Wat zeg ik, maanden! Maar nu door een samenloop van omstandigheden en een fixe korting dankzij de solden ben ik de trotste eigenaar van een HTC Sensation. De nodige apps staan er al op en er werd al volop mee gespeeld. Ik vermoed dat dit nieuwe speeltje heel wat zaken een pak overzichtelijker gaat maken en dat ik heel misschien eens bepaalde zaken beter zal plannen, andere zaken niet zal vergeten en nog andere zaken gewoon wat overzichtelijk zal houden. En hopelijk ga ik nu eindelijk een keer een betere band krijgen met mijn gsm, want uhm… sms’jes vijf dagen later beantwoorden en zes dagen op zeven rondlopen met een gsm met een platte batterij, dat is misschien ook niet altijd even goed voor het sociale leven. Ahum.

You Might Also Like

  • la merlette blanche

    Ha, herkenbare twijfels. Allez, bij mij gaat het dan tussen ‘die tattoo daar of die tattoo hier’ en tussen ‘een Kindle of een iPad, of geen van beide’? Al maanden loop ik ermee bezig, al jaren zelfs in het eerste geval. Maar dat bewijst alleen maar dat je er echt echt echt lang over hebt nagedacht, dus dan mag het 😉 Veel plezier ermee!

  • Katelijne

    Hé, waar heb je hem in solden gevonden? Mijn liefke wil er ook zo eentje, maar de goedkope Nederlandse website http://www.gsm-eindhoven.nl/ heeft hem niet meer… Merci voor de info alvast!

  • Ann

    Netjesss! Sowieso kunt ge u binnen dit en een paar maanden niet meer inbeelden dat ge ooit zonder hebt geleefd ;-)!

  • Pin It on Pinterest