Gebeurd

De eerste week

Goed, drie keer bloggen per week is natuurlijk niet zo evident als je geen internet hebt. Gelukkig kwam de Telenet-man afgelopen vrijdag alles in orde brengen en waren we weer verbonden met het wereld wijde web. Foto’s van het huis kan ik helaas niet met jullie delen momenteel omdat… uhm… ik even niet meer weet waar mijn fototoestel net ligt. Ahum. Maar ik kan jullie wel de eerste week in ons huisje samenvatten in enkele puntjes:

 • Algemene ranzigheid. De mama van Het Vriendje en ik hebben serieus geschuurd om de ranzigheid weg te krijgen, maar toch zijn er nog altijd momenten dat ik spontaan naar desinfecterende gel wil grijpen en laat het duidelijk zijn, ik ben alles behalve een persoon met smetvrees. Het hoogtepunt van ranzigheid was toen ik de oude wc-bril wilde vervangen met een nieuwe en allerhande… ranzigheid onder de oude bril vond. Echt. De-gou-tant. Uiteindelijk paste de nieuwe wc-bril niet op onze pot en moest de oude na een grondige schuurbeurt er terug op. Een nieuwe wc staat dus op de lijst met aan te passen zaken.
 • Kamperen in stijl. Och ja, iedereen die al een keer of twee verhuisde kent deze periode waarin alles nog in dozen zit en je eigenlijk het gevoel hebt alsof je aan het kamperen bent. Ik vermoed dat het nog wel even zo zal zijn, maar ik stoor me er niet echt aan. We kunnen eten, ons wassen en slapen, dat is het belangrijkste.
 • Slaap kindje, slaap. Een van de zaken waar ik het meeste schrik voor had was het slapen. Ik slaap vaak heel slecht op nieuwe plekken. In ons huisje? Geen enkel probleem. Er zijn geen buren boven ons die lawaai maken, onze slaapkamer grenst niet aan een liftkoker of de trappenhal en er piept geen licht door de rolluiken. We hebben hier nochtans vliegtuigen die niet zo ver hier vandaan opstijgen en landen. Of wel komt het door de algehele vermoeidheid dat ik zo goed slaap. Dat is uiteraard ook een zeer plausibele verklaring.
 • Het werk. We wisten dat we onze handen vol gingen hebben aan dit huis. De vorige eigenaars hadden heel wat zaken opgelost met duct tape en die oplossingen zijn sja… nogal amateuristisch. De grootste doorn in mijn oog is momenteel de keuken. Die is functioneel, maar daar stopt het ook. Helaas komt er veel meer kijken bij de keuken dan gewoon een nieuwe keuken installeren. Dus zijn we ons nu nog even aan het richten op de woonkamer. Die jaren zeventig planchettekes tegen het plafond proberen we te witten en daarna willen we de muren voorzien van een kleur die _niet_ op kots lijkt zoals nu wel het geval is.

Het is aanpassen. Gelukkig hadden Het Vriendje en ik deze week allebei een weekje verlof. Vanaf volgende week moeten we op de een of andere manier het werk in huis zien te combineren met een voltijdse job. En een bijberoep. En zo. Eens benieuwd wat dat gaat geven.

You Might Also Like

 • Jessi

  Wat een avontuur. Zo spannend zeg. Ik ben benieuwd wat ge er van gaat maken 🙂 succes ermee!

 • la merlette blanche

  Ha, die ranzigheid, dat was hier ook zo. De huurder voor ons was een man, vrijgezel, en tjah… Hij gebruikte de living ook als reparatieplaats voor zijn fiets. En hier was het niet duct tape maar punaises die ingeschakeld werden voor de meest uiteenlopende herstelwerkjes.
  Maar het komt goed! Ik duim voor jullie! 🙂

 • Josie Something

  Wij hadden blijkbaar wel wat meer geluk met de vorige eigenaar van het huis – die had alles netjes laten opkuisen. Nog veel plezier in jullie kot! 🙂

 • hoow

  Tja, die ranzigheid. Bij mij was het oppervlakkig min of meer proper. Maar heel ranzig toen ik de keukenkasten opendeed, de wc bril bekeek of de dampkap open klapte.

  het duurt even, maar langzaam wordt “het” huis dan “jouw” huis. Je moet het je alleen nog even eigen maken.

 • Nele84

  Ik vraag mij ineens in paniek af of jij nog wel op het stiksel gaat geraken? Vliegtuigen horen opstijgen, dat klinkt als ver weg.

 • ktrn

  Bij ons was het een stort .. De hond zat binnen en met een tapis plain boven .. Alé ja, het was wel een heuse verbouwing hier, maar ik wil maar zeggen dat alles, met tijd en boterhammen, in orde komt 😉

  Veel succes & plezier!

 • Kathleen

  @Nele84 ik zal er nog geraken, hoor. Geen paniek. 😉

 • Pin It on Pinterest