Gebeurd

Dingen die ik niet begrijp, maar die me wel fascineren

Er zijn zo van die dingen die ik niet begrijp, maar die me wel eindeloos fascineren. Af en toe word ik opnieuw met een van die dingen geconfronteerd en dan kan het goed zijn dat ik een hele avond het internet afsurf om meer te weten te komen over dat ene onderwerp. Filmpjes zien op YouTube, artikels lezen op blogs en heel Pinterest afschuimen om interessante links te vinden. En oh, nee, het gaat hier niet over politieke kwesties of wetenschappelijke ontdekkingen. Nee. Het gaat hier over doodnormale dingen.

Heel hoog op de lijst “dingen die ik niet begrijp, maar die me wel eindeloos fascineren” staat Scrapbooking. Afgelopen weekend heb ik weer uren doorgebracht met kijken naar prachtige pagina’s van allerhande scrappers. Dat was trouwens allemaal de schuld van Ann die schreef dat ze twee Smash Books had gekocht, een soort van scrapbook waar je van alles en nog wat in kan plakken zonder rekening te houden met wat waar moet komen. In een écht scrapbook probeer je alles zo mooi mogelijk te plakken. Soit. Scrapbooks, ik vind dat prachtig, echt waar, maar tegelijk vraag ik me af waarom mensen zich daar mee bezig houden. Hoewel ik nu natuurlijk wel aan het overwegen ben om zo’n Smash Book te kopen om er dan een “We maken van ons huis een thuis”-boek van te maken. Dus ergens begrijp ik het eigenlijk wel. Ergens.

Nog zo een rare fascinatie heb ik met make-up en dan vooral nagellak. Af en toe kom ik al eens op een beautyblog terecht en dan kan ik daar minutenlang gefascineerd lezen over crèmekes en god-weet-wat voor smeersels, maar me zelf wagen aan make-up, nee. Nee. Nagellak vind ik nog het leukste van al de make-up. Al die kleurtjes en al die tools waardoor je eigenlijk kan tekenen op je nagels, geweldig vind ik dat. Ik heb welgeteld één potje nagellak en een keer om de bwah… drie maand lak ik eens mijn nagels. Twee dagen loop ik daar dan mee rond en daarna MOET. DAT. ER. NU. AF. Want dan heb ik het gevoel dat er iets aan mijn lijf zit dat er niet thuis hoort. Maar toch vind ik dat fascinerend, nagellak en dan vooral hetgeen wat andere mensen er mee doen, dat is eindeloos fascinerend.

En onlangs stootte ik op een filmpje over Japans snoepgoed. Je zag niet veel op dat filmpje: een paar handen die allerhande poedertjes en vloeistoffen bij elkaar kapte om vervolgens een soort van snoep te bekomen in de vorm van een ijsje of een hamburger. Een mini-snoep-laboratorium, zeg maar. Een paar weken geleden heb ik een hele zondagochtend naar zulke filmpjes zitten kijken. Vraag me niet waarom, maar ik vond dat fascinerend om te zien. Ik heb niet meteen de ambities om zelf met van die snoeppakketten aan de slag te gaan, maar toch weet ik er behoorlijk wat over. Zo gaat dat dan bij mij.

Voor de rest zijn er nog dingen zoals oorbellen, koffie, mensen die uitgesproken fan zijn van een persoon of object en zo kan ik nog even verder gaan. Hebben jullie ook zulke dingen die jullie niet helemaal begrijpen, maar die jullie wel fascineren? Zo ja, wat dan wel? Of is dit een van mijn rare kronkels?

You Might Also Like

 • Wapiti

  Ik begrijp je helemaal. Wat ik niet begrijp is dat sommige (meerder) vrouwen geld kunnen uitgeven aan een facelift.
  Ik ben zelf ‘gezegend’ met meer dan voldoende rimpels onder en rond mijn ogen, maar ik troost me dan met de gedachte dat al die kleine en diepe rimpels iets van mijn leven weergeven.

 • Martine

  Ik ben een beetje zoals jou,ik zoek ook vanalles op maar soms moet ik mijn eigen afremmen om het gerief te gaan kopen om dat ook te proberen. Van schmink gebruik ik enkel mascara ,anders zie je niet dat ik wimpers heb. Heb dat ook met liedjes,ik doe zumba en hoor vele mooie liedjes maar weet de titel niet en dan zoek ik tot ik er op kom.
  groeten, Martine

 • Saar

  Jep! de mijne… blogs lezen over naaien en tekenen 😀

  Geen talent voor te tekenen,laat staan inspiratie voor te naaien… maar goh het lijkt me zo leuk omdat te kunnen en dan nog zo een gezellige blog er over te schrijven …

  maar hey, aan mijn rare kronkel kan jij maar plezier aan hebben …

  grtjs
  Saar

 • Plutomeisje

  Smash books vind ik ook geweldig! Scrapbooking snap ik niet (te netjes/prullerig), maar met Smash kunt ge u helemaal uitleven (zeker met al die stempels en post-its en stickers die ze daarrond verkopen). Volgens mij ga ik mij daar nog wel eens aan wagen.

  Make-up begrijp ik ook niet, hoewel ik wel een hele tijd allerlei beauty blogs in mijn blog reader had zitten, eerder uit fascinatie dan uit echte interesse. ‘k Denk dat iedereen wel af en toe iets fascinerend vindt dat op het eerste zicht niet iets voor hem/haar lijkt te zijn. Soms wint mijn nieuwsgierigheid het wel en dan wil ik dat ook gewoon eens proberen en koop ik vanalles en soms wordt dat dan ook echt gebruikt! 😛

 • Greet

  Wauw, die filmpjes op dat YouTubekanaal zijn echt hypnotiserend. XD

 • LJ

  Scrapbooken hebben mij ook altijd gefascineerd maar ik waag me er zelf niet aan; ik vind een fotoalbum efficiënter en het gaat uiteindelijk om de foto’s en niet om alle andere rommel die ge errond plakt. Is mijn mening.

 • Pin It on Pinterest