Gebeurd

Ik zag het zonnetje

eitjes

Afgelopen dinsdag stonden we in de keuken een lekkere pasta te maken. Tijdens het koken is ons praatmomentje. Dan praten we over onze dag of zeveren er op los. Of barsten we Disney-gewijs spontaan in zingen uit. Afgelopen dinsdag was dat dus het laatste. Het vriendje begon “I saw the sign” te zingen van Ace of Base. Jawel. Ons repertoire is behoorlijk uhm… divers.

“Zing jij nu ‘I saw the sign’?” vroeg ik bedenkelijk terwijl ik even door de saus roerde. “Het is toch ‘I saw the sun’?”
Het Vriendje bleef er bij dat het echt wel “I saw the sign” was. Ik rolde uitgevoerd met mijn ogen en ging daar tegen in, want geef nu toe “I saw the sun”, dat klinkt toch gewoon veel beter? Vooral zo aan het einde van die grijze, grauwe wintermaanden. We begonnen dus het refrein te zingen, elk met onze eigen tekst. Ik bleef er bij dat het “I saw the sun” was en hij bleef er bij dat het “I saw the sign” was. Koppigaards dat we zijn.

“Ok dan,” zei ik, “Als het ‘I saw the sun’ is, eten we vrijdagavond frietjes,” Het Vriendje is geen grote fan van frietjes van de frituur. Ik daarentegen zet al eens graag mijn tanden in een bicky burger en verorber daarbij graag een frietje met wat joppisaus. Dat is boecht, dat eten, ja, maar af en toe, mag dat. Dus normaalgezien eet ik frietjes als Het Vriendje een weekendje weg is en de rest van de tijd blijf ik met mijn goesting zitten. Weddenschappen zijn dus ideaal om mijn friet-goesting te krijgen.
“Ok,” zei hij, “deal,”
“En nu moet jij ook wel iets zeggen wat jij wil, hé, als jij gelijk hebt,”
Hij dacht even na.
“Als ik gelijk heb, moet jij vrijdagochtend voor mij een eitje maken,” flapte hij er uit. Dat leek me nog wel redelijk. Een eitje maken het ‘s ochtends is niet het einde van de wereld, maar dat doen we eigenlijk alleen maar heel af en toe tijdens het weekend of tijdens vakanties.

De foto hierboven zegt genoeg over de afloop van de weddenschap, vermoed ik. Maar de positivo in mij, die zal toch altijd “I saw the sun” blijven zingen, want dat klinkt gewoon leuker. Nah.

You Might Also Like

 • la merlette blanche

  De eitjes doen mij aan longen denken, het verhaaltje doet mij lachen – waarvoor dank 😉

 • Bloem

  Ik had je kunnen waarschuwen 🙂 I saw the sign. 😀
  Als je eens wil valsspelen: http://www.youtube.com/watch?v=tnlveKfDuyk. Dat levert een heleboel bicky burgers op. Smakelijk!

 • HansDeZwans

  Je hebt verloren dus.

 • Pin It on Pinterest