Gebeurd

Een nieuw speelgoedje

Ik denk dat ons gezin een van de eerste was in België met een tekentablet. De papa is namelijk informaticus en vroeger kwam hij soms thuis met allerlei fijne computergerelateerde speelgoedjes: een muis met een trackbal, een powerball tegen carpal tunnel en dus ook een tekentablet van een of ander obscuur merk. Dat is heel lang niet gebruikt geweest, voornamelijk omdat het zo een rare manier van tekenen is. Je kijkt naar je scherm en intussen moet je tekenen op zo’n tablet. Maar op een bepaald moment ben ik er mee beginnen spelen en oefening baart kunst. Ik heb met die eerste tekentablet heel wat plezier gehad en toen kreeg ik voor mijn twintigste verjaardag een heuse Wacom Graphire 4. Een échte Wacom. Een grote stap vooruit.

Die Wacom Graphire4 is echt uitgebuit geweest de afgelopen zeven jaar. Ik overdrijf vaak een keertje, maar nu absoluut niet. Uitgebuit is het juiste woord. Het moet een van de meest gebruikte voorwerpen zijn in mijn leven. De pen was helemaal versleten, het tablet zelf heeft behoorlijk wat krassen en sja… Je ziet dat het ding veelvuldig gebruikt is. Het had al een hele poos zijn beste tijd gehad.

Ik zat al een tijdje naar de Wacom Intuos4 te kijken. En te kwijlen. Je hebt bij Wacom de Bamboo’s, het instapmodel. Zo eentje heb ik op het werk en ja, dat is fijn om af en toe een keer iets te schetsen of iets weg te gommen en ja, zo’n Bamboo is al opmerkelijk gevoeliger dan mijn eigen Graphire4. Ik heb even overwogen om er zo een aan te schaffen. Maar thuis gebruik ik mijn tekentablet véél meer dan op het werk. Er worden schetsen mee gemaakt voor geboortekaartjes. Hell, soms worden er zelfs volledige geboortekaartjes of huwelijksuitnodigingen getekend met zo’n tekentablet. Dan wil je gewoon het beste van het beste, maar soms moet je keuzes maken in het leven: investeren in dit of dat, in dit of dat. En het werd dus nooit die Intuos4.

Dus toen Steven enkele weken geleden liet weten dat er op iBood een Wacom Intuos4 stond te blinken aan de helft van de gebruikelijke prijs, was de keuze vrij snel gemaakt: aanschaffen die handel. Een goede investering voor Fanny&Laura, vond ik. En na een paar weken geduldig (ahum) wachten, arriveerde er dan afgelopen maandag een mooi pakje. Een échte Intuos4. Oh boy. Oh boy. Ik ken iemand die zich nog héél hard gaat uitleven de komende dagen. Héél erg hard. 😀

En ooit, als ik de lotto win of zo, dan schaf ik mezelf een Cintiq aan. Ooit. Nu is zo’n Intuos4 meer als goed genoeg. Maar een mens mag dromen, toch? 🙂

En jawel, dit was vermoedelijk mijn laatste zotte aankoop. Toen ik het tekentablet bestelde was er nog geen sprake van een huis natuurlijk. Lalala.

You Might Also Like

 • Alexandra P.

  Ik heb er ook eentje, een A3, sinds een jaar of zo. Ik heb het me nog geen moment beklaagd! Zo handig dat dat is!

 • Ollie en Wallie

  mij is dat nog nooit goed gelukt met zo’n ding tekenen, maar met zo’n minidingske van den Aldi valt ook niet veel te doen denk ik :p

 • Oon

  Ik heb ook een kleine Wacom die ik vaak gebruik ipv de muis. Niet echt om te tekenen, wel om te Photoshoppen.
  Veel plezier ermee!
  En trouwens, heb je die Powerball nog? Ik heb er hier ook nog eentje liggen. Van toen ik bij een bende R&D’ers werkte. Zou dat toeval zijn?

 • Pin It on Pinterest