Gegeten

Enchiladas à la Kathleen

Wij wonen vrij dicht bij het ViaVia eetcafé en ja, wij gaan daar regelmatig eens iets eten. De spaghetti is daar de max, maar af en toe worden we verleid door iets anders dat op het menu staat. Zoals de enchiladas, omdat dat zo lekker klonk. Het was liefde bij de eerste hap en als een gerecht liefde is bij de eerste hap, dan moet en zal ik dat namaken.

Ik las heel wat recepten voor enchiladas en besloot uiteindelijk zelf een poging te ondernemen zonder recept, maar op het gevoel. Het resultaat was beter als verwacht. Ha! Het was zelfs belachelijk lekker. Dus besloot ik snel mijn werkwijze op te schrijven zodat we dit recept nog vele keren kunnen maken (wel niet iedere week, want het is een stevige maaltijd). En hey, ik zet het ook hier even zodat jullie ook kunnen meegenieten. 😉

Benodigdheden (twee à drie personen)

 • Kleine tortilla’s (met grote gaat het waarschijnlijk ook, maar de mini-tortilla’s pasten perfect in onze ovenschaal)
 • Een rode en een gele paprika
 • Een rode ajuin
 • 200g gehakt
 • Een blik tomatenstukjes (400g)
 • Sambal oelek
 • Fajita kruiden
 • Zure room
 • Geraspte kaas
 • Een ovenschaal

Hoe ga je te werk

Snij de ajuin en de paprika’s fijn. Fruit de ui in een pan en bak daarbij het gehakt rul. Strooi wat fajita kruiden over het vlees. Kap hierbij de paprika’s en voeg vervolgens ook de tomatenstukjes toe. Doe hierbij een theelepel sambal oelek (minder of meer naar gelang je voorkeur voor pikant eten, natuurlijk). Laat alles even doorkoken en voeg na een paar minuten een overvolle eetlepel zure room toe. Laat alles nog even verder doorkoken.

Intussen neem je een tweede pan en doe daar alvast wat olijfolie in of bakboter of hetgeen waar jij het liefst mee werkt. Van zodra de pan warm is, kan je beginnen met de tortilla’s. Je haalt deze eerst door de tomatensaus in je andere pan (beide kanten moeten goed bedekt zijn met saus) en bakt de tortilla vervolgens enkele tellen in de pan met olie. Leg de gebakken tortilla op een bord en schep wat van het mengsel uit de andere pan in het midden van de tortilla en strooi een klein beetje geraspte kaas hier bovenop. Rol de tortilla op en leg deze in een ovenschaal. Doe dit met al je tortilla’s tot je geen plaats meer hebt in je schaal of tot je tortilla’s op zijn. Als je nog overschot hebt van het tomaten/vlees-mengsel, dan giet je dit nog uit over de tortilla’s. Je werkt je schaal af met nog een handvol kaas.

Dat gaat de oven in gedurende 20 minuten op 200°C en na die twintig minuten kan je genieten van zalige enchiladas.

You Might Also Like

 • Anneke

  Ik heb honger!
  Sounds good 😀

 • Jeroen

  Hmmmm ziet er overheerlijk uit. Maar op 20°C dat gaat maar koud zijn ;-). Je hebt me alvast doen watertanden en zal dit zeker eens klaarmaken 🙂

  • Kathleen

   Oeps, daar was ik duidelijk even in de war met die twintig minuten. Merci om het op te merken. 😀

 • pe

  Oh geweldig, ik was eigenlijk al even op zoek naar zo’n enchilada receptje. Die ga ik eens proberen!

 • Jan

  Heb dat ook altijd. In Wemmel in ‘t hooghuis ooit lang geleden voor de eerste keer Penne met Kip en Pesto (Rosso) gegeten en deze staat sindsdien ook regelmatig hier op het menu. Zeker nu na verloop van tijd het gerecht niet meer in zijn oorspronkelijke vorm op het menu staat.
  Dit gerechtje ziet er in elk geval ook lekker uit, en ga ik ook eens proberen. Lijkt me wel in de smaak te kunnen vallen bij de oudste (en zijn moeder!)

 • Lorecreatief

  Amai dat ziet er goed uit! Ik krijg instant honger! Dat recept moet ik bewaren! 😉

 • Ellen

  Ziet er lekker uit! Staat al bij mijn ‘nog te maken recepten’.

 • Pin It on Pinterest