Gelezen

Nog wat boeken

Mijn laatste boekrecensie plaatste ik hier op 5 april, maar eigenlijk las ik De Vlam van de Zeven Wateren ergens midden maart. Dat wil zeggen dat ik dus serieus achter loop met mijn boekenblogberichtjes. Och ja, ik vermoed dat de meesten van jullie die toch skippen, dus hierbij een overzichtje van de vijf boeken die ik de afgelopen maand en een half las. Ja, ik lees veel. Shut up. Moest het aan mij liggen, dan zou ik nog veel meer lezen.

The Baker’s Daughter – Sarah McCoy (De Bakkersdochter)
The Baker's DaughterNa De Vlam van de Zeven Wateren wist ik even niet goed wat lezen. Het is altijd moeilijk een nieuw boek te kiezen na een Julliet Marillier, want haar personages blijven lang hangen in mijn hoofd en dan is er geen ruimte voor nieuwe personages. Maar eens ik in dit boek begon, was ik al snel mee. Elsie Schmidt is de tienerdochter van een Duitse bakker in 1945. Hoewel het oorlog is heeft ze niet echt bijzonder veel te klagen. Tot ze besluit een Joodse jongen te helpen. Een dikke zestig jaar later ontmoet Reba, een journaliste, Elsie als ze over haar een artikel moet schrijven voor de lokale krant. Ze raakt helemaal in de ban van Elsie’s verhaal én van haar lekkernijen. Soms vergeet ik hoe graag ik historische romans lees. Nazi’s, het Lebensbornprogramma en concentratiekampen, zijn niet meteen mijn favoriete thema’s, maar ik moet zeggen dat dit boek mij zeker wel heeft weten te bekoren.

The List – Siobhan Vivian
The ListHet concept van dit boek was eigenlijk interessant. Ieder jaar wordt er op de derde maandag van september een lijst verspreid in Mount Washington High School. Daarop staan de vier namen van de mooiste meisjes van de school en de namen van de vier lelijkste. Het boek volgt deze acht meisjes. Ieder hoofdstuk komt er een ander meisje aan bod en zo wisselen ze elkaar af, ieder met hun verhaal. Maar boy oh boy, er kwam maar weinig schot in de zaak. Misschien heeft Carrie een te grote indruk achtergelaten op mij, want ik verwachtte zulke taferelen. Niet dus. Het verhaal bleef eigenlijk een dikke 300 pagina’s ter plaatse trappelen, want jammer was, want er had zoveel meer mee kunnen gedaan worden. Al dan niet met Carrie-allures.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time – Mark Haddon (Het Wonderbaarlijke Voorval Met De Hond In De Nacht)
The curious incidentBlijkbaar vind je dit boek geweldig ofwel haat je het meteen. Ik zat in de eerste groep. Het is geen uitgebreide saga met ingewikkelde plotwendingen. Het is eigenlijk een vrij eenvoudig verhaal over een autistische jongen die op zijn manier naar de wereld kijkt en er probeert met die grote, enge wereld om te gaan. Het begint allemaal met de dood van de hond van de buurvrouw en leidt tot zoveel meer. Wat ik vooral leuk vond aan het boek waren de feitjes die het hoofdpersonage opeens vertelt geïllustreerd met tekening natuurlijk. Dat gaf het boek iets unieks. En komaan, boeken met prentjes, dat is gewoon altijd de max.

The Last Letter from Your Lover – Jojo Moyes (De laatste liefdesbrief)
The last letter from your loverAaah… Jojo Moyes. Ik durf al eens naar de zwijmelliteratuur te grijpen, dat geef ik toe, maar ik wil er dan wel ietsje meer uit halen dan alleen boy-meets-girl, zonder meer. Jojo Moyes haar verhalen vind ik vrijwel perfect in het genre. Het is zwijmelliteratuur, jawel. De titel alleen al is een dead giveaway. Maar er zit altijd een rauw randje aan haar verhalen. In dit geval gaat het verhaal over een jonge, getrouwde vrouw die een affaire begint met een journalist en dat begin jaren zestig toen echtscheidingen nog volledig taboe waren. Het verhaal van deze liefde komt terug naar boven wanneer een journaliste anno 2003 een van hun passionele schrijfsels terugvindt in de archieven van haar krant. Uiteraard moet en zal ze te weten komen wie de tortelduifjes waren en wat er van hen is geworden. (Ook zeer toepasselijk, ik las dit boek uit in Londen, waar we in een hotel verbleven vlakbij de Tower Bridge, dezelfde brug die afgebeeld staat op de cover. Mihihihi).

Intussen ook nog een opnieuw gelezen: Rework van Jason Fried en David Hansson.

You Might Also Like

 • lies

  Ik skip deze berichtjes niet ;).

 • nobutterfly

  ik skip deze berichtjes ook niet, integendeel, ik zoek altijd wel wat leesvoer

 • la merlette blanche

  Ik skip ze soms, I must admit 😉 (dat ligt niet aan jou, maar aan het feit dat ik niet te veel gestimuleerd wil worden om boeken te lezen want ik heb toch geen tijd)
  Maar nu heb ik het helemaal gelezen! En nu ben ik nog nieuwsgieriger naar dat van Mark Haddon. En hoezee, blijkbaar hebben ze het in de plaatselijke bibliotheek zelfs in het Engels! Bij mijn volgende bezoekje neem ik dat dus mee 😉

 • Piepow

  O nee ik skip ze ook niet hoor! Ik lees ook graag, maar jammer genoeg veel te weinig. Dus, dankjewel voor de tijd die je erin steekt om ons op de hoogte te houden over wat je leest!

 • Ilse

  Ik skip ook niet, al heb ik je reviews op goodreads ook al gezien. Altijd op zoek naar leesinspiratie (maar ondertussen nog 8 boeken van de bib op de plank liggen) 😉

 • Kapucijnaap

  nu wil ik the curious incident with the dog in the nighttime nog ‘ns lezen!

 • Zjizjipke

  Ik skip ze ook niet! Perfect voor inspiratie als ik geen volgend boek heb klaarliggen 🙂

 • Kruimel

  Ik skipper ze ook niet hoor. Heb hier al heel veel inspiratie opgedaan

 • LJ

  Hela, ik lees graag wat jij hebt gelezen 🙂 Dit is altijd een echt boekenwurmpostje! Ge kunt er maar leestips uit pikken, denk ik zo.
  The curious incident…: ik zit ook in de eerste, geweldig-groep!!

 • Saar

  Ik lees momenteel echt te weinig maar dit soort blogjes lees ik wel graag!

 • Eef

  Sinds jou stukje over De Vlam van de Zeven Wateren heeft Juliet Marillier er een fan bij.
  Ik sla deze stukjes niet over, ze zorgen voor leesinspiratie. De hoeveelheid samples op de Kindle is daar het bewijs van. 🙂

 • Pin It on Pinterest