Gebeurd

100%

04-100procent

Morgen vertrek ik voor een paar dagen richting Londen met de zus. Fijn! Ik heb lang getwijfeld of ik nog een nieuwe reisgids zou kopen. Uiteindelijk had ik er nog een liggen van een paar jaar geleden, toen Het Vriendje en ik de Britse hoofdstad onveilig gingen maken. Maar de boekjes van 100%, die zijn wel zeer leuk en hadden we het boekje 100% Kopenhagen niet van een collega geleend, dan hadden we twee jaar geleden niet van het beste ijs van heel Denemarken en omstreken genoten. En het zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik naar Londen ga. Dus besloot ik vandaag snel na het werk nog even de betere boekenhandel binnen te springen en 100% Londen te kopen.

“Ah,” zei de verkoopster toen ze het boekje inscande aan de kassa, “Zou je graag gratis de gids 100% Brussel er bij willen?”
“Uhm… graag zelfs,” antwoordde ik ietwat overdonderd. Het zit namelijk zo, ik vind Brussel een fijne stad. Iedere keer als ik er kom, dan sta ik verbaasd over de pracht van de gebouwen en de multiculti van de stad. Onze hoofdstad komt niet altijd even positief in het nieuws, helaas, maar ik probeer daar voorbij te kijken. En toch blijf ik naar de hoofdsteden van onze buurlanden trekken. Nooit speel ik eens toerist in eigen hoofdstad. Dus ik was van plan om mezelf een reisgids over Brussel aan te schaffen en om dan als echte toerist door de straten te zwerven en Raymond zijn klassieker over “Brussels by night, allemaal lichtjes” volle borst te zingen. Yup. Yup. Ik had het al een paar keer met Het Vriendje over dit plan gehad, maar tot nu toe was het er nog niet echt van gekomen.

Dus opeens had ik een 100% Londen gids én een 100% Brussel gids op zak.
“En uhm… Waarom krijg ik die Brussel gids net?” vroeg ik nog een beetje uit mijn lood geslagen aan de verkoopster. Ze keek me lachend aan en haalde haar schouders op.
“Zomaar. Een tijdelijke actie van de makers van de 100% boekjes. Zo geniet er van,” zei ze nog terwijl ze me het zakje gaf met de twee boekjes er in.
“Dat zal geen probleem zijn,” lachte ik terwijl ik goedgemutst de winkel uitwandelde. Toffe peren, die makers van de 100% boekjes. Echt.

London, here I come. En Brussel, maak u alvast ook gereed.

You Might Also Like

 • Ilse

  Echt toffe peren die mensen van Momedia. Er ligt hier een van hun andere boeken om weg te geven op mijn blog ;-). Veel plezier in Londen!

 • oon

  Oh, London. Jaloers!
  Geniet ervan.
  Wij waren net in Amsterdam met het boekje 100% Amsterdam 🙂

 • Isabelle

  Ik ga eind mei naar Londen en het boekje kopen stond ook nog op de planning.
  Bij welke ‘betere boekhandel’ kocht je het?

 • Kathleen

  @Isabelle De Standaard Boekhandel 😉

 • Lucie

  Ik ging juist hetzelfde vragen als Isabelle! Ik ga nl. volgend jaar in Brussel wonen, dus een leuke gids van Brussel zou wel leuk zijn.

 • Ilse

  Ha ja die boekjes zijn zalig. Ik kreeg vorig jaar bij aanschaf van 100% Boedapest gratis 100% Maastricht erbij, en dit jaar heb ik 100% Brussel gratis gekregen bij mijn aankoop van 100% Amsterdam. De opbouw van de boekjes met de wandelingen door de stad zijn ook heel tof gedaan.

 • Fielosophie

  Jep jep, slimme marketing zet! Ze hebben ook het juiste publiek mee wat de echte citytripper betreft. Wij hebben Stockholm ook volledig afgewandeld met een 100% boekje en ik was sowieso van plan om nog een stukje te wijden aan hun op wonderweg! 🙂

 • Isabelle

  Merci.
  Ik dacht dat het deze zou zijn. 😉

 • Kapucijnaap

  veel plezier ermee, dat zijn zo hard de beste boekjes! En zo hard de beste steden ook! (die promo’s zijn er overigens altijd als ze een nieuwe versie van een bepaalde stad gaan uitbrengen, dus over een paar maanden kan je alweer een nieuwe versie gaan kopen 😉 Kom vooral eens naar Brussel, echt waar, het is hier tof (maar ondanks het feit dat ‘k hier intussen bijna 3 jaar woon ben ik ook veel te weinig toerist in eigen stad hoor).

 • Pin It on Pinterest