Gebeurd

Over wallen en sokken

Het zijn drukke tijden hier ten huize Verbeelding. Mijn avonden zitten pakvol met opdrachten voor Fanny&Laura of allerlei opzoekwerk en papierwerk voor het huis. Af en toe staat er dan nog eens een marktje op de agenda en sja… Voor je het weet staar je naar je spiegelbeeld en bedenk je dat je jezelf nog nooit met zulke donkere wallen hebt gezien.

Gelukkig hadden de zus en ik al een tijd geleden afgesproken om donderdag 11 oktober richting Antwerpen te trekken om nog eens te gaan shoppen. Shoppen met de zus is altijd leuk, want ik mag haar dan aankleden. Je weet wel: “Die bloes moet ge passen en die broek en dat rokske. Nee, niet zagen, doe dat gewoon,”. Het grappige is dat mijn zus een behoorlijk andere lichaamsstructuur heeft (heel smal) dan mij (breed). Dus ik kan haar dingen laten aandoen waar ik ab-so-luut niet mee zou staan, maar waar zij dan wel mee weg kan. Ik leef mij dan uit, ja. Kleren kopen voor mezelf? Nope. Dat komt er meestal niet van tijdens die dagen. En nee, ik vind dat niet erg. Kleren kopen voor mezelf doe ik liever alleen.

Dus terwijl de zus het ene kledingstuk na het andere kocht, kocht ik een pons. Een grote pons. Een gigantische pons. Een pons waar ik nog veel plezier aan ga beleven. En stroopwafels. En een cleanser van bij Lush. Jawel. En ah ja, sokken. Dat valt onder kleding, natuurlijk. Ik heb zoveel geluk met mijn kleine voetjes, want dan kan ik van die geweldig toffe, kleurrijke sokken kopen van bij de Hema. Mij hoor je absoluut niet klagen. Ik heb genoten van ons dagje weg, ook al zat ik vandaag met een bizar maandag-op-vrijdag-gevoel.

En die wallen, die vallen precies al wat beter mee vandaag.

You Might Also Like

 • De Zuster Van

  Beter dan een vrijdag-op-maandag-gevoel!

 • mamasha

  Ik ben net dezelfde. Kleren voor mezelf alleen
  kopen en anderen graag kleden. Ik doe dan wat jij doet met de MDH. Kan ik efkes commanderen ;).

 • ilse

  Spijtig dat ik grote voeten heb ;-(. En pons, is dat in termen van ‘een grote pons om vormen uit te ponsen’? Waar vind je dit in ‘t stad?

 • Ann

  Heerlijk, meer heeft een mens soms niet nodig om te recupereren!

 • Kathleen

  @Ilse Pipoos (zijstraat van de Meir) had een hele muur vol met ponsen in alle mogelijk vormen en formaten.

 • appelstien

  hier ook te grote voeten :(. en ik koop gewoon nooit kleren meer, gaat ook :)!

 • Madrina

  Een wat? Een pons, wat is dat? Ik ken dat niet *bloos*

 • Pin It on Pinterest