Gelezen

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Miss PeregrineHet was deze dame die vol lof Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children van Ransom Riggs aanraadde op Goodreads. Ik bekeek de korte inhoud en zag dat het goed was. Eens ik de sample op mijn kindle had staan, werd het moeilijk om het boek nog opzij te leggen. Ik moest gewoon weten hoe het verder ging.

Toen Jacob nog een kleine jongen was, vertelde zijn grootvader altijd de meest wonderbaarlijke verhalen over het eiland waar hij samen woonde met enkele zeer bijzondere kinderen. Er was een meisje dat zweefde, een onzichtbare jongen, een jongen die rotsen kon opheffen alsof het niets was,… Als kleine jongen, gelooft Jacob deze verhalen, maar naar mate hij ouder wordt, besluit hij ze niet meer te geloven. Tot zijn grootvader in zeer verdachte omstandigheden sterft. Jacob besluit naar het eiland te trekken waar zijn grootvader het steeds over had en daar wil hij uitzoeken of de kinderen en het tehuis waar ze woonden écht bestaan hebben. Zijn verbazing is dan ook groot als hij ontdekt dat ze er nog steeds zijn. En dat ze gevaar lopen. Groot gevaar.

In het begin had ik een beetje een “meh, dit is nog al gedaan” gevoel. Ik heb waarschijnlijk te veel X-Files en te veel X-men gekeken. Vooral bij het laatste sloot het boek nogal hard aan: mutanten die een veilige haven krijgen onder de vleugels van een oudere, wijzere persoon (Dr. X, Miss Peregrine). Ik heb me er even moeten over zetten, om eerlijk te zijn, maar eens ik de klik had gemaakt, dan was het wel een bijzonder fijn verhaal om te lezen. Het boek wordt opgeleukt met vintage foto’s die de unieke sfeer van het boek heel erg mee bepalen. Helaas is het een eerste deel uit een trilogie, dus is het weer even wachten om te kunnen lezen hoe het verder gaat met Jacob en de bijzondere kinderen.

Best part? Het gerucht doet de ronde dat Tim Burton dit boek zou verfilmen. Oh hell yeah! Maar de auteur zelf durft ook al eens een camera vast te nemen, al is het maar om trailers te maken voor boeken. Jawel. Boekentrailers. En hij doet dat absoluut niet slecht. Voor de trailer van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children trok Riggs naar ons eigen landje om daar urban explorer-gewijs oude huizen binnen te gaan en daar prachtige beelden te filmen. De trailer is leuk, maar de korte documentaire over zijn bezoeken aan deze huizen, was eigenlijk echt prachtig.

You Might Also Like

  • Veerle

    Ik vind het altijd leuk om jouw boekvoorkeuren te lezen, meestal zijn het boeken waarvan ik denk “Oh, dat boek wil ik ook wel eens lezen!”. Ik weet weer wat gedaan in de grote vakantie :-).

  • Elke

    Meteen op mijn to read lijstje zetten 🙂 Merci voor de tip!

  • Sheena

    Ik was net op zoek naar een nieuw e-book en deze lijkt mij wel wat! Ik ga hem meteen bestellen, bedank voor de tip 🙂

  • Pin It on Pinterest