Gebeurd

A tale of two kitties

06-kitties

Vorige week zagen Het Vriendje en ik Nelson nog een keertje. Normaalgezien komt hij over twee weken officieel bij ons wonen, maar we wilden hem graag nog eens zien en vasthouden en knuffelen en zo. Want twee weken wachten is toch zo lang. Zo ontzettend lang. Het begon die avond bij een beetje bij me te knagen toen ik hem daar zag liggen bij zijn broertjes en zusjes. Binnenkort zou hij hele dagen alleen in een leeg huis moeten doorbrengen. Het Vriendje en ik werken allebei overdag en dan is er niemand om met Nelson te spelen. Een beetje zielig.

De volgende ochtend tijdens het ontbijt, begon Het Vriendje er over. Dat hij het erg vond dat Nelson hier helemaal zou moeten zitten. En of we niet toch een vriendje voor hem moesten zoeken. Al zijn broertjes en zusjes hebben al een thuis gevonden, dus besloten we even te lezen of twee kittens uit verschillende nesten het met elkaar zouden kunnen vinden. Blijkbaar zijn kittens zoals kleine kinderen en spelen die met elkaar no matter what. Dus was het besluit snel genomen. Een tweede kitten moest en zou er komen.

Via gratiskittens.com ontdekten we Dolfje. In eerste instantie wilden we voor het rosse katertje in de advertentie gaan, maar toen de eigenaar meldde dat er iemand hem en zijn broertje wilde adopteren, besloten we dat het beter zo was. Dan konden die twee bij elkaar blijven. Dolfje daarentegen was nog vrij. Een lief en aanhankelijk katje, schreef de eigenaar. En boy oh boy, ik kan hem geen ongelijk geven.

We gingen kijken en van alle katten en kittens die daar rondliepen, was Dolfje inderdaad het minst mensenschuw. Hij liet zich pakken zonder een kik te geven, kroop alvast even op mijn schouder (want dat doet hij blijkbaar graag) en speelde na tien minuten al volop met Het Vriendje. Momenteel heeft hij een ontsteking aan z’n oogjes, maar dat komt wel goed. Hij wordt nu nog Dolfje genoemd (drie keer raden waarom), maar hoogstwaarschijnlijk zal hij Victor heten bij ons. Victor en Nelson. Ik vind dat geen slechte combinatie. Nope.

Eens benieuwd wat dat gaat geven, over twee weken als ze hier rondlopen en klauteren en springen en zo. Iiieeeh!

You Might Also Like

 • Vee

  Ik wil u gene schrik aanjagen, maar ons twee poezen haten elkaar precies, al een jaar pf zeven, echt kat en kat….ipv kat en hond……maar mijn zus heeft er zes en die komen alle zes overeen hoor !

 • la merlette blanche

  Oh, dubbel zoveel kattenkwaad, plezant! 🙂 En vraag me niet waarom, maar ik had eerst gelezen “a tale of two monkies”. Oeps, kitties dus 🙂

 • mo-nu-ments

  Hoezee! Wij zijn ook gezwicht voor een tweede kitten.. Dus Obi mocht zijn zusje Sookie mee naar ons thuis nemen! Ze doen niets liever dan samen ravotten en daarna uitgeteld in elkaar gekruld te liggen dutten! Succes met de kitty’s!

 • Elisse

  Aah, hier bij ons lopen ook twee van die kleine scheetjes rond 🙂 Zo plezant! Maar ‘t is niet al rozengeur en maneschijn, natuurlijk. Deze morgen kwamen we een onaangenaam plasje net naast de kattenbak tegen. Konden ze natuurlijk niks aan doen, was gewoon een beetje slecht gemikt, haha.

 • Madrina

  Oh, cute! Ik heb zelf één kat, maar hij telt wel voor twee 😉 Ik weet niet of hij een vriendje mist, want het is nogal een slaapkopje. Veel plezier met de nieuwe huisgenootjes!

 • Saar

  Oh, als ik dat zie… Zou zo ook weer kittens nemen. Maar ik heb hier al twee doerakken rondlopen dat is wel even genoeg.

 • Pin It on Pinterest