Gegeten

Gekruid

06-jamie

Ten huize Verbeelding zijn we wel fan van Jamie Oliver. Oftewel “den Jamie” zoals wij hem liefkozend noemen. Het Vriendje is fan van de man zijn overheerlijke gerechten, ik ben fan van zijn slispel. En ook wel van zijn eten, natuurlijk, maar die slispel… Onlangs kochten we dan ook zijn laatste boek “15 minuten“. We hadden het boek al langer op het oog, maar stonden er allebei nogal skeptisch tegenover. Koken in 15 minuten? Serieus? Toen we aan het babysitten waren op de neefjes en die sloebers in hun bed lagen, ontdekte ik een hele reeks afleveringen met Jamie en zijn 15 minuten gerechten. En ook zijn slispel. Jawel. We keken een paar van die afleveringen, zagen dat het goed was en enkele dagen later stonden we in de keuken met dat boek, klaar om er in te vliegen.

06-gekruid

Nu heeft den Jamie nogal eens de neiging niet zo gangbare kruiden te gebruiken. Chinees Vijfkruidenpoeder? Garam masala? Karwijzaad? Niet meteen zaken die ze verkopen in de Colruyt. In ieder gerecht dat we wilden maken, zat wel een kruid dat we niet meteen vonden. Uiteindelijk kwamen we tijdens onze zoektocht uit op de site van Gekruid. Het Vriendje werd een beetje zeer enthousiast en we lieten ons gaan. We hebben nu veel kruiden in huis. Kruiden waar ik nog nooit van gehoord had tot een week of twee geleden. Kruiden die ZO lekker ruiken dat ik er aan wil blijven snuffelen. Kruiden waarmee we zeker nog een paar jaar mee toe komen. Yup.

En voor de geïnteresseerden: nee, wij slagen er niet in om de gerechten te maken in vijftien minuten, maar wel in ongeveer een half uur, wat ook al top is. De hoeveelheid afwas die we er mee produceren is… ahum… ietsje minder top.

Foto’s bovenaan: Zweedse gehaktballen en Griekse kip. Hmmm… Lekker.

You Might Also Like

 • Vee

  Zweedse ballekes van den ikea ! Nog rapper klaar dan in vijftien minuten !

 • Fielosophie

  Merci voor de tip! Ik was toevallig op zoek naar fenegriek en heb het dus maar meteen besteld op hun website!

 • Anne

  Ik (en het gezin) ben sinds enkele maanden helemaal fan van zijn 15 minuten! Hij gebruikt inderdaad veel minder voor de hand liggende kruiden, maar deze en ook veel ingrediënten komen constant terug doorheen het boek. Zo kan je per week een 3tal gerechten maken met een korte boodschappenlijst. Budgetvriendelijke recepten dus en ook gezond!
  15 minuten lukt vaak wel (gisteren nog met varkensmedaillons met courgette), maar je moet inderdaad wel een foodprocessor en een waterkoker gebruiken. Vanavond eten we de tikka massala kip, een topper!

 • Pin It on Pinterest