Gelezen

The Girl Who Chased the Moon

The Girl who chased the moonEigenlijk wist ik het al bij het eerste boek dat ik van Sarah Addison Allen las dat ze snel een van mijn favoriete auteurs zou worden. Dat eerste boek las ik ergens in 2010 uit in twee dagen. Garden Spells las ik vorig jaar rond deze tijd ook uit in enkele dagen en ik genoot er nog heel lang van na. Toen ik onlangs weer niet goed wist wat lezen, besloot ik mij nog eens te laten onderdompelen in de wonderbaarlijke wereld van deze mevrouw. Ik kon kiezen tussen twee titels: The Peach Keeper en The Girl Who Chased the Moon. Het werd nummer twee.

Wanneer de moeder van de achttienjarige Emily sterft, besluit haar opa haar in huis te nemen. Ze verhuist naar het kleine stadje Mullaby in North Carolina en laat haar oude leventje achter zich. Haar moeder heeft er nooit een woord over gerept dit kleine stadje waar ze opgroeide. Emily wist zelfs niet van het bestaan van haar opa. Al snel blijkt dat de nieuwe thuis van Emily net ietsje anders dan anders is. Haar opa is een reus en dat mag je vrij letterlijk nemen, er spoken mysterieuze lichtjes door de bossen rondom Mullaby en die taarten van buurvrouw Julia lijken ook wel een beetje magisch te zijn. Emily komt beetje bij beetje meer te weten over de inwoners van dit kleine stadje en zoekt er haar eigen plaatsje. Langzaam maar zeker ontdekt ze ook meer over haar moeder, zaken die ze nooit had verwacht en had geweten.

Sarah Addison Allen kan een heel gewoon verhaal nemen en het toch nog magisch maken. Ik vind zulke realistische boeken waar een klein beetje magie door sijpelt echt zalig, maar het moet goed gedaan worden. Het is een zeer moeilijk evenwicht om te bewaren, maar Allen kan dat. Wie mij nog boeken in dit genre kan aanraden, doe gerust! Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan Chocolat (je weet wel, van de film met Mr. Depp). Het is blijkbaar nogal moeilijk om goede boek in dat genre te vinden. Of wel zoek ik niet goed genoeg. Dat kan natuurlijk ook. 😛 Gelukkig heb ik nog een Sarah Addison Allen boek te gaan. Oef. En hopelijk schrijft ze dan snel nog wat pareltjes.

You Might Also Like

 • Storm

  Dank voor de tip! Deze haal ik zeker in huis, spreekt mij aan.

 • Plutomeisje

  Klinkt als een boek dat ik wel graag zou lezen. ‘k Heb niet echt een idee van nog boeken in dat genre. ‘t Klinkt ook een klein beetje als Neil Gaiman zijn Stardus, maar die ken je natuurlijk al. 🙂

 • Evi

  Heb je al eens iets van Cecelia Ahern gelezen? Daar zit ook wel altijd zo’n magisch kantje aan. Vind ik altijd tof om te lezen!
  Dus ik ga zeker ook deze schrijfster eens uitchecken 🙂

 • mel

  ziet er echt een super boek uit! zeker een aanrader dus!

 • Pin It on Pinterest