Gebeurd

De verborgen schat onder onze voeten

02-tegeltjes

Ik had het al eens over de vinyl die overal op de vloer ligt op de benedenverdieping. De vorige eigenaars hadden ons gezegd dat er onder die donkerblauwe vinyl een schoon retro-tegeltje lag. Dus een van de eerste dingen die we deden was een stukje vinyl in de woonkamer losprutsen. Geen retro-tegeltje, maar een vinyl met een tegeltjes print. Uiteindelijk zijn we aan de kelderdeur verder beginnen spitten en kwamen we inderdaad een pracht van een tegeltje tegen, hetzij onder een dikke laag lijm waarmee de eerste laag vinyl was vastgeplakt. De donkerblauwe vinyl was, uiteraard, vastgeplakt met dubbelzijdige tape. Hoe kan het ook anders. Alles is hier vastgeplakt met dubbelzijdige tape. Zucht. Soit.

02-vinyl

Omdat het Batibouw is, besloten we onze slag te slaan en een leuke vloer mét Batibouw korting te kopen. Maar voor we die vloer konden bestellen, moesten we er eerst zeker van zijn of we die tegeltjes in de gang in ere konden herstellen. Anders moesten we voor dat stukje gang ook vloer bestellen. Na wat gesleur en getrek aan de tweede vinyl (de eerste ging er uit zonder ook maar enige moeite), zochten we even op wat we moesten doen om die lijmrijsten van de tegeltjes te verwijderen. Natte dweil er op en dan schrapen, stond er op veel fora te lezen. Dat zou werken bij lijmen op waterbasis. Na een klein testje bleek dat we geluk hadden en dat het inderdaad lijm op waterbasis is.

02-tegeltjes2

Dus, als jullie mij binnenkort eventjes niet meer horen, dan zit ik waarschijnlijk in de gang, natte dweil in de aanslag, paletmes in de hand en te schrapen dat het niet meer mooi is. Als de tegels in dat stukje gang in ere zijn hersteld, gaat dat een zot effect geven, maar ik ben er zo benieuwd naar.

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Amai, zo mooi! Dat gaat nog een heel werkje zijn, maar je gaat er daarna nog lang van kunnen genieten!

 • Hanne

  Amai! ‘t zal tof zijn als dat gedaan is. Mijn vorige eigenaars hadden niets beter bedacht dan de tegels uit te breken. Dus nu heb ik een gang met eerder lelijke tegels en een kelder met stapeltjes schone tegelkes in. Jammer maar helaas. Succes ermee!

 • IngeMaakt

  Oh, wat gaaaf die tegeltjes. Ongetwijfeld een ###klus om d lijm eraf te krijgen maar je gaat vast heel veel eer van je werk krijgen!

 • Zjizjipke

  Succes!! Maar het ga schoon zijn hoor, zo’n mooi tegeltje!

 • Maja

  ik zou ‘s morgens een heel natte dweil op een plekje leggen en de hele dag laten intrekken en ‘s avond proberen of je het los krijgt. Als dat lukt, elke dag een plekje ter grootte van de dweil en dan maar hopen dat de gang niet te groot is?

 • Elisse

  Die tegeltjes zien er heel mooi uit, ik ben benieuwd! En wens u nu al veel succes, want volgens mij gaat dat ‘een moeilijke bevalling’ worden!

 • Wapiti

  Ik wens je heel veel moed en verdiend succes achteraf!!!

 • Leen*

  Oh, zo schoon!
  Wel jammer dat het enkel in de gang ligt (alhoewel jullie dat waarschijnlijk niet meer vinden na het afschrapen van alle lijmresten).
  Succes!

 • Ollie en Wallie

  waarom mensen alles toch verstoppen met linoleum, nie te begrijpen, maar dat gaat wel mooi worden!

 • Tantehilde

  😉 meer zeg ik niet…

 • Nietje

  Oh! dat langwerpige tegeltje onder je rechtervoet ligt ook bij ons op het werk in het toilet 🙂

 • Pin It on Pinterest