Gemaakt

Voor het goede doel

SyrieSchoudertasVijf maanden werd er niet genaaid. Vijf maanden stond mijn arme Odette op verschillende locaties stof te vergaren. Dan in de gang van onze appartement. Dan in de woonkamer van ons nieuwe huis tussen allerlei verhuisdozen. Dan op zolder en dan toch maar in onze tijdelijke woonkamer/bureau/waskot/… Ik heb haar regelmatig gezegd: “Binnenkort haal ik je van onder die laag stof. Beloofd!”, maar het kwam er niet van. Er waren muren die opgetrokken moesten worden, tegeltjes die ontbloot moest worden en vloeren die gelegd moesten worden.

Nu de vloer er in zit en we even die kleine prutsjes genaamd plinten negeren, begint de naaikriebel terug de kop op te steken. Ik besloot toch maar even eerst met een makkelijk project te beginnen, want ik ken mezelf intussen een beetje. Ongeveer drie jaar geleden maakte ik een kringlooptas volgens de handleiding van Eloleo en geloof me, die tas heeft afgezien. Drie jaar lang hing die trouw iedere dag te bengelen aan het stuur van mijn fiets. Drie jaar lang wierp ik daar te pas en te onpas allerhande mogelijke rommel in. Drie jaar lang week die tas niet van mijn zijde. Behalve dan om te slapen misschien. Maar ik merkte onlangs op dat die kringlooptas haar beste tijd toch wel een beetje gehad heeft. Die smerige vlekken van het tegen mijn fietswiel kletsen krijg ik er niet meer uit en hier en daar zit er zelfs een gaatje in de stof. Met pijn in mijn hart werd de keuze gemaakt om een opvolger te maken voor deze tas.

En als geroepen lanceerde Riet een nieuw patroon voor een geweldige tas. Ideaal! Een pracht van een tas, dat is het. Voor een keer heeft ze er geen tutorial voor geschreven op haar blog. Nope. Voor vijf euro kan je het patroontje kopen en de opbrengst van de patroonverkoop gaat rechtstreeks naar 12-12 voor Syrië. Pas toen ik het patroon opende, viel mijn eurocent. Ik had mijn koopstop verbroken. Vorig jaar nam ik mezelf voor om toch maar even geen patronen te kopen. En sja… Bijna een jaar hield ik dat dus vol (een verhuis en vijf maanden niet naaien er tussen, hielpen uiteraard wel 😉 ). Maar hey, het is voor het goede doel, dus dan mag dat! Toch? Ja, hé? Ja. Ja.

You Might Also Like

 • Knijntje

  Pffff ik was net keifier op mijn lunchtasje dat ik in elkaar geknutseld had… 🙁

 • Lelie

  Voor het goede doel mag veel ;). Ik heb ‘m ook gekocht

 • Riet

  Ja! Ja!

 • Jessi

  Als ‘t voor een goed doel is, dan vergeef ik u dat.

 • Kir

  Koopstoppen gelden niet voor goede doelen. D

  us JA!

 • Pin It on Pinterest