Gemaakt

Regenpopje

05-popje

Afgelopen week vroeg ik me af of de headerafbeelding van Fanny&Laura op Facebook misschien de oorzaak was van het slechte weer. Op die afbeelding staan twee meisjes in een regenjasje en op de achtergrond regent het pijpenstelen. Je weet nooit dat dat er voor iets tussen zit. Dus vormde er zich een plan in mijn hoofd. Wat als ik voodoo-gewijs een van die meisjes zou uitwerken als een echt popje en dat dan ritueel zou verbranden? Zou het dan ophouden met regenen en eindelijk wat beter weer worden?

Ik printte het meisje met de blauwe jas af op transferpapier en streek dat op een stukje baalkatoen. Ook haar achterkant werd gemaakt, uiteraard. De twee lapjes stof werden aan elkaar genaaid en het geheel werd opgevuld met polyfill. En zo zat ze daar dan plots, het meisje met de blauwe jas. Klaar om ritueel verbrand te worden. Of misschien toch maar niet. Ik zou dat precies toch niet over mijn hart krijgen. Zie haar daar zo braafjes staan, met haar lieve glimlach en blozende wangetjes. Misschien moeten we toch maar een andere manier vinden om het te laten ophouden met regenen. Een wolkenkanon om alle wolken uit elkaar te blazen? Verhuizen naar exotische oorden waar de temperaturen wat beter zijn en het zonnetje schijnt? Het gewoon accepteren zoals het is?

You Might Also Like

 • Maja

  of gewoon een zonnig achtergrondje maken?

 • Mie

  Neen neen die mag je niet verbranden. Zo schattig!

  En amaai welk transferpapier gebruikte jij want dat is echt goed!

 • Kathleen

  @Mie: ik gebruikte transferpapier dat ik uhm… bijna tien jaar geleden in de Club kocht. Dat wordt dus duidelijk niet slecht. 😀 Langs de achterkant zijn er wel wat witte spikkels te zien, hoor. De voorkant is gelukkig bijna helemaal egaal.

 • LJ

  Ik begon al innerlijk “neeeeeeeeeeeeeee” te gillen toen ik ‘ritueel verbranden’ las maar oef, je gaat haar houden 🙂
  Die zon die komt er wel… en de weinige momenten dat we van haar aanwezigheid kunnen genieten, moeten we dubbel zo hard koesteren!

 • nobutterfly

  oh, kan je die niet in je webshop opnemen? Ik wil ook wel zo’n leuke popjes maken om cadeau te doen (en stiekem ook eentje te houden).

 • Jessi

  Zo’n schattig dingske ga je toch niet verbranden zeker. Verhuizen naar exotischer oorden lijkt me wel wat.

 • ktrn

  Je kan dat popje misschien de wereld rond sturen. Ofzo. 😉

 • Pin It on Pinterest