Gebeurd

Doelstellingen 2013

Vorig jaar wist ik het niet goed, wat ik wilde doen. Ieder jaar opnieuw maak ik een lijst van doelstellingen, dingen die ik wil bereiken dat jaar, maar vorig jaar was mijn lijst behoorlijk beperkt en stond ik er niet honderd procent achter. Daarmee dat ik er ook weinig van gebakken heb. Ja, die macarons, die heb ik gebakken, ja. Bahaha. Billenkletser van formaat. Ahum. Voor dit jaar heb ik weer een mooie lijst klaar.

 • Een kat adopteren. Daar bestaat geen enkele twijfel over. Dit zal gebeuren. Een van de eerste dingen die Het Vriendje en ik tegen elkaar zeiden toen het bod op ons huisje werd aanvaard, was: “Dan gaan we eindelijk een kat kunnen adopteren!”. Eindelijk! Ik heb een kleine voorkeur voor rosse katten en stiekem wil ik die rosse kat Kapitein Nelson noemen. Waarom? Omdat het kan.
 • Getting Things Done lezen. Hij staat al een tijdje op mijn lijstje, maar onlangs werd het boek en de methode er achter uitgevoerd besproken in een van de podcasts waarnaar ik luister. “Eigenlijk zou ik me daar ook eens in moeten verdiepen,” bedacht ik me en toen was het plots te druk. “Begin niet aan Getting Things Done als je net in een ongelofelijk drukke periode zit,” zeiden de meneren van de podcast, “Want dan ga je niets van dat systeem bakken,”. Ik wacht dus even op een rustigere periode, maar dat boek lezen, dat moet er van komen dit jaar.
 • Drie maal per week bloggen. Ik was zo goed bezig dit jaar met heel mijn systeem en toen opeens werd er een huis gekocht en werd het leven een beetje zot, waardoor heel mijn systeem in duigen viel en ik dus nauwelijks nog een keer per week blogde. Schande! Er zullen altijd periodes zijn dat het iets drukker zal zijn en dat het moeilijker is om aan die drie keren per week te komen, maar de opzet is alleszins om het te proberen.
 • Van ons huis een thuis maken. Normaalgezien kies ik altijd meetbare doelstellingen. Dit is niet bepaald meetbaar, maar het is wel belangrijk. Ik weet niet hoe ik aan het einde van dit nieuwe jaar zal kunnen zeggen: “Ja, ik ben geslaagd in mijn opzet,” of “oei, er is nog wat werk aan,”, maar we zien wel.
 • Naaien voor mezelf. Het afgelopen jaar heb ik eigenlijk verdacht weinig voor mezelf genaaid. Ik naaide voor Fanny&Laura en ik naaide kadootjes voor Jan en alleman, maar tussendoor vergat ik even dat het ook leuk is om een handtas voor mezelf te naaien of een jurkje of een knuffel. Dus nam ik mezelf voor terug te naaien voor mezelf. Ik ga minstens vier projecten voor mezelf uitwerken, hetzij kledingstukken of iets voor het huisje. Dat lijkt mij behoorlijk haalbaar. En deze hoodie van Schnip Schnap wordt waarschijnlijk mijn eerste project aangezien alle patroondelen daarvoor al geknipt zijn. Alleen zijn al mijn naaispullen al ingepakt, dus moet het nog even wacht.
 • En de klassieker: verder werken aan de Life List. Nummer 31 en 95 komen sowieso aan bod dit jaar. Aan nummer 5 wordt gewerkt dankzij de nieuwe snailmail hype en binnen die hype past nummer 40 ook wel, dus wie weet. Oh en nummer 4. Yup. Die doen we ook dit jaar. De rest zullen we wel weer zien.

Zo. Dat was het. Er zijn nog een paar andere dingen die ik eventueel, misschien, ooit, als ik eens vijf minuten tijd heb, zou willen doen, maar die zet ik voor mijn eigen goed niet op deze lijst, want ik weet dat die misschien-doelstellingen er toch nooit van komen. En voor de rest doe ik gewoon verder zoals ik bezig ben. Er zijn hier en daar zaken die aangepakt moeten worden, werkpunten, maar die moeten daarom niet persé in doelstellingen worden gegoten.

En lieve lezers, wat zijn jullie doelstellingen voor het nieuwe jaar? Dertig boeken lezen? Een  marathon lopen? Of vijf kilo afvallen? Of zijn doelstellingen maar stom en doe je lekker gewoon je eigen zin? Ach, het maakt niet uit wat jullie van plan zijn, ik wens jullie hierbij gewoon een schitterend nieuw jaar toe!

You Might Also Like

 • Elisa

  Wat een hoop mooie doelstellingen, doelstellingen zijn zeker niet stom 😉 Ik heb ook een aantal doelen voor mezelf gesteld dat begind met balletles en rijlessen 😉

 • saravdv

  Veel succes in 2013 en veel plezier met het realiseren van je doelstellingen dit jaar !
  I wish you all the best!

 • Wapiti

  Dat zijn geweldige voornemens! En ze sluiten ook mooi aan op elkaar.
  Mijn doelstellingen gaan maand per maand (heb ik me voorgenomen). In januari wil ik het woord ‘moeten’ schrappen. Dat is niet simpel, ik heb het sinds middernacht al 4 keer gebruikt (mijn man houdt de stand bij).
  En verder wil ik de nieuwe kleurpotloden gaan gebruiken en opnieuw met klei aan de slag!

 • Kris10

  Vooral meer bloggen vind ik een fijne doelstelling 🙂 En als ik al die andere missies zie, ga je weten waarover schrijven
  Gelukkig nieuwjaar!

 • Elisse

  Ik wil u wel helpen met nummer 5 zene, als je nog een kandidaat zoekt 🙂 En, tof lijstje! Ik duim dat dat helemaal goed komt! Fijn 2013, Kathleen!

 • Annelyse

  Getting things done heeft mijn leven veranderd. Ik ben wel benieuwd naar die PodCast, waar heb je die gevonden?
  Over het boek heb ik wel weken gedaan, dat is geen boek dat je eens ontspannen leest, zware kost .. maar zo de moeite.

 • Jessi

  Ha dat naaien denk ik ook altijd! Ik maak leuk dingen en denk ‘dit moet ik voor mezelf ook eens maken’ Never happens… :p
  Mijn doelstelling is: afstuderen. Iets waar ik enorm hard naar uitkijk! Oh en aan mijn grote avontuur beginnen natuurlijk 🙂 voor de rest heb ik niet echt doelen. Die twee zijn al groot rboeg.

 • ilse

  Misschien moet ik gewoon ook eens aan Getting thing done beginnen. En voor de rest het hoofd boven water proberen te houden en niet verzuipen in de chaos van huishouden, kinderen, werk, …
  Maak er een super 2013 van!

 • Ollie en Wallie

  gelukkig nieuwjaar! mooie voornemens, hopelijk lukt het allemaal!
  ik hoop in 2013 eindelijk een kerstboom in een eigen huisje te kunnen zetten.

 • Aurélie

  Gelukkig nieuwjaar! Mooie voornemens, ik herken er een aantal ook bij mezelf (zoals veel mensen waarschijnlijk). Ik krijg “getting things done” cadeau van mijn werkgever (origineel sinterklaascadeau, dat wel), en ben eigenlijk ook benieuwd naar die podcast, waar zou ik die kunnen vinden? En blijf vooral posten, ik vind je blog geweldig!

 • Ruth

  Naaien… Dat is bij mij ook een doelstelling voor 2013. Vooral léren naaien, eigenlijk. 🙂

 • Nathanëlla Monsaert

  Tof hoor, die voornemens. Ik heb er ook een paar zoals het bijhouden van een art journal.

 • Pin It on Pinterest