Gemaakt

Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb

Het is niet omdat ik met een patroonkoopstop zit, dat ik niet zit te kwijlen op nieuwe patronen. Ah nee. Ik probeer ze gewoon niet te kopen. Punt. Keywoord: proberen, want uhm… ik heb misschien intussen heel toevallig en zo nog een patroon gekocht, niet voor het goede doel deze keer. Maar een pdf patroon. Dus da’s anders. Helemaal anders. Ja.

Dat ene patroon dat werd aangeschaft:
cp1025-04-laurel-med-e2a360f023ec4264d15490fa91d5a706De Laurel jurk/bloes. Het was even twijfelen of ik het patroon zou kopen of niet. De laatste keer dat ik een bloesje maakte van Colette, bleek dat helemaal niet mijn ding te zijn. Langs de andere kant is een van mijn favoriete kleedjes (mijn uilenkleedje) min of meer dit soort kleedje, maar dan in een soort van wol/stretch-achtig iets. Zonder rits met andere woorden. Toen ik ook dames met prachtige rondingen zag verschijnen in de Colette Flickr groep die fantastisch stonden met dat jurkje, besloot ik er voor te gaan. Het is nu eenmaal zo dat een kledingstuk er fantastisch uitziet op het model en dat het eigenlijk helemaal niet geschikt is voor mijn lichaamstype (aka een lichaam met rondingen). De pfd staat te blinken op mijn harde schijf. Gisteren tijdens het Leuvens Stiksel werden de papieren braafjes aan elkaar geplakt en werd het papier uitgeknipt. Stof had ik uiteraard niet mee, want ik dacht dat het hele “plak eens een digitaal patroon aan elkaar”-proces een paar uren ging duren. Mis poes.

Die andere patronen waarop danig gekwijld wordt: 

 • De Pavlova wrap van Cake Patterns
  Ik denk dat deze wel eens mijn volgende aankoop zou kunnen worden. Als ik uiteraard minstens een van mijn vorige patronen heb uitgewerkt. Uiteraard. Ah ja. Zo’n paar wraps in verschillende kleuren
 • De Tiramisu jurk van Cake Patterns
  Nog eentje van Cake Patterns en weer iets uit rekstof. Hmmm… Ik wil me een beetje over mijn overlock-angst zetten (tweede in de rij naai-angsten, een is uiteraard knoopsgaten). Het is een vrij eenvoudig modeltje, maar met het juiste stofje kan je daar iets zeer leuks van maken. Ik zie hier zeer veel potentieel in. En het beste aan deze jurk: geen inkijk! Het patroon zit zo in elkaar dat je je in alle mogelijke bochten mag wringen, maar geen inkijk zal hebben.
 • De Bleuet jurk van Deer&Doe
  Een heel mooi, niet al te speciaal hemdsjurk. Meer moet dat soms niet zijn. De kans bestaat dat ze concurrentie krijgt, want Colette kondigde gisteren een nieuw patroon aan. De tips die Sarai gaf, wezen ook zeer duidelijk in de richting van een hemdsjurk. Dus… Over twee weken weten we ook weeral of we nog een patroon bij op de lijst moeten zetten of niet.
 • De Ashland jurk van Sew Liberated
  Ik weet niet honderd procent wat me zo aanspreekt aan de Ashland jurk. Ik vermoed de halsuitsnijding en de mouwen. Denk ik. Het heeft iets. Deze staat op het lijstje voor als ik ooit eens door al mijn andere patronen raak en niet meer weet wat doen. Over een jaar of vijftig dus.

Maar goed, we zullen maar eerst eens werk maken van die uhm… twintigtal andere patronen die hier schoon liggen te wezen voor we weer iets nieuws kopen. Yup. Braaf zijn en zo. Yup. Yup. Nu nog tijd vinden om nog eens achter de naaimachine te kruipen om een kledingstuk te maken, want uhm… Dat is ook weeral even geleden. Een maand of elf. Sinds dit onding. Dus ja.

Edit // En ja, ja, ik had de tijd dat ik in het schrijven van dit bericht heb gestoken, kunnen doorbrengen achter mijn naaimachine. Ja. Ik ben mij daar ook van bewust, maar laten we daar even over zwijgen, goed?

You Might Also Like

 • Khadetjes

  die Bleuet jurk… ojee, ik had me ook een koopstop voorgenomen. Nogal een chance dat ze momenteel uitverkocht is 😉

 • Sabrina

  Ohnee, weer twee patronen op mijn wishlist: de Tiramisu en de Ashland jurk. Hier ook een koopstop en eerst uitproberen van al gekochte patronen. Heb ze gepind 🙂

 • Ellen

  Ik ben pas met een naaicursus begonnen. Ik heb het patroon klaar liggen voor een eerste rokje. Voor mijn dochter.
  Ben eens benieuwd.

 • Pin It on Pinterest