Gebeurd

Een kijkje in de keuken

Tante Hilde daagde haar lezers uit om hun dagdagelijkse rommelige keuken te laten zien. Dus, hierbij enkele foto’s van de keuken in ons nieuwe huis. De keuken is een doorn in mijn oog. Zie dit maar als de “voor”-foto’s.

Inox meubels. We kregen al een paar keer de vraag of die uit een grootkeuken kwamen of zo. Toen ik bij Katrien hetzelfde meubel zag verschijnen, heb ik haar meteen gecontacteerd om te vragen van waar dat meubel kwam. Ikea blijkbaar. Ja. Ik heb trouwens een bloedhekel aan de inox afwerking. Potten en pannen daarop neerzetten is een en al gekletter. Ugh.

De vloer is, uiteraard, vinyl. Zowat overal op het gelijkvloers ligt er vinyl. We denken dat deze vinyl uit een auto-garage komt, want de vorige eigenaar deed iets met auto’s en geef toe, dat motiefje doet je toch aan niet veel anders denken dan aan de vloer van een garage. Toch?

De kastjes zijn ok, hoewel we nu al merken dat er veel minder plaats is dan de kasten in de keuken van ons appartement. De deurklinken voelen belachelijk vettig aan ook al heb ik er al tienduizend keer op geschuurd met allerhande schoonmaakmiddelen. We kunnen er nieuwe klinken op vijzen, ja, maar we kunnen ook gewoon meteen heel de keuken afgooien en er een nieuwe zetten, natuurlijk. Of misschien moet ik er tijdelijk toch iets anders mee doen… Iets. Misschien moet ik ze fuschia verven. Ofzo. Hmm… En ja, de vorige eigenaars hadden een zeer uitgesproken voorliefde voor zwart. Volgens mij zijn er in dit huis twee tot drie grote potten zwarte verf gebruikt voor allerhande doeleinden.

Oh ja en wat jullie niet kunnen zien is hoe koud het is in de keuken. We hebben de afgelopen dagen deze ruimte een beetje gemeden, om eerlijk te zijn. We hadden tot afgelopen zaterdag geen koelkast en dan kwam de koude wel van pas. Maar als heel uw keuken aanvoelt als de binnenkant van een koelkast, of beter nog de binnenkant van een diepvriezer, dan heb je een beetje een probleem. Jullie mogen je ook gelukkig prijzen dat er nog geen smell-o-vision is uitgevonden. De keuken ruikt momenteel naar vet en hond. Verschrikkelijke combinatie. We proberen dus iedere dag iets te koken dat lekker ruikt in de hoop dat die geur snel weg is, maar na twee weken hangt het er nog steeds. Helaas.

De keuken is een ramp, ja. Maar er is één ding wat ik wel zeer fijn vind: het fornuis. Vijf gaspitten en een grote oven. Er kunnen twee pizza’s of twee quiches naast elkaar in en ik kan daar waarschijnlijk drie batchen cupcakes in een keer in bakken, maar dat laatste heb ik nog niet geprobeerd omdat ik maar één cupcakevorm heb. Ooit zal dat wel eens gebeuren, vermoed ik. Ooit.

We zijn nu aan het uitzoeken wat we allemaal op welke termijn kunnen aanpassen en hoe we dat gaan doen. Tot dan zullen we het even moeten doen met hoe het is. Het is een functionele keuken, dat wel, maar daar stopt het zo’n beetje.

You Might Also Like

 • nobutterfly

  Ik krijg spontaan rillingen van jouw verhaal. Toen ik verhuisde plakte mijn keuken ook langs alle kanten, hoeveel ik ook schuurde en wreef. Hier en daar moest ductape het geheel samenhouden. En het was er koud in de winter, ik had wel lelijke planchetten aan de muur om het nog donkerder te maken, maar jullie vloer is misschien nog wel erger. Maar jullie hebben daar wel een mooi fornuis zeg! Daar moet je van profiteren!

 • la merlette blanche

  Gelukkig maakt dat fornuis veel goed 🙂

 • IngeMaakt

  Ik weet niet of jullie in België ook een Wibra hebben, maar daar verkopen ze Dasty ontvetter en dat ontvet Echt Alles (http://www.marketingprvisie.com/2009/04/dasty-het-geheime-schoonmaakmiddel-van.html). Het kost ook nog eens niks. Ideaal! Kun je het in België niet vinden, stuur me dan even een mailtje, dan stuur ik je een fles op.

  En gefeliciteerd met jullie huis! Mooi fornuis, ben jaloers op je oven!

 • Anneke

  Wauw, dat fornuis! Dat moet toch iets goedmaken 😀

 • Kathleen

  @Inge: bedankt voor de tip! Ik probeer deze week even binnen te springen bij de Wibra!

 • Kir

  En hoeveel goddelijke brownies er in die oven kunnen

 • De Zuster Van

  Voor zo’n fornuis zou ik de rest van de keuken er graag (voorlopig) bijnemen!

 • Wapiti

  Een koude keuken, dat is gewoon verschrikkelijk! Ik krijg al terug kou als ik er an denk! Vieze reuk zou je met een pot warme azijn kunnen verdrijven. Naar ‘t schijnt.
  Of veel bakken in je superoven!!!

 • Ann

  Als ik het zo hoor, zou ik ook zéér krekelig worden van zo’n keuken. Hopelijk vinden jullie snel een oplossing.

  On the other hand: je woont wel in je eigen huis. En dat op zich is een heel-leuk-feit :-)!

 • Fo

  Ik zou maar snel cupcakevormen bijkopen. Cupcakes bakken: dat ruikt toch lekker? :).

 • Hanne

  Da’s plezant he, zo van die vorige eigenaars die smerige boelen achterlaten? Dat ken ik :-).
  Wat het goed doet tegen vettige geurtjes is een potje water met azijn een half uurtje/uurtje laten pruttelen op uw gasvuur. (zonder deksel) Neemt alle vettigheid weg. (tip van tante Kaat!)

 • Kathleen

  @Wapiti en Hanne: ik ga dat eens proberen vanavond. Benieuwd!

 • ktrn

  Ik weet dat het misschien onnozel is omdat het blijkbaar al zo koud is in jullie keuken maar laat uw ramen open staan, dat werkt ook goed tegen vieze luchtjes .. Misschien een tip voor als het buiten wat minder vriest 😉

 • tinne

  ik moet zeggen dat het fornuis het enige was in de keuken wat me opviel! dus de rest is bijzaak en valt NIET op. (als je er niet in moet koken)
  Ik veronderstel dat je honderd en één ideeën hebt om de keuken aan te pakken.

 • Pin It on Pinterest