Gelezen

Charlotte Street

03-charlottestreetAan het begin van het jaar heb ik me neergezet en een paar uren research gedaan naar welke boeken ik graag wilde lezen de komende maanden. Zo had ik vrij snel een behoorlijke lijst. Op die lijst stond onder andere Charlotte Street van Danny Wallace. De naam van die schrijver zegt jullie misschien niet veel, maar herinneren jullie zich de film “Yes man” met Jim Carrey? Die film is gebaseerd op een boek van Danny Wallace. De mens heeft een fijn gevoel voor humor en schrijft al eens een fijn boek.

Het zit Jason Priestley (nee, niet die acteur uit Beverly Hills) niet bepaald mee. Hij woont in een klein appartement samen met zijn beste, ietwat geschifte vriend, probeert rond te komen als freelance journalist nadat hij zijn job als leerkracht op gaf en zijn ex laat weten in een Facebook status update dat ze verloofd is. En zwanger, dat ook. Maar dan is er nog de wegwerpcamera die een jonge vrouw hem in de handen duwde toen hij haar hielp met het dragen van haar tassen. Natuurlijk was het voor hem liefde op het eerste zicht, maar hij weet helemaal niets over deze schone vreemdeling. Dus besluit hij de foto’s op de wegwerpcamera die hij vergat terug te geven, te laten ontwikkelen en aan de hand van de foto’s uit te zoeken wie ze is, waar ze woont en of ze misschien ge├»nteresseerd zou kunnen zijn in hem. Wie niet waagt, niet wint natuurlijk. Of uhm… eerder wie niet stalkt, niet vindt, lijkt me.

Ik heb geboeid gelezen tot de laatste pagina en die ene dag dat ik mijn Kindle thuis was vergeten, heb ik gevloekt omdat ik niet verder kon lezen op de trein. Je zit heel de tijd voor Jason te duimen in de hoop dat het goed komt met zijn zoektocht naar het meisje en naar zichzelf. De ene moment lijkt het er op dat het inderdaad allemaal in orde zal komen, de andere moment bevindt hij zich weer in een verschrikkelijke situatie. Het boek blijft interessant en meeslepend tot het einde, niet alleen door het plot, maar ook door de levendige en kleurrijke personages.

Danny Wallace heeft al een film op zijn naam. Moest er van dit boek ook een verfilming komen, dan mogen ze gerust Seth Rogen als Jason Priestley casten. Die zou dat super doen, denk ik. Ik zie het al zo voor mij. Echt.

You Might Also Like

  • Ellen

    Die komt bij op mijn ellenlange lijst van nog te lezen boeken. ­čÖé

  • Pin It on Pinterest