Gemaakt

Zeemeermin

Eén van de eerste dingen die ik meestal teken als ik nieuw tekenmateriaal heb, zijn zeemeerminnen. Deze keer was het niet veel anders. En ik die dacht dat vijf Copic markers leuk waren. Ha! HA! Tweeënzeventig van die markers, dat is absoluut het einde, maar uhm… ik blijf blijkbaar wel steken bij het blauwe haar. Oh well.

En vandaag zag ik me genoodzaakt het onderstaande bericht te plaatsen op de Fanny&Laura Facebook pagina. Ik zet het hier ook nog even. Dit geldt niet alleen voor de Fanny&Laura illustraties, maar voor AL mijn illustraties en schetsen en wat dan ook. Ik teken graag en ik wil graag tekeningen op het internet blijven plaatsen zonder er gigantische watermerken over te plaatsen, maar blijkbaar snappen sommige mensen gewoon niet dat je die tekeningen en illustraties niet zomaar mag gebruiken voor van alles en nog wat. Ik word niet snel kwaad, absoluut niet, maar hier van word ik echt pissig.

Lieve mensen, prentjes op het internet mag je er niet zomaar afplukken en gebruiken voor je eigen doeleinden. De illustraties van Fanny&Laura (en ook deze op Verbeelding.org) worden met heel veel liefde gemaakt en er kruipt vaak heel wat tijd in. Gelieve ze dus niet zomaar wat aan te passen en te gebruiken als strijklabels, flockfolie, websiteheaders en wat nog niet zonder eerst even toestemming te vragen. Een simpel mailtje is genoeg en een nee heb je, een ja kan je krijgen. We zullen vanaf nu strenger optreden als we toch iemand zien die F&L (of van Verbeelding.org) illustraties gebruikt zonder toestemming.

You Might Also Like

 • Flexje

  Gelijk heb je… en wauw, die zeemeermin!!!

 • Anneke

  Amen!
  Dat ze verdorie googelen op ‘free vector’ of zo hé, als ze iets gratis willen.

  Ik ben trouwens héél erg jaloers op jouw tekentalent, jawadde!

 • Margot

  jij geeft me zin om ook te beginnen tekenen!

 • Jessi

  En gelijk hebt ge! Zin om eens een swapke te doen? Ik wil wel zo’n schone tekening van u krijgen. Zeg uw prijs maar (in de vorm van iets creatiefs of course).

 • Madrina

  Oh, wat een mooie tekening! Ik kan helemaal niet tekenen.

 • Pin It on Pinterest