Gebeurd

De hobbykamer

We zijn eigenlijk nooit helemaal tevreden geweest met onze opstelling in de hobbykamer en om eerlijk te zijn is dat nu net de plek waar Het Vriendje en ik beiden het meeste tijd doorbrengen. Jawel. De kleinste ruimte van ons appartement (buiten dan de badkamer natuurlijk) en net daarin zaten wij opgepropt met onze twee computers, mijn naaimachine en overlock. Over de stoffenkast, de ander-knutsel-materiaal-kast, zijn boekenkast en cd-rekken zwijg ik even. Die kleine twaalf vierkante meter stonden eivol.

Hoe graag ik Het Vriendje ook zie, soms moet ik gewoon alleen kunnen zijn om me te kunnen concentreren op de dingen die ik moet doen: geboortekaartjes ontwerpen bijvoorbeeld of websites of van alles en nog wat naaien. Ik heb rust nodig. Als je lief dan besluit loeiharde hip hop (uuugh) te draaien of voor de tienduizendste keer een grappig filmpje op YouTube bekijkt of wil vertellen over een superinteressant artikel dat hij net las op het wereldwijde web, sja, dan geraak je niet ver. Opnieuw: hoe graag ik mijn vriendje ook zie, soms heb ik gewoon even wat tijd alleen nodig om de batterij op te laden. We hebben daar allebei veel nood aan, introverten die we zijn. Het was dus duidelijk dat er iets moest gebeuren, want zowel Het Vriendje als ikzelf voelden dat de situatie hoe die was, niet naar behoren was.

Ik had er al een paar keer over gesproken, maar Het Vriendje was er niet meteen voor te vinden om de woonkamer her in te richten en dan zijn bureau daar bij te zetten. Tot een paar weken geleden. Hij nam het even in overweging en besloot er toen werk van te maken. Een weekend later verschoven we de kasten in onze woonkamer en zo kwam er een hele muur voor de bureau van Het Vriendje vrij. Hij verhuisde zijn computer en muziekinstallatie naar de woonkamer en kwam tot de aangename verrassing dat zijn muziek véél beter klonk met zijn nieuwe opstelling. Ha! Mooi meegenomen natuurlijk!

En zo komt het dus dat ik al een dikke week een hele kamer voor mezelf heb. Om belachelijke luide vloektirades in af te steken als ik weer iets mis doe met een naaisel. Om ontzettend mooie Fanny&Laura spulletjes in te maken. Om even op adem te kunnen komen. Om rommel in te maken. Ahum. Kuch. Sommige dingen moeten nog een beetje een plaats krijgen, zoals jullie wel op de foto kunnen zien. En als ik knuffels nodig heb van Het Vriendje of als ik hem iets wil laten zien, dan zit hij gewoon in de andere kamer. Ideaal.

You Might Also Like

 • la merlette blanche

  Ideaal inderdaad! Ik heb ook een eigen kamer voor al mijn hobby’s, en gelukkig maar, want soms zijn we nogal rommelig. En als ons beider rommel zich nog eens zou vermengen, is het natuurlijk helemaal om zeep.

 • Storm

  Zalig, zo’n kamer.Geniet van je rust!

 • Josie Something

  Heerlijk! Sinds we in mei verhuisd zijn, heb ik ook mijn eigen hobbykamer en ik kan me al niet meer herinneren hoe ik het ooit zonder heb kunnen doen.

 • Plutomeisje

  Ha zalig zo een eigen kamer! Ik deel mijn hobbykamer met het Vriendje, maar ‘t is gelukkig groter dan 12m². + het Vriendje speelt vooral video spelletjes, dat neemt niet zoveel plaats in. ^-^

 • Lore

  Zeer herkenbaar 🙂 We hebben ook regelmatig nood aan ‘afzondering’, niets mis mee! Heel gezond zelfs denken wij! 🙂 Wel leuk zo’n eigen hobbykamer! Hier op ons kleine appartementje hebben we daar nog geen plek voor, maar ooit, ooit als we een huisje kopen, wil ik ook een eigen hobbykamer! 🙂 Nu ga ik meestal in de keuken zitten en hij in de living, werkt ook wel 😉

 • Ann

  Zalig! En heel herkenbaar, die ‘nood’ aan afzondering. Wij hebben later sowieso een huis met twee aparte hobbykamers nodig.

 • Riet

  Ik zit hier meestal helemaal alleen in dat grote atelier en trippel dan vaak naar boven om te vragen: ‘kun je niet bij mij komen zitten om iets te lezen of doen?’ Maar ik ben dan ook al heel mijn leven bijzonder slecht in alleen zijn. En ‘t is niet omdat hij er moet zijn, dat hij ruimte krijgt voor zijn spullen: veel plaats om te ‘maken’ is hoera!

 • Yasmin

  Heerlijk zo’n hele kamer! Ik kijk al uit naar die nieuwe spulletjes, want ik heb net twee pakjes postkaarten bij je besteld en ben meer dan tevreden! 🙂

 • Kim

  Ik wil ook! .. Ik heb enkel een tafel in de woonkamer met altijd veel te veel rommel op. En een kist boven die uitpuilt van de spullen. Man ligt ‘s avonds in de zetel te slapen of tv te zien (meestal al snel te slapen eigenlijk) en dan wuiven we af en toe eens uitbundig naar elkaar of ik ga even tot daar voor een knuffel 😀

 • Lelie

  Wat zalig! Hopelijk verhuizen mijn vriend en ik in November naar een grotere woonst, Hobbykamer, check! Het huis is wat op de groei, dus voorlopig veeeeeeeeel plek!

 • Flexje

  Zo herkenbaar!! 🙂

 • Pin It on Pinterest