Gelezen

I suck at girls

Twee jaar geleden las ik Sh*t my dad says, het debuut van Justin Halpern en dat debuut, dat viel zeer goed in de smaak. Het was een van de grappigste boeken die ik ooit heb gelezen. Dus toen eerder dit jaar het tweede boek van Justin Halpern verscheen, I suck at girls, wilde ik het graag lezen, alleen was ik een beetje sceptisch. Zou het wel even goed zijn als zijn debuut? Wat als hij zo een van die auteurs was die per ongeluk een goed debuut schrijft en waarbij het daarna bergaf gaat? Ik stelde het lezen van dat boek dan ook heel erg lang uit. Maar toen ik er eindelijk mijn tanden in zette, wist ik heel snel dat het een ongegronde angst was. I suck at girls is minstens even goed als Sh*t my dad says.

Justin staat op het punt zijn vriendin ten huwelijk te vragen, maar voor hij de grote vraag stelt, vraagt hij eerst zijn vader om raad. Deze zegt hem in zijn eigen recht-toe-recht-aan stijl dat Justin eens goed moet nadenken over zijn verleden en zijn vorige relaties. Als hij dan nog zijn vriendin ten huwelijk wil vragen, dan moet hij er voor gaan. Dus zet Justin zich op een bankje in een park en denkt hij terug aan al zijn relaties of zijn non-relaties, want zo geweldig deed hij het eigenlijk niet.

Het boek is opgebouwd uit korte hoofdstukken (twintigtal pagina’s per hoofdstuk) en ieder hoofdstuk is een korte momentopname uit het leven van Justin gaande van de lagere school tot dat hij zijn huidige vriendin leert kennen. Alle schaamtelijke details komen aan bod en hier en daar duikt vader Halpern natuurlijk op met zijn hilarische commentaar. Het boek was bij mij uit in geen tijd, omdat het nogal aan de dunne kant is, maar ik heb er ontzettend van genoten.

En nu is het wachten op een derde boek van Justin Halpern en hopen dat ook dat even goed zal zijn als zijn voorgangers.

You Might Also Like

  • HansDeZwans

    Thx voor de boekentip. Hij is ook in het Nederlands te verkrijgen maar ik denk dat dan een heel deel verloren gaat.

  • Pin It on Pinterest