Gemaakt

Bernie

Toen ik ergens rond de jaarwisseling meldde aan Het Vriendje dat ik graag wat meer wilde naaien voor mezelf, knikte hij begrijpend. Ik legde hem uit dat het niet altijd van die grote naaiprojecten moesten zijn zoals kleren, want dat de kleinere, prutsprojecten soms de projecten zijn waar ik net meer voldoening uit haal. “Zoals Bernie,” zei hij. Ik knikte. Zoals Bernie.

Bernie zag het levenslicht ergens begin december tijdens een weekend dat Het Vriendje er op uit was met een kameraad. Ik wilde iets maken uit de blauwe Cookie Monster stof die ik jaren geleden op het Stoffenspektakel had gekocht. Een eenvoudige knuffel. Niet te veel toeters en bellen. De inspiratie kwam uit mijn Yeti Party print. Na even puzzelen met wat patroondelen, was daar Bernie. Hij kijkt een beetje dom voor zich uit, ja, maar hij is Bernie, de zachtste, liefste, grappigste yeti die er ooit op deze planeet heeft rondgelopen.

Het was de bedoeling deze knuffel te verkopen in de Fanny&Laura shop, maar ik kreeg het gewoon niet over mijn hart. Die blauwe oogjes van hem, die flodderarmpjes, dat glimlachje… Bernie had mijn hart helemaal gestolen. Zo gaat dat dan. Knuffels maken, nergens goed voor. Voor je het weet heb je op elk schap en op elke kast wel een knuffel staan. Maar sja… Schattige snoetjes, ik kan daar geen afscheid van nemen. En ik ben blijkbaar niet de enige die het daar moeilijk mee heeft.

You Might Also Like

 • Ollie en Wallie

  ohhh, die is echt super, zou ik ook voor mezelf houden

 • Elisse

  Moh wat een schatje! En superleuk, die koekiemonsterstof!

 • Demoiselle Do

  Wat een leukerd! Hou die idd maar lekker zelf! 🙂

 • Knijntje

  Zat hij in de shop, dan had ik hem al gekocht waarschijnlijk ;-). Af en toe heb je iets nodig dat uniek is, uniek blijft, en voor jezelf is 😉

 • Kris10

  Ik ken dat fenomeen. Het lukt mij bvb ook niet om een heeeel erg mooi postkaartje op te sturen naar iemand. (Ik denk bvb aan dat met die uiltjes van jou). Gelukkig heb ik een pakketje gekocht en kan ik er rustig eentje voor mezelf houden en de andere kaartjes versturen.

 • Kris10

  Ik ken dat fenomeen. Het lukt mij bvb ook niet om een heeeel erg mooie postkaartje op te sturen naar iemand. (Ik denk bvb aan dat met die uiltjes van jou). Gelukkig heb ik een pakketje gekocht en kan ik er rustig eentje voor mezelf houden en de andere kaartjes versturen.

 • Jessi

  Die is zo schattig! Ik zou hem platknuffelen!
  Ik had onlangs ook zo’n uiltje gemaakt uit vilt voor iemand en ik heb nog steeds spijt dat ik het niet voor mezelf heb gehouden 🙁

 • Riet

  Een beetje nieuw interieur vraagt dan ook om een beetje nieuwe knuffel, neen? 😉

 • Josie Something

  Ik wil ook zo’n knuffel!! Hij ziet er echt beestig uit.

 • Madrina

  Ik ben al helemaal fan van Bernie!

 • Pin It on Pinterest