Gebeurd

Dit was 2012

Op het einde van het jaar ga ik altijd even door de blogberichten die ik de afgelopen 365 of 366 dagen voordien bij elkaar heb gepend om te zien wat ik allemaal heb meegemaakt dat jaar. Blijkbaar schreef ik 145 berichten. Dat is minder als de jaren voorheen, vreemd genoeg. Natuurlijk schrijf ik hier maar een fractie op van hetgeen me overkomt en bezighoudt, maar ik kan me er we nog steeds een beeld door vormen van dat jaar. Ik moet zeggen dat 2012 een fijn jaar was voor mij. Een druk jaar waarin hard gewerkt werd en waarin er soms te veel stress was, ja, maar een fijn jaar. Een overzichtje.

 • Het Vriendje en ik kochten een huis. Een. Huis. Ik kan er nog altijd niet van over.
 • Mijn burgerlijke status veranderde. Ergens in oktober is die van alleenstaand naar wettelijk samenwonend gegaan. Yup. Yup. Niet dat dat ook maar enigzins gevierd is of zo. Ja, we zijn pasta gaan eten om het te vieren. Ja. Romantisch als we zijn. Ahum.
 • Het voorjaar stond helemaal in het teken van Van Katoen. Ik heb een kleine rol gespeeld in de organisatie. Hoe de andere dames dat allemaal voor mekaar hebben gekregen in combinatie met een gezin en werk, het blijft me nog altijd een raadsel. Maar het event zelf was een gi-gan-tisch succes.
 • Ik zag Sigur Ros live. Woehoe!
 • Mijn liefde voor papier en alles wat er mee te maken heeft stak weer serieus zijn kop op waardoor ik terug notitieboekjes begon te maken, mini-envelopjes en andere papierwaren.
 • Ik begon met mijn bezoekjes aan de life coach, een fijne dame die me steeds weer helpt om alles op een rijtje te zetten.
 • Er werd gereisd, jawel. Een weekendje naar Le Havre en een heuse roadtrip richting Zweden.
 • Tijdens de zomer besloot ik het even wat rustiger aan te doen en dat deed deugd.
 • Ik kwam terug in contact met wat vriendinnen van vroeger en had daar wat fijne namiddagen mee. Sommige dingen veranderen gewoon niet.
 • Ik liet geen gaatjes schieten in mijn oren, voor de mensen die het zich nog steeds afvragen.
 • Ik kweekte een tomaat. Letterlijk. Eén tomaat.
 • Mijn macaron experiment was zeer geslaagd en wie weet komt er ooit nog wel eens een vervolg op. Ooit.
 • Ik naaide eigenlijk maar twee dingen voor mezelf dit jaar: het Ginger rokje en het Peony jurkje, allebei van Colette Patterns. Voor een naaiblog moet je dus duidelijk niet hier zijn. Oh! En ik maakte een Tante Hilde pop voor mezelf. Dat ook, ja.
 • Tekenen deed ik dan weer opmerkelijk meer dan de afgelopen jaren! Vooral nadat ik die Copic markers heb ontdekt. Iedere avond een beetje tekenen is goed voor mij.
 • Ik deed veel leuke dingen met Fanny&Laura: ik maakte postkaartjes, geboortekaartjes, knuffels,… Ik stond op marktjes en Fanny&Laura verscheen zelfs in de Joepie. Hoera!

De Life List in 2012

You Might Also Like

 • nobutterfly

  Ik zou je eigen rol bij VK toch niet te sterk minimaliseren. En het is misschien geen naaiblog, je hebt me wel aangestoken met Colette (alleen heb ik nog niks gemaakt, maar dat komt).

 • Riet

  Ik doe ook van ‘objection’ bij je VK-stukje. Zonder jou had Van Katoen nooit de professionele uitstraling gehad die het hem webgewijs helemaal deed!

 • Het Vriendje

  Ik zou graag even mijn bijdrage tot de tomaat willen onderlijnen. My baby!

 • Pin It on Pinterest