Gebeurd

Brave

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ze mij vragen: “En? Wat wilt ge voor uwe verjaardag?” dan weet ik echt niet wat ik moet antwoorden. Vrede in Syrië zou momenteel wel fijn zijn. Misschien wat beter weer, want de regen begint zelfs mijn keel uit te hangen. Meer meisjes in ontwikkelingslanden de kans geven om naar school te gaan. Drinkbaar water voor iedereen. Dat soort dingen. Dat wil ik allemaal. Maar dat is natuurlijk niet het antwoord wat er verwacht wordt op die vraag.

Maar er was toch één ding dat ik echt zo ongelofelijk graag wou voor mijn verjaardag. Ik wilde Brave gaan kijken in de filmzaal. Brave! Lieve mensen, jullie willen niet weten hoe lang ik heb zitten aftellen naar de release van die film en aangezien de releasedatum de dag voor mijn verjaardag was, sja, was het heel erg duidelijk wat ik wilde. Jaja, Kathleen en animatiefilms, dat is en blijft grote liefde tot in de eeuwigheid, vrees ik.

We namen de rare kuren van Kinepolis in acht (alhoewel we even problemen hadden met hun kutkloteschijtkak site) en gingen dus zo snel mogelijk naar die film. Kinepolis Leuven staat er voor bekend om de orginele versie van bepaalde animatiefilms maar een week te draaien en bij deze film leek het me de moeite om de engelstalige versie te bekijken met al die sappige Schotse accenten. En oh, wat heeft Pixar dat weer goed gedaan! Een geweldig orgineel verhaal met een prinses met ballen die haar lot in eigen handen wil nemen. Meer moet dat niet zijn voor mij. Och, steek er nog een paar geweldige grapjes tussen en ik ben verkocht. En zorg dat het haar van het hoofdpersonage en de vacht/manen van de dieren in de film zo ongelofelijk realistisch gemaakt zijn en sja…  Je hebt mijn hart gewonnen in no time. De film is zo hard de moeite waard om eens op een druilerige zomerdag te gaan bekijken. Echt waar. U zal er van genieten.

You Might Also Like

 • Mama Saartje

  Die staat ook absoluut op de planning! Ziet er een zalige film uit! Dt van die originele versie maar 1 week te draaien, dat wist ik niet… Nu ja, ik rij eigenlijk al liever naar Mechelen tegenwoordig, want de kinepolis in Leuven, daar kan ik mijn benen amper kwijt.

 • Kathleen

  Een week is misschien overdreven, maar vorig jaar wilde ik na twee weken Rapunzel gaan zien en toen was de orginele versie al niet meer te bespeuren op de programmatie van Kinepolis Leuven. Zucht.

 • ilse

  Wij zagen hem ook al en effectief: genoten!

 • Ann

  Een collega van mij heeft een dochtertje dat sprekend op het hoofdpersonage lijkt, echt grappig :-).

  Ben zelf niet zo van de animatiefilms, geef mij maar goeie ouwe ‘getekende’ Disneyfilms!

 • Yasmin

  Net je blog ontdekt! Ik ben ook echt zot van animatiefilms 🙂

 • Lore

  Oh die wil ik ook absoluut nog gaan kijken één van dees 🙂

 • Kris10

  Absoluut een aanrader. Ik wil ook zo’n haar!

 • Jessi

  Geweldige uitspraak over de site, haha 😀 Dat dacht ik er ook van toen ik de nieuwe website ontdekte. Damn, hoe erg kunt ge een site verpesten. Ik heb al veel postieve dingen gehoord over Brave, en toch ben ik de film nog steeds niet gaan zien. Waarom betalen voor een ticket als het thuis gratis kan, denk ik dan. Foei toch 🙂

  Ik las net je Life List en bijna de helft van wat daar staat, heb ik ook op mijn lijstje staan. Jeej 😀

 • Flexje

  ‘t Ventje wil deze ook heel graag zien…

 • Pin It on Pinterest