Gebeurd

Het antwoord op de vraag van de maand

Gisteren zat er een mailtje in de inbox met als subject “Wake up call!”.

Tijd om wakker te worden, want het is oktober, en zelfs niet-Wrimo’s weten wat dat betekent: dat het weer bijna november is. Voor ons betekent dat dan ook dat we ons weer een maand lang aan ons toetsenbord gaan vastketenen om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven schrijven, zelfs als goedbedoelende familieleden proberen om ons naar buiten te slepen. En voor degenen die, om welke reden dan ook, van plan zijn om met de hand te gaan schrijven betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat de pen aan de ene hand en een blok papier aan de andere hand vast gekleefd zullen worden… met dezelfde reden.*

Dit mailtje is bedoeld om jullie eraan te herinneren dat NaNoWriMo er weer aan komt, en om jullie uit te nodigen ook dit jaar weer de wereld van jullie verbeelding te gaan verkennen.

Vorig jaar vroeg ik me nog af of het wel een goed idee was om deel te nemen aan NaNoWriMo, omdat ik al zoveel hooi op mijn vork had. Ik heb toen deelgenomen en eigenlijk weet ik niet meer al te veel over het verhaal dat ik heb geschreven, om eerlijk te zijn. Maar ik herinner me wel dat het deugd deed, dat schrijven, desondanks alle andere zaken die gedaan moesten worden. Dus dit jaar is het antwoord op de vraag van de maand, een volmondige “ja”. Ja, ik doe dit jaar terug mee aan NaNoWriMo. En ja, ik kijk daar al weer keihard naar uit, ook al is er dit jaar ook weer sprake van veel hooi. Ik vermoed dat die hoeveelheid niet gaat verbeteren de komende jaren, dus doe ik gewoon mee zolang ik kan. Het plot zit al helemaal klaar in mijn hoofd. Nu is het een kwestie van wachten tot november en dan het verhaal er uit persen in de vorm van 50.000 woorden.

You Might Also Like

  • HansDeZwans

    50000 woorden, hoeveel bladen zijn dat? Ik heb er echt geen idee van.

  • Kathleen

    @Hans ik heb het even gecheckt: het verhaal van 2011 (50.040 woorden) waren 81 A4 pagina’s in Arial, 11pt ­čśÇ

  • Pin It on Pinterest