Gebeurd

Lizzie Bennet

Een tijdje geleden schreef ik een korte review over Edenbrooke. In dat blogbericht liet ik vallen dat ik een liefhebber ben van het werk van Jane Austen. Daarop liet Greet weten dat ik dan zeker eens het Youtube kanaal van Lizzie Bennet moest bekijken. En dat deed ik dan maar. Sja… Als lezers mij tips geven, dan check ik die altijd wel even. Ik luister naar jullie, hoor!

Het hele Lizzie Bennet project is een moderne versie van Pride & Prejudice. Geen lange baljurken hier, geen paarden en koetsen, geen soldaten in nette uniformen. Nope. Lizzie zit in haar slaapkamer en maakt samen met haar beste vriendin Charlotte een videoblog over haar leven en voornamelijk ook over het liefdesleven van haar oudere zus Jane. Af en toe komt haar jongere zusje Lydia eens binnenvallen om wat leven in de brouwerij te brengen. De “reeks” volgt het verhaal zo goed mogelijk, maar heeft hier en daar wat dingen toegevoegd of gemoderniseerd. Zo is Mr. Bingley zijn naam Bing Lee en Mr. Wickham is geen soldaat, maar de coach van een zwemteam. Om maar een paar voorbeelden te geven.

Intussen heb ik alle veertig afleveringen gezien en ik hoop dat we binnenkort toch een keer een Mr. Darcy te zien, want uhm… Pride & Prejudice zonder een tall, dark and handsome Mr. Darcy is echt wel geen Pride & Prejudice. Collin Firth blijft de beste Mr. Darcy (nee, we gaan daar niet over discussieren, nee, dat is gewoon zo, punt), maar ik ben benieuwd hoe de Mr. Darcy van deze Lizzie Bennet er zal uit zien.

Soit. Dikke aanrader voor mensen die net als ik een voorkeur hebben voor Pride & Prejudice. Nieuwe video’s verschijnen elke maandag en donderdag.

You Might Also Like

 • Lucie

  Ik volg die ook, super om te zien! Voor mij is het waarschijnlijk wel heel anders omdat ik het boek nog nooit gelezen heb. Als je nog een andere leuke youtube serie zoekt, moet je maar eens zoeken op squaresville. Het is minder een vervolgverhaal maar wel een leuk samenraapsels van verhaaltjes.

 • Bloem

  Wat leuk!!! Lizzie heeft een nieuwe fan 🙂

 • Charlotte

  Zalig! 😀

 • Plutomeisje

  Zo leuk! En ideaal om tijdens mijn blokpauzes te bekijken (hoewel ik nu een acute behoefte heb aan de film of den boek :p)

 • lieve

  Wist niet dat dit bestond! Hartelijk dank voor de tip! Ga alle filmpjes zeker bekijken. Ik hou van alle boeken van Jane Austen, maar mijn favoriete verfilming is die van Emma met Kate Beckinsale

 • Greet

  Yay!

 • Pin It on Pinterest