Gebeurd Populair

De mysterieuze zending

mailGisteren vond ik een briefje in de bus. Zo eentje waarop staat dat de postbode is komen aanbellen, maar dat er niemand thuis was en dat er nu dus een zending op mij ligt te wachten op het postkantoor. Ik keek er even verbaasd naar.

“Maar jij was toch thuis?” vroeg ik aan Het Vriendje die inderdaad de hele dag was thuis geweest. Muren schuren en zo. Dat moet ook gebeuren. Meteen nadat ik de vraag had gesteld, viel mijn frank. Excuseer, eurocent. We hebben namelijk tijdelijk geen bel meer. Toen ik vorige week thuis kwam van het Leuvens Stiksel was het behoorlijk hard aan het waaien en de bel lag voor de deur op de stoep, want die bel was natuurlijk alleen maar vastgeplakt met dubbelzijdige tape. Hoe kan het ook anders? Alles is hier vastgeplakt met fokking dubbelzijdige tape. Soit. Die bel plakt dus nog niet terug op z’n plaats en daardoor kon de postbode niet aanbellen. Zo gaat dat dan. Grommel.

“Maar ik heb helemaal niets besteld,” was mijn volgende reactie. Ik heb ook echt niets besteld. Eerlijk waar. Of misschien ben ik het helemaal vergeten, maar dan ben ik waarschijnlijk ook helemaal vergeten te betalen voor mijn pakje. Hmm… Dat zou behoorlijk genant zijn. Toen ging ik er van uit dat het de swap van Jessi zou zijn, want die had ik nog niet gekregen. Tot ik vandaag een briefomslag van Jessi in de bus vond. Hmm… Mysterie.

Gelukkig heb ik intussen genoeg pakjes verstuurd om te weten dat er een e-tracker is van de post waarmee je pakjes kan volgen. Omgekeerd gaat het natuurlijk ook, want door de nummer van de zending kan je al een beetje te weten komen over het pakje. Zo ontdekte ik dat het uit Jemelle komt. Jemelle. Hoort u het ook donderen in Keulen? Want dat was bij mij alvast het geval. Google maps vertelde me dat het vlakbij Rochefort ligt. U weet wel, Rochefort, in Wallonië. Rochefort, van het bier. Rochefort, waar ik geen kat ken. Laat staan een hond. Of een mens.

Heb ik jullie al eens verteld dat ik verdomd nieuwsgierig ben? Nee? Wel, ik ben verdomd nieuwsgierig. En ik moet nu dus wachten tot zaterdagochtend voor ik te weten kan komen wat voor zending (bier?) er op mij ligt te wachten bij de post. Ah ja, want het kantoor sluit om 17u en ik kom pas ongeveer een uur later thuis. Soit. Ik ben nu van alles aan het bedenken. Het kan een leuk kadootje zijn: mooi papier of een leuk stofje, het kan ook bier zijn natuurlijk. Of een middeleeuws geschrift van een abt met het geheime recept voor het bier. Of een dode rat. Of het hart van een koe. Of zo. Ik heb te veel Broodje Aap gelezen, vroeger. Dat staat vast.

To be continued.

Edit// En oh wee, als er nu een van jullie, lieve lezertjes, geheimzinnig begint te giechelen. Ik hou jullie in het oog. *staart*

You Might Also Like

 • ilse

  Nu heb je ons ook wel nieuwsgierig gemaakt …

 • Jessi

  Ik hoop dat ge mijn broche mooi vindt!

  En nu maakt ge mij toch ook wel nieuwsgierig hoor! Wie weet is het geen brief voor jou, maar voor de vorige bewoner ofzo :p

 • Kathleen

  @Jessi: nee, nee, het is wel degelijk aan mij gericht, want mijn naam staat in het vakje van de geadresseerde en de broche is geweldig! Merci nogmaals!

 • Thea ten Brinke

  Ojee minee…. Wat spannend…. Zo nieuwsgierig, dan wordt je geduld behoorlijk op de proef gesteld. Nou ja geduld kun je het in dit geval misschien niet eens noemen want het ligt voor je klaar alleen kun je er nog niet bij:( O bah, ik kan mij je fantasieën heel goed voorstellen, ik fantaseer met je mee enne je laat het ons toch snel weten hè. Geduldig ben ik al hoor;)

 • la merlette blanche

  Hier ook al iemand die benieuwd is! En lol, die afbeelding, zo waar 🙂

 • fie

  whoeoeoeoe, spannend

 • Ollie en Wallie

  oeee, spannend 🙂

 • Plutomeisje

  Haha, ik zou ook onnozel komen van nieuwsgierigheid. Ik haat dat echt als ik de postbode gemist heb (ik sta zelf speciaal vroeger op als ik een pakje verwacht :P).

  Veel sterkte tot zaterdag (en ik ga duimen dat het geen koeienhart is)! 😀

 • Juffertje in het groen

  In Jemelle ligt een verdeelcentrum van bpost. Van daaruit worden de pakjes van Samomamagazines (o.a. de Libelleshop) verstuurd. Misschien wil er iemand jou een pleziertje doen? Ben benieuwd!

 • Kathleen

  @Juffertje in het Groen: AHA! Dat is al een zeer goede tip. Ik verwacht niets van de mensen van Sanoma, maar je weet nooit natuurlijk. 😉

 • Goofball

  ik ben ooit eens super enthousiast pakje gaan halen bij post….en dat bleek dan stoemweg de telefoongidsen te zijn die men niet door onze brievenbus had kunnen duwen en die ik niet eens wil krijgen. Ik was zo pissed off dat ik daarvoor naar het postpunt was gelopen.

 • LJ

  Ik zou ZO nieuwsgierig zijn dat ik 586 excuses zou uitvinden om vroeger van ‘t werk door te mogen gaan zodat ik alsnog naar ‘t postkantoor zou kunnen spurten, asap. Ik ben nu zelfs ZO nieuwsgierig dat ik het in uw plaats zou willen gaan afhalen 😀
  Maar voor ‘t zelfde geld is het idd iets heel stoms.

 • Nele84

  En?

 • ktrn

  Nu ben ik toch ook echt benieuwd hoor! 😀

 • saravdv

  En en en? 🙂

 • Kathleen

  Dames, het is nog altijd geen zaterdagochtend, dus ik kan nog niets zeggen aangezien ik pas zaterdag het pakje kan halen. Maar ik hou jullie op de hoogte. 😛

 • Zjizjipke

  Spannend!!

 • Pin It on Pinterest