Gebeurd

Project Poezebeest

05-witje

Toen Kir hier vorige week vrijdag was voor een avondje prutsen, liet ze terloops vallen dat haar schoonmoeder een nest kittens had in haar garage. Of wij misschien interesse hadden? We hadden hier en daar al een keer gepolsd achter een kitten, maar tot nu toe hadden we nog niet echt actie ondernomen. We wilden namelijk de garage graag eerst volledig in orde voor we er een poezebeest in los lieten, want daar zouden we een kleine thuis willen maken voor de poes zodat die zelf binnen en buiten kan wanneer hij wil. De garage staat momenteel nog behoorlijk vol met meubels omdat de woonkamer nog niet in orde is. Onze woonkamer is vrij minimalistisch momenteel. We vertelden Kir dus dat we nog even gingen wachten tot alles wat meer in orde was.

Maar toen stuurde ze natuurlijk woensdag enkele foto’s van die katjes door. Slecht mens. Uiteraard kan je niet anders dan helemaal smelten bij het zien van die foto’s van kleine katjes. Mijn favoriet was een ros met zwart gevlekt katinnetje, want roskes zijn nu eenmaal de beste. Het Vriendje zijn favoriet was een wit katertje met hier en daar wat tijgervlekjes. Die eerste was al weg, die laatste was blijkbaar in optie. Geen erg. We gingen toch wachten en misschien zouden er nog nesten komen bij andere mensen die we kenden. Een uur later stuurde Kir dat het witte katertje terug was vrij gekomen. Dus vroegen we heel voorzichtig of we eens mochten kijken naar dat kleine hummeltje. Gewoon kijken, want kijken kan geen kwaad.

En zo kwam het dus dat we gisterenmiddag bij de schoonmama van Kir in de garage stonden. Ik kreeg Witje, zoals hij momenteel door het leven gaat, in mijn hand geduwd en smolt nog verder weg. Zo klein katje dat in je handpalm past (en mijn handen zijn absoluut niet groot, integendeel) en dat dan heel zachtjes “Meewww” doet, volgens mij moet je hart gemaakt zijn van steen om daar iets tegen te kunnen doen. Ook Het Vriendje zag dat het goed was en dus zeiden we allebei volmondig “ja” tegen Witje.

Tegen eind juni, wanneer hij weg mag bij zijn mama, moeten we nog wat dingen in orde krijgen en moeten we het eens zien te raken over een naam. Jongens. Wie had ooit gedacht dat een naam kiezen voor een kat zo moeilijk kon zijn? Nelson is nog altijd een van mijn favoriete kattennamen (Lord Nelson, Sir Nelson, Captain Nelson,…) en Sherlock vind ik eigenlijk ook wel tof (“No shit Sherlock” krijgt dan meteen ook een andere betekenis). Ook Darcy is een topper bij mij (doh!), maar dat vindt Het Vriendje dan weer niets. Les kan ons allebei wel bekoren, maar dat is zo raar in het Nederlands. Sheldon en Hobbes passeerden ook al de revue, gevolgd door Hodor (Hodor! Hodor!), Flint, Leo en zo verder en zo voorts. We geraken er wel uit. Uiteindelijk.

You Might Also Like

 • Michel Vuijlsteke

  Oedipoes?

 • Zjizjipke

  *smelt* Mo zo schattig!! 🙂 Ik stem voor Nelson!

 • An

  ohh, wat een schatje!
  ik wil er ook graag eentje om mij gezelschap te houden eens ik in mijn huisje zit, eindelijk een huisdier, maar zo’n naam verzinnen kan inderdaad moeilijk zijn

 • Isabelle

  Zo zalig, een beest in huis!

  Liep hier een katin, het was Assepoes.
  Maar tis een kater, Miro.

 • gerhilde maakt

  Onze kat heet Hobbes, maar dat is dan ook een rosse kater met tijgerstreepjes. De andere is zwart met wit (type Felix) en heet Jip. Wij gaan voor de stripfiguren/tekeningen. 🙂
  Toe wij Jip zijn gaan halen, lag die trouwens samen met zijn zowat identieke broertje in een pet. Met twee in één pet, zo schattig! Dat is echt om bij weg te smelten, ja. 🙂

 • Fo

  Mega Cute! Onze kat heet Napoleon, afgekort Napke of Napie. Wij zijn nog steeds heel content met kat en naam.

 • mie

  Onze kat heet Mieneke (hoe origineel) maar ik denk dat ik het beest meestal De Cock noem. Eruit De Cock (meermaals per dag).

 • lentebloem

  Ik vind Darcy prachtig (en naar het schijnt reageren katten vooral op i-klanken).

 • Sara

  Oooh hij is zo cute!!! Ik zou gaan voor Dinah http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=sCcPc1x-9is&feature=endscreen voor een vrouwtje
  en kevin voor een ventje (ok, de naam sucked een beetje maar de bijhorende kat is very kewl!)

 • Haas

  Wij hebben een kater Boris, een echte tijger

 • Kris10

  Onze twee katten hadden al een naam toen ze arriveerden dus dat was wel makkelijk. ‘t Zijn tweedehandsexemplaren. Pinouche en Clovis heten ze. Zelfs vind ik Nelson echt wel leuk.
  Kijken kan geen kwaad… wie heeft u dat wijsgemaakt?

 • mo-nu-ments

  Wij halen volgende week een Obi(-Wan Kenobi) in huis!

 • Pin It on Pinterest