Gemaakt

Knuffeldekkies

06-knuffeldekkies

Het was al weer te lang geleden dat ik me achter mijn naaimachine had gezet om nog een keer iets te maken. Veel te lang. Dus toen de babyborrel van het Leuvens Stiksel werd aangekondigd, zag ik mijn kans schoon. Tijdens dat feestmoment vieren we alle baby’s die dat Stiksel-jaar werden geboren. Dit jaar waren dat er maar liefst zeven. ZEVEN. Dat kweekt gelijk konijnen, die stikselleden.

Ik wilde iets aaibaars en knuffelbaars maken, maar zonder aan de lopende meter kneunen te maken. Iets nieuws. Mijn neefje die gaat niet slapen zonder zijn knuffeltje Victor (ha, toevallig). Victor is eigenlijk niet meer dan een hondenhoofdje aan een lapje stof, maar het is mijn neefje zijn favoriete knuffel. Het leek me wel eens leuk om zoiets te maken, alleen bleek het niet zo evident om een bol mooi rond te krijgen. Ik bespaarde me de kopzorgen, het gemeet en gepruts en kocht dit fijne patroontje. Eens ik de patroondelen zag, was alles duidelijk zonder zelfs de instructies te moeten lezen. Zo logisch.

En zo maakte ik drie knuffeldekkies: een konijn, een schaapje (dat wel iets weg heeft van een konijn of een muis, maar gelukkig als schaap werd herkend door de mama in kwestie) en een vosje (dat misschien meer op een hond lijkt, maar een vos is eigenlijk ongeveer toch zo’n beetje een soort van hond, toch?). Ja, ik moest er natuurlijk mijn eigen draai aan geven, want wie goed kijkt ziet op het patroon een olifant, een pinguin, een varkentje en een uil. Absoluut geen konijn, schaap en vos. Ik kan het ook nooit laten om er mijn eigen ding mee te doen. Oh well. Helaas kruipt er wel wat werk in die knuffeldekkies en kon ik er niet voor elk kindje een maken. Time management is nog steeds niet mijn sterkste kant. Binnenkort worden er nog wat kindjes verwacht in de vriendenkring en dan zal zo’n knuffeldekkie ook wel z’n weg vinden in de geboortepakketten. Mits wat betere time management. Ahum.

Dikke aanrader dus, dat patroontje. En ja, ik heb mijn koopstop weer doorbroken, ja. JA. Maar het was ook een beetje voor een soort van goed doel. Ik vind andere mensen blij maken en kadootjes geven een goed doel. Toch? Ja. Ja, ik vind dat wel, ja. Dan mag dat dus. Nah.

You Might Also Like

  • Katrijn

    super blij met het schattige knuffelkonijn!

  • Abfabulies

    Knap! Moest het niet zo’n dwaas zicht zijn, ik knuffelde mijn scherm ­čÖé

  • Pin It on Pinterest