Gebeurd

Nog meer schatten onder onze voeten

Tegeltjes

We hadden een plan. Dat is al eens handig. We zouden de twee lagen vinyl in het halletje dat we vorige week bouwden verwijderen, want daar zat vermoedelijk het zelfde tegeltje onder als hetgeen we hadden ontdekt aan de trap. Dat zou dan zo’n leuk, terugkerend detail worden. Dus onze verbazing was groot toen we vorige week een ander tegeltje onder die twee lagen vinyl ontdekten. Opnieuw was het pure liefde. Dit tegeltje is helemaal mijn ding: het blauw op zich is bijna exact hetzelfde blauw dat hier in mijn blogdesign gebruikt wordt (I kid you not), de blauw-rood combinatie (een van mijn favoriete kleurencombinaties), het motiefje,… Het is gewoon perfect. Perfect!

Het Vriendje verwijderde de vinyl, schraapte de lijmresten weg en schuurde al het overgebleven vuil weg met een schuursponsje. Daarna glansde de steentjes als nooit te voren en dat na wie weet hoe lang onder die vieze vinyl te hebben gestoken. Het is echt fijn om zo stukjes van het orginele huis terug naar boven te laten komen, want geef toe, eind jaren 1930 hadden ze smaak, als je het mij vraagt. Pakken smaak.

Als u mij nu wil excuseren, ik ga nog wat naar onze vloer staren.

You Might Also Like

 • Storm

  Moh!! Dat zijn ook mijn lievelingstegels! En mijn lievelingsblauw! Een patiënt van mij heeft krak dezelfde, elke dag kijk ik vol verwondering naar zijn vloer.. Dus ik begrijp je helemaal…

 • Fielosophie

  Amai, dat is nu eens echt een leuk onverwacht kado in jullie huisje!

 • nowelja

  Waauw, zo’n zalig mooie tegels. Gek eigenlijk dat ze dat ooit onder zo’n vinyl hebben verstopt… Les gouts et les couleurs….

 • Evelien

  Waaw! Echt een prachtig vloertje! Heerlijk die verborgen schatten ( en hier ook een voorliefde voor authentieke cementtegeltjes ;-))

 • lies

  Heb ook een jaren 30-huis en had ook zo’n vloeren maar nadat de mama bij het helpen schoonmaken van die dingen product in haar ogen kreeg … naar tspoed moest en lichte brandwonden had … hebben we ze laten uitbreken en overal dezelfde (mooie) vloer laten leggen. Maar chapeau want het blijven prachtige vloeren!! En het blijft veel werk!

 • Isabelle

  Goh, wat een cadeau!

 • Kris10

  Wat ben ik blij voor jullie dat jullie zo’n ontdekkingen doen. Ik vond enkel een lek in de douche en een kapotte verwarming. Maar hej ik woon nog steeds graag in mijn appartementje 🙂

 • Koen Van der Auwera

  Amai, ik ben nog geen klein beetje jaloers! 🙂

 • Doornroosje

  Die tegels kwamen me bekend voor. En toen ik daarstraks op school op het toilet zat, wist ik van waar: ik zag ze namelijk onder mij!

 • Elke

  Wauw! Wat een aangename ontdekking!

 • Pin It on Pinterest