Gebeurd

Nummertje 76

Enkele maanden geleden hoorde ik per toeval dat Sigur Rós een optreden zou geven in het Openluchttheater in Antwerpen. Dat was twee dagen voor de ticketverkoop van start zou gaan. Jawel. Ik moest en ik zou tickets te pakken krijgen voor dat concert, want het stond op mijn life list. Nummer 76: Sigur Rós live zien spelen.

Sigur Rós dat staat voor mij gelijk aan IJsland. Als ik die muziek hoor, zie ik zo weer de bergen voor mij, de bevroren baaien van de zee, de watervallen, de openluchtzwembaden met grote wolken stoom die er boven hangen,… Ik kan naar die muziek luisteren, mijn ogen sluiten en terug een beetje daar zijn. De muziek van Sigur Rós vat IJsland een beetje samen. Vandaar dat ik die band dus kost wat kost live wilde zien spelen.

Net als honderden, misschien zelfs duizenden anderen zat ik die ene vrijdagochtend op het appel. Het Vriendje ging ook proberen tickets te bemachtigen en hij had ook nog een collega ingeschakeld. Een uur lang heb ik mijn browser gerefreshed en iedere keer geraakte ik niet aan de volgende stap om tickets te bestellen. Na anderhalf uur proberen, was het duidelijk dat het een dikke vette “njet” zou worden. Ik was teleurgesteld. Diep teleurgesteld. Vooral omdat ik op twitter heel veel mensen zag mededelen dat zij wél tickets hadden. Sociale media, nergens goed voor.

Of toch misschien wel. Want op de twitter account van het Openluchttheater werd gemeld dat er een wachtlijst ging aangelegd worden. Ik mailde in zeven haasten naar het opgegeven e-mailadres en hoopte in stilte. In het verleden heb ik al een paar zeer positieve ervaringen gehad met wachtlijsten en wie weet, wie weet. En jawel hoor, een paar weken geleden kreeg ik een mailtje. Het Openluchttheater had extra moeite gedaan en had zo extra plaatsen kunnen vrij krijgen. Of ik tickets wilde? Hell yeah!

En zo kwam het dus dat ik gisteren met Het Vriendje naar Antwerpen trok om daar te genieten van de magische muziek van Sigur Rós. Live. Op een prachtige locatie. Op een heerlijke zomeravond. En amaai. En waw. En ook wel kiekenvlees. En… Man. Zo geweldig! Wat een ervaring! Ik heb gisteren meerdere malen mijn twee pollekes gekust omdat ik daar mocht zitten en genieten van hun muziek.

You Might Also Like

 • Ollie en Wallie

  ahhhh, ijsland, ik wil terug 🙂

 • smiley

  Idd een toffe locatie… het rivierenhof! 😉 Blij dat je ervan genoten hebt!!

 • Bloem

  Ik was er twee weken geleden bij Trixie Whitley … de omgeving is idd heerlijk om naar muziek te luisteren. Ben er ooit bijna weggeregend bij Suzanne Vega. 🙂

 • Goofball

  Net terug van het concert in Paradiso in Amsterdam. Had nog nooit van hem gehoord (ticket was van collega die niet kon gaan) , maar heb genoten en zag idd spectaculaire landschappen bij die muziek

 • Pin It on Pinterest