Uncategorized

Erratum: a tale of ONE kitty

Diepe zucht. Dus… Toen we zondag thuiskwamen van ons bezoekje aan Dolfje/Victor, schoten we in actie. Zo begon ik onder andere op te zoeken op welke leeftijd de katjes moesten ingeënt worden. Op negen weken en op twaalf weken, zo blijkt. “Mooi,” dacht ik, maar toen vroeg ik me af waar tegen ze eigenlijk worden ingeënt. Zo gaat dat dan bij mij. Ik moet niet alleen het antwoord, ik moet meteen alles weten. Dus begon ik te googlen. Op negen en op twaalf weken worden de kittens ingeënt tegen de niesziekte en de kattenziekte. Uiteraard wou ik dan ook meer weten over die ziektes, want ja, zo zit ik dan wel weer in elkaar. Toen ik de symptomen van de niesziekte las, ging er een serieuze alarmbel rinkelen in mijn hoofd.

We hadden Dolfje regelmatig horen niezen tijdens ons bezoek en de oogontsteking was overduidelijk zichtbaar. Ook andere katten die daar rondliepen hadden dezelfde symptomen. Ik meldde mijn ongerustheid bij Het Vriendje en ook hij kwam tot hetzelfde besluit. Dolfje had waarschijnlijk nu al de niesziekte. Het is geen levensgevaarlijke ziekte, alles behalve, maar je krijgt wel een kat die meer kans heeft om ziek te zijn in z’n verdere leven omdat de ziekte latent blijft. Plus de niesziekte is uiterst besmettelijk voor andere katten. Nelson, die zou dat dus sowieso ook krijgen moesten we die twee katjes samen zetten. Om eerlijk te zijn kregen noch Het Vriendje noch ik het over onze harten om een gezonde kitten ziek te maken door het bij een zieke kitten te zetten. Zoiets express doen, dat… nee, dat kunnen wij niet, hoe een fijn en geweldig beestje Dolfje ook was, we konden het niet over onze harten krijgen.

Het Vriendje ging gisterenavond voor alle zekerheid nog even langs de dierenarts en daar werd ons vermoeden bevestigd. De symptomen die hij haar voorlegde en de foto’s die hij haar liet zien, wezen duidelijk op de niesziekte. We zouden beide kittens kunnen adopteren, maar dan zouden we ze eerst drie weken gescheiden moeten houden en dat is gewoon niet haalbaar in ons huis. Ja, dat is haalbaar, maar dan zit er een kitten heel de tijd binnen bij ons en de andere kitten zit eenzaam en alleen in de garage. Dat is niet de reden waarom we twee kittens willen adopteren. We willen dat die kunnen spelen met elkaar. Ravotten. Bloempotten kapot doen en zo. Snode plannen smeden om hun mensen te overmeesteren. Dat soort dingen.

We hakten met pijn in het hart de knoop door en besloten Dolfje niet te adopteren. De eigenaar zat daar absoluut niet mee in en zijn vrouw waarschijnlijk al helemaal niet, want die was helemaal verknocht aan het kleine katje. Je zou voor minder. Zo’n sociaal beestje. Ik moet zeggen dat ik het er zelf even moeilijk mee had, met die beslissing, maar ik weet dat het beter is zo.

OPROEP: KITTEN GEZOCHT
Dat wil niet zeggen dat we niet meer op zoek zijn naar een tweede kitten, een vriendje voor Nelson. In tegendeel. Via deze weg wil ik dan ook even een oproep doen. Hebben jullie of vrienden/kennissen/familieleden uit de regio Leuven/Vlaams-Brabant die een (gezonde) kitten in de aanbieding hebben? Geef dan even een gil. We zoeken een tweede katertje dat bijna meteen weg kan bij z’n mama (negen weken ongeveer dus). Nelson komt namelijk dit weekend al bij ons wonen dus het zou fijn zijn moesten we zo snel mogelijk zijn nieuwe vriendje aan hem kunnen voorstellen. Stuur gerust een mailtje met foto’s naar zij at verbeelding dot org! Uw hulp wordt zeer op prijs gesteld. 🙂

You Might Also Like

 • Ollie en Wallie

  jammer! maar gelukkig zit dolfje dan nog goed op zijn huidig plekje en vinden jullie snel een vriendje voor nelson
  ik kijk al uit naar al die schattige poezenfoto’s 🙂

 • Annelies DH

  OOooh 🙁 Ik moet wel zeggen dat toen ik Melchior en Madeleine ging halen ze allebei ziek waren: niezen, snot, hoesten, oogontstekingen. Ik heb een paar keer gedacht dat het slecht zou aflopen als ik Madeleine hoorde hoesten en zag dat ze er zelf van in paniek raakte. Ik heb toen ook zitten googlen, en was ook bang dat ik 2 chronisch zieke poesjes zou hebben. Maar na een tweetal weken intensief druppelen en zalven waren ze allebei genezen. En als ik nu zie hoe blakend van gezondheid en gelukkig ze zijn, was het mij dat wel allemaal waard 🙂 Het hoeft dus niet persé slecht af te lopen, maar zoiets weet je natuurlijk nooit op voorhand…

 • Esther

  Hey, ik zit NU op een terras aan de zoete waters waar er 2 schattige kittens zitten te wachten op een nieuw baasje voor dit weekend … Mail maar als je meer info wil.

 • Hilde

  Ik stuurde je net een mailtje, want wij hebben een kitten ‘in de aanbieding’

 • la merlette blanche

  Oh, zielig 🙁

 • Pin It on Pinterest