Gebeurd

De periodieke twijfelaar

Soms word ik gewoon kwaad op mezelf omdat ik maar blijf twijfelen over zaken. Normaalgezien ben ik vrij goed in beslissingen maken en eens ik iets in mijn hoofd haal, dan ga ik er meestal volledig voor. Maar soms kom ik van die twijfelperiodes terecht. Dan begin ik dolenthousiast aan een project en denk ik na een paar dagen: “Goh, misschien is dit het toch niet helemaal,”. Dus dan begin ik snel aan iets anders en na een aantal dagen is het weer hetzelfde liedje. Een paar voorbeelden van de afgelopen… bwah… twee weken:

 • Redesign van mijn blog: af en toe kriebelt het eens om Verbeelding in een nieuw kleedje te zetten. Afgelopen week maakte ik een nieuw design, liet dit dolenthousiast aan Het Vriendje zien, kreeg een relatief positieve reactie van hem (mijn grootste criticus) en wilde de volgende dag beginnen met het design om te zetten naar een WordPress theme. En toen was ik toch niet meer zo zeker van die design. Aangezien jullie hier geen nieuw design zien, ben ik er dus niet verder mee gegaan. Zo gaat dat dan. Ik vermoed dat ik gewoon mijn eigen moeilijkste klant ben. 
 • Boeken: ik lees behoorlijk wat de laatste tijd (alsof jullie dat nog niet is opgevallen, iedere week een boekrecensie :D), maar goede boeken vinden, dat is niet altijd even evident. Oh nee, meneer. Ik begin aan een sample van een boek op mijn Kindle en al ik het maar zo-zo vind, dan begin ik aan een sample van een ander boek om zo al snel over te gaan naar een derde sample van nog een ander boek om dan uiteindelijk toch te besluiten om mijn tanden te zetten in dat eerste boek.
 • NaNoWriMo 2012: door een bepaald… uhm… detail uit een van de boeken die ik onlangs las, werd ik terug nieuwsgierig naar mijn eigen schrijfsel van afgelopen NaNoWriMo. Ik las het, besloot dat het al bij al niet zo heel erg slecht was. Het viel zelfs verbazend goed mee en in een vlaag van enthousiasme zette ik het om naar epub, mobi en pdf zodat ik het kon delen met de wereld. Maar hoe doe ik dat dan? Vraag ik daar een klein beetje geld voor (€1.99) of helemaal niets? Neem ik mezelf dan wel serieus genoeg? Wil iemand dat eigen lezen, laat staan er voor betalen? En wat als iedereen dat nu gewoon een bar bar bar slecht verhaal vindt? Dus werd er niet aan verder gewerkt. Nope.
 • Holga: stiekem ben ik helemaal wild van lomography. Ik heb er al eentje, de Diana Mini en eigenlijk heb ik daar nog maar nauwelijks foto’s mee getrokken. Toch zat ik al maanden te kwijlen op de Holga 135, de Holga variant die 35mm filmpjes gebruikt. Toen ik een paar weken geleden checkte stond die camera toevallig in afslag. Weken (sjanske dat de aanbieding zo lang bleef lopen) heb ik getwijfeld om hem nu te kopen tegen bijna de helft van de prijs of niet, waardoor hij inclusief verzendkosten op ietsje meer dan dertig euro kwam. Moet ik dat nu wel kopen? Ga ik die wel gebruiken? Is het geen weggegooid geld? Uiteindelijk heeft Het Vriendje mij verplicht de Holga te kopen, waarschijnlijk omdat hij mijn gezaag niet meer aan kon. Er zijn mensen die duurdere mascara kopen dan dat. Allez, toch als ik sommige blogs moet geloven.

Dan heb ik het nog niet over het weekmenu of welke film ik vanavond wil zien en nog meer van die onbenulligheden. Het is vermoeiend zo heel de tijd twijfelen. Zo ontzettend vermoeiend. Dat die twijfelperiode maar snel voorbij is.

You Might Also Like

 • Wapiti

  Tiens, zouden wij dan misschien familie zijn? Twijfelen is mijn tweede natuur. Dus alles heel herkenbaar!

 • Ilse

  Deze eeuwige twijfelaar pakt altijd een hele stapel boeken mee op vakantie omdat ik op voorhand niet weet wat ik ga willen lezen.
  En soms ook wel keuzestress, of is het misschien ook gewoon veel te veel willen en dan niks afgewerkt krijgen omdat je met je hoofd al bij het volgende zit.

 • Het Vriendje

  Dat nieuwe design verdient het licht te zien!

 • la merlette blanche

  Gelukkig is het maar periodiek, denk ik dan 🙂 En nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar dat nieuwe design … (jup, curieuzeneus)

 • Josie Something

  Ik ken het helemaal. Heb er onlangs een gelijkaardige post over geschreven. Niet dat ik hier nu fameuze tips kan neerschrijven, maar ik zou toch maar naar het vriendje luisteren. Zet die nieuwe design maar rap online!

 • Liesbeth

  Allé, zet dat nieuwe design er toch maar op, je kan het er altijd nog afhalen volgende week 😉

 • Anouschka

  Van een camera kan je nooit spijt krijgen :p ik heb er een stuk of 15 ahum.

  Maar ik ken het twijfelprobleem wel, mijn vriend wordt er soms gek van dat ik 10 minuten sta te twijfelen welke groenten we gaan eten en dan uiteindelijk zeg dat hij maar moet kiezen <_<

 • Eefje

  Ik heb ook die Holga! Ben er erg blij mee, hoewel ik stiekem ook een beetje twijfelde omdat ik de Diana F+ met 35mm achterkant al had. Maar ben erg gelukkig met mijn lomo cameras!

  Heb je ook een lomohome? Ben wel nieuwsgierig naar je resultaten. (Dit is mijn lomohome: http://www.lomography.nl/homes/tames)

 • kapucijnaap

  jaa, nieuw design!! (niet dat het huidige al niet heel erg mooi is; maar gewoon uit nieuwsgierigheid)

 • Abfabulies

  Is dat niet eigen aan onze generatie, dat eeuwige getwijfel? Iets met het feit dat we te veel keuzes hebben? Ging de serie Jes daar ook niet over? Ik herkende mezelf daar alleszins ook in 🙂

 • Plutomeisje

  Pff, ‘k heb daar ook last van, van twijfelen. Ik twijfel bv al weken tussen Feedly of Bloglovin, want ze zijn alletwee niet perfect, maar ze hebben alletwee leuke onderdelen -__- Of welke film ik wil zien, welk onderwerp ik wil tekenen, welken boek ik eerst wil lezen of welk tijdschrift… Dus als mede-twijfelaar kan ik alleen maar zeggen: gewoon hard zijn en een keuze maken. Ja ge had misschien nog een betere blog lay-out kunnen maken, maar ge kunt dat ook nog altijd als ge uwen nieuwen al online gezet hebt. Ge kunt uwen boek betalend maken en als niemand hem koopt nog altijd stiekem terug naar gratis gaan en wat ik tegenwoordig toepas: als ge aan het twijfelen zijt of ge iets nu wilt kopen of later, gaat dan voor nu, ge zijt dat geld toch al virtueel kwijt (keislechte redenering dat laatste, I know, maar al de rest klopt wel :P)

 • Pin It on Pinterest