Gelezen

Shades of Milk and Honey

Shades of milk and honeyNee, nee, hier geen Fifty Shades of Grey. Wel Shades of Milk and Honey van Mary Robinette Kowal. Veel interessanter. Ook dit boek belandde aan het begin van het jaar op mijn “te lezen tijdens de komende maanden”-lijst, voornamelijk omdat het werd geprezen binnen de groep Jane Austen fans op Goodreads. Er zijn maar weinig boeken die Jane Austen op een goede manier kunnen combineren met fantasy en dit is zo een van die weinige boeken.

Jane is achtentwintig en daar waar haar jongere zus Melody een streling is voor het oog, ziet zij er maar heel gewoontjes uit. Maar in tegenstelling tot haar zus is Jane een bedreven glamourist. Met deze vaardigheid kan ze ruimtes opleuken of levende schilderijen laten verschijnen als extraatje bij haar pianomuziek. Met deze gave trekt ze de aandacht van niet een, maar twee mannen uit haar omgeving: haar buurman en de mysterieuze, rondreizende glamourkunstenaar Mr. Vincent. Dit natuurlijk tot groot ongenoegen van Melody die zelf maar al te graag in het middelpunt van de belangstelling staat.

Als je de boeken van Jane Austen kent, dan weet je waar de auteur welke elementen vandaan heeft gehaald en goh, dan is het niet echt een bijster verhaal. Je weet welke plotwendingen er zullen plaatsvinden en zo. Maar de toevoeging van de glamour, de magie, die maakt het helemaal fantastisch. Het is niet het beste boek ever, maar het was een aangenaam tussendoortje. Ik vermoed dat ik deel twee in de reeks ooit wel een keertje een kans zal geven. Eerst nog even een paar andere boeken lezen.

You Might Also Like

Pin It on Pinterest