Gebeurd

Shizzle

De afgelopen dagen ben ik vele blogstukjes begonnen en geen eentje is er gepubliceerd. Ik wou reageren op het artikel van Sofinesse en over mijn toekomstbeeld. Ik wou vertellen over twijfels, angsten en vragen bij kleinere en grotere projecten die in het verschiet liggen zoals daar zijn: eindelijk eens aan mijn rijbewijs beginnen (*gasp*shock*), verbouwen en over het in huis halen van een katje. Ik wou gewoon hier even schrijven zodat ik alles op een rijtje kon zetten. Uiteindelijk is dat heel lang een van de belangrijkste redenen geweest waarom ik blogde: alles op een rijtje zetten en dingen onthouden. Moest ik geen blog hebben, dan zouden Het Vriendje en ik niet helemaal honderd procent weten wanneer we nu net een relatie begonnen of wanneer we net gingen samenwonen.

Tegenwoordig beperk ik me braafjes tot het schrijven van “kijk, dit heb ik gemaakt/gekocht/gelezen”-blogjes. Frankly? Quite boring, indeed. Waarom ik dat doe? Zelfcensuur natuurlijk. Ja, ik geef dat toe. Maar laten we eerlijk zijn, als ik over vijf jaar in mijn blogarchieven duik dan wil ik niet heel de tijd blogberichten lezen over “dit was een leuk boek” en “dit was ook een leuk boek” en “vandaag tekende ik weer een schattig meisje”. Er gebeurt momenteel zoveel in dat leventje van mij en ik heb het gevoel dat het allemaal zo snel aan me voorbij gaat, omdat ik er nooit even stil bij sta. Ik schrijf er niet over. Niet hier, niet ergens anders. En laat schrijven nu net mijn grote uitlaatklep zijn.

4Dus ja, ik ga binnenkort een poging ondernemen tot het slagen voor mijn theoretisch rijexamen, ja (about time). En ja, we zijn aan het kijken achter een poezebeest ook al is ons huis er misschien nog niet helemaal klaar voor. Maar wat heb je eigenlijk allemaal écht nodig voor je een kat in huis haalt? En eigenlijk zou ik graag een vierkante moestuin beginnen op ons plat dak, maar houdt dat dat gewicht wel? En mag dat wel?! En nee, ik weet niet of ik kinderen wil, nee. Niet alleen door Sofinesse haar epistel, ik heb dat eigenlijk nooit geweten. En ik heb vandaag tien minuten in de zon gestaan met gesloten ogen en gewoon genoten van haar warmte, omdat het kon. En ook wel omdat het nodig was, ja. En deze tekening, dat ben ik ZO hard. ZO. HARD. Yup. Yup.

You Might Also Like

 • Linsey

  Klinkt bekend, allemaal! Al wil ik wel kinderen, gelukkig maar, want ik heb er hier twee rondlopen (en ja, ik werk deeltijds).

  Over dat plat dak en die moestuin: wij hebben dat ook en dat lukt hier prima. Al weet ik natuurlijk niet hoe stevig jullie dak is. Wij hebben er wel rubberen tegels opgelegd, om de roofing niet te beschadigen.

 • Gwendolyn

  Die tekening, dat ben ik ook. Ik heb een cat-radar. Ik spot elke kat in mijn omgeving, maak een ongecontroleerd sprongetje van geluk en probeer ‘m vervolgens te pakken te krijgen en te knuffelen. Ben ik eergisteren nog in geslaagd. Made my day. Dat terzijde 😉

 • Lies

  Ook niet téveel zelfcensuur he 🙂 had ik ook en had tenslotte niks meer om over te schrijven… Vind ik nog altijd jammer!
  Wat de kat betreft: kattenbak + korrels, eten, krabpaal als je je zetels heel wil laten 😉 en dat is het zowat. Geef een kat een zak of een doos om mee te spelen of om in te slapen en ze is happy. Oh en een bench om te vervoeren naar dierenarts ofzo. In Kortenberg is een geweldig dierenartsenteam op de steenweg naast de GB! Oh en zoek je een kitten of mag ‘t ook een iets oudere kat zijn? We zijn namelijk op zoek naar iemand om onze Zouf (5j, ros getijgerd) te adopteren… (zowel ik als Arthur zijn blijkbaar allergisch, hoera!)

 • la merlette blanche

  Je woorden zetten me aan het denken. Want de laatste tijd heb ik ook meer zelfcensuur toegepast. Omdat mijn familie meeleest. Dat houdt me enorm tegen. Ik zag mijn blog ook als uitlaatklep, maar tegenwoordig kan dat niet meer…

 • Elke

  Ik zit momenteel ook in een periode dat ik verre van alles kan bloggen (zelfcensuur neemt nog een heel andere dimensie aan als je aan het solliciteren bent) maar ik schrijf enorm veel in mijn dagboek. Dat helpt!

 • Plutomeisje

  Ooh, een theoretisch rijbewijs! Dat moet ik ook eens halen. :p ‘k Heb de laatste tijd al een paar keer echt een rijbewijs gemist, dus wie weet komt het er nog van dit jaar (en dan niet meer laten vervallen…)

  Ik snap dat over zelfcensuur ook wel, vaak schrijf ik iets persoonlijk, minder vrolijk dan gemiddeld en dan wis ik dat direct, want ik wil geen zaag zijn. Ik zou mijzelf ook willen censureren omdat mijn ouders misschien wel meelezen, maar dan denk ik “foert, ‘t is mijnen blog!”

  En van die kat: ik heb Pixel aan mijn vriendje gegeven toen we nog alletwee op kot zaten. Kei-impulsief en onverantwoordelijk nu ik er over nadenk, maar dat is allemaal goed gedaan. Nu hebben we er drie en begin ik ook altijd tegen katten te babbelen die ik tegenkom. Aaien doe ik niet (dan hoor ik mijn mama in mijn oor krijsen over vlooien en ziektes). Katten zijn makkelijk: 1 kattenbak per kat (+ 1 extra), gezonde voeding en een krabpaal. De onze hebben ook een mand, maar ik denk dat ze even content zijn met een kartonnen doos (dat is echt niet overdreven, van katten en kartonnen dozen). 🙂

 • Evelien

  Zo herkenbaar Kathleen! Hier ook nog altijd niet zeker of ik wel of geen kinderen wil (iedereen rondom mij is zwanger of aan het proberen en de biologische klok tikt en soms denk ik “aaargh” maar bon… 😉 ). Wij hebben vorig jaar 2 katjes in huis genomen (echte schatjes, soms heel erg ondeugend ook). Qua attributen: een kattenbak, een krabpaal, kattenvoeding en snoepjes, een borstel, kattenmand en vooral: een kartonnen doos (daar spelen/slapen ze soms nog het liefst in). Veel succes met al de plannen! Komt heus wel goed! En nu…nu ga ik doen zoals jij en efkes van de zon gaan genieten (ja! ze schijnt! :-))

 • Fielosophie

  Het blijkt uit al de comments, maar het is volstrekt logisch dat je plots een “blogherbronning” nodig hebt. Ik besefte het vorige week ook weer toen ik een paar van mijn eerste stukjes las want hey, die schrijfster was veel grappiger en boeiend. Op een bepaald moment wordt het ‘ik moet nog iets schrijven’ terwijl je terug op zoek moet naar het ‘daar wil ik iets over schrijven’. Komt wel terug, no worries!

 • LJ

  Ai, als gij als één van de laatste twintigers in blogland zonder rijbewijs aan uw rijbewijs gaat beginnen, ga ik mij er ook eens achter moeten zetten.
  GO voor de vierkante moestuin!!!!!! 🙂

 • Pin It on Pinterest