Fanny&Laura Gemaakt

Papier hier!

Er zijn zo van die dagen dat ik barst van de ideeën. De ene keer heeft dat met een nieuwe website of een webdesign te maken, de andere keren met een naaiproject, maar deze keer heeft het te maken met papier.

Ik heb altijd wel iets gehad met papier. Vroeger, lang, lang, lang geleden maakte ik notitieboekjes in alle mogelijke maten en vormen al dan niet uit gerecycleerd papier. Ik vouwde ook regelmatig eens een doosje in de vorm van een varkentje of een ander beestje en uit de bibliotheek nam ik honderden brochures mee met een interessant ontwerp.  Daar kon ik dan uren naar kijken. De inhoud van die brochures kon me minder schelen. Die liefde voor papier is waarschijnlijk ook de reden waarom er op nummertje 40 van mijn Life List “mijn eigen briefpapier ontwerpen” staat. Ha!

Die oude liefde voor papier laat de laatste maanden weer serieus van zich horen. Het begon, denk ik, allemaal met het maken van de postkaartjes voor Fanny&Laura. Daar heb ik volop van genoten. Daarna maakte ik terug wat notitieboekjes en opeens was ik weer volop in de weer met papieren spulletjes maken. Ik heb nog duizend en één ideeën. Momenteel hou ik het nog even bij de makkelijke dingen, maar ik leer bij. Iedere dag een beetje en hopelijk kan ik dan binnenkort mijn klanten ook leuke doopsuikerdoosjes en dergelijken aanbieden! En ja, af en toe vraag ik me af waarom ik nooit aan een grafische opleiding ben begonnen. Oh well. Dan leer ik het nu allemaal maar, op mijn eigen tempo.

Het laatste nieuwe experiment: een grote briefomslag (er past een postkaartje of een A4 in vier gevouwen in).

You Might Also Like

 • Abfabulies

  Mooi! Ik ben helemaal weg van de achterkant 🙂

 • Ilse

  Geweldig! En heel benieuwd naar de doopsuikerdoosjes 🙂

 • Julietta schrijft

  Geweldig: leuke vormgeving, kleuren en origineel. Maar zou ik er nog een derde kleine voor maken? Mmmm, nog even over nadenken! 😉

 • Bieke

  Oh waaw, die achterkant is supermooi!

 • Ollie en Wallie

  super cool!

  en als ik nu opnieuw kon kiezen, ging ik ook grafisch ontwerp studeren, maarja, met zelf prullen leren we ook veel!

 • Jessi

  Jij hebt geen grafische opleiding gedaan, maar werkt wel in de grafische sector? Gek zeg! En ik ben zot van die wolkjes! <3

 • Kathleen

  @Jessi: passie voor het vak, zeg maar. Ik heb eigenlijk een diploma journalistiek op zak. 😛

 • Lore

  Oh zo leuk!

 • Plutomeisje

  Zo leuk! Misschien moet je stationary beginnen verkopen, wie wil er geen zo zalige enveloppen!

  ‘k Vind dat best wel zot dat je dat allemaal op uzelf leert, ‘k zou niet weten hoe ge aan zoiets zou beginnen.

 • Mlle Belle

  superschattig!

 • Josie Something

  Ziet er heel leuk uit. Vraag me wel steeds af hoe moesten het klaar krijgen om speciale vormpjes uit te snijden! Doe je dit bij een drukker?

 • Kathleen

  @Josie deze is gewoon thuis afgeprint en uitgeknipt met de huis-tuin-keuken-schaar 🙂

 • Josie Something

  Ah, dat is natuurlijk ook een optie… 🙂

 • Zoë

  Heel mooi! Ik ga binnenkort ook nog eens aan de slag met schaar en papier 🙂

 • Pin It on Pinterest