Gemaakt Tutorialsspotlight

Geschenkenvelopjes

Een tijdje geleden was ik op zoek naar iets om een piepklein geschenkje in te steken en af te geven. Je moet weten, ik ben geen held met inpakpapier. Alles behalve zelfs. Als je ooit een kadootje van mij krijgt, dan is dat in… bwaah… negentig procent van de gevallen ingepakt door Het Vriendje. Die heeft serieuze inpakskills. Dus af en toe moet ik oplossingen zoeken voor zulke inpakproblemen. Mijn goede vriend Illustrator werd er bij gehaald en binnen de kortste keren had ik een template voor een geschenkenvelopje.

Omdat ik vermoed dat zo’n envelopje andere mensen ook wel eens van pas zal komen, maakte ik snel een pdf’je dat je hier kan downloaden:
[download id=”8″ format=”1″]

Het envelopje verder in elkaar steken is poepsimpel eens je de pdf hebt uitgeprint (let op: kleuren kunnen verschillen van printer tot printer). Je hebt een schaar, een lat en een lijmstift nodig.

Stap 1: Knip de template uit. Mooi op de grijze lijntjes knippen, hé! Niet zo’n held met scharen? Dan kan je ook een hobbymes gebruiken.

Stap 2: Draai je template met de bedrukte kant naar beneden. Leg je lat gelijk op de aangeduide plekken (zie foto – je kan deze lijnen ook zelf trekken als je dat wil, maar het hoeft zeker niet) en maak een vouw door het papier over de aflopende rand van je lat te vouwen.

Stap 3: Lijm een strook van ongeveer een centimeter dik aan de buitenzijde van de langste flap. Vouw deze naar binnen en de leg de kortere flap er op.

Stap 4: Lijm de onderste flap aan de achterkant en bam, je envelopje is klaar!

Moeilijk? Ik dacht het niet, nee. En dan nu allemaal kleine spulletjes zien te vinden die je kan geven aan mensen. Oorbellen? Halskettingen? Snoepjes? Knopen? Een cadeaubon ter grote van een bankkaart? Ideaal voor in zo’n geschenkenvelopje.

You Might Also Like

 • Ollie en Wallie

  oeee, super leuk!

 • Iris

  Supertof!!! Bedankt!

 • Yasmin

  Wauw! Bedankt! Heel leuk

 • lielebeesje

  Meteen gepind!

 • marieke

  net een dag te laat zeg! had dit gisteren nodig en heb dan wat zitten sukkelen met een lelijke template die ik snel via google image had gevonden. maar kom, deze is echt prachtig en ik ga hem zeker bijhouden, het zal wel nog van pas komen (want ook hier heeft het vriendje meer inpakskills dan ik:))

 • JokeG.

  SUPER! thnx.

 • Cathy

  Van harte dank !! Heel leuk !

 • Aurélie

  Oh, super zeg! Bedankt voor de template!

 • Lore

  Handig en leuk!

 • Lies

  Waarom denk je er niet over na om workshops te geven rond het werken met illustrator? 🙂

 • Kathleen

  @Lies: iemand vroeg me dat onlangs ook, maar helaas is Illustrator niet bepaald het programma dat je in een uurtje of drie, vier kan uitleggen. Ik ontdek er zelf ook nog iedere dag nieuwe dingen in en ik werk er bijna dagelijks mee. 😛

 • Marina

  Bedankt,leuk om iets in te stoppen voor mijn kleindochter.

 • Madrina

  Oh, wat een leuk idee. En de perfecte oplossing voor mijn gebrekkige inpakskills 😉

 • Pin It on Pinterest