Gebeurd

The 100 things summer challenge

The 100 things summer challengeHet was bij Emma dat ik over deze challenge las, maar het zijn vier andere bloggers die er achter zitten. Het concept is eenvoudig. Gedurende de hele zomer ontdoe je je van minimaal honderd items. Dat kunnen oude kleren zijn, boeken, tijdschriften en paperassen,… Rondslingerende rommel waar je niets mee doet met andere woorden.

Ik heb massa’s van die rondslingerende nutteloze rommel. Ik verwijs niet geheel toevallig naar mezelf als Packrat Verhetsel. Nope. Dit weekend nog trok ik een willekeurige kartonnen doos op de zolder open en vond een agenda van 2010-2011 terug. Daar, mijn liefste lezertjes, heb ik absoluut niets meer aan. Het liefst van al zou ik wonen in een volledig minimalistisch ingericht huis met een atelier waar alles een plaatsje heeft, maar helaas is dat niet het geval en ik vermoed dat dat nooit het geval zal zijn. Ik hou spulletjes meestal bij omdat ik vermoed dat die ooit nog wel eens van pas zullen komen. Ooit. Maar laten we eerlijk zijn, stukjes stof van één vierkante centimeter, daar kan je geen lappendeken uit maken en een agenda uit 2010, die is niet bepaald meer up to date.

Zo’n challenge dat leek me een duwtje in de rug om toch een paar spullen de deur uit te krijgen. En hey, het woord zegt het zelf. Challenge. Een uitdaging. Het zal dus niet makkelijk zijn.

De regels van de challenge kan je lezen bij Lisanne, een van de organisatoren. Regeltjes zijn er om uitzonderingen op te hebben, natuurlijk. Dus hier zijn mijn eigen regeltjes:

 • Ik ontdoe me van 100 items tijdens de maanden juli, augustus en september. Dan zou ik ongeveer een item per dag weg moeten doen.
 • Eén maal elke twee weken geef ik jullie een update rond deze challenge.
 • Op deze pagina kunnen jullie items claimen al dan niet tegen een klein prijsje. Wie weet vind jij daar wel een schat. Alles wat tegen 30 september niet opgehaald is, gaat zonder boe of baa naar het containerpark of de kringwinkel.
 • +1 voor elk nieuw fysiek item dat ik zélf koop. Dat wil dus zeggen dat  de dingen die Het Vriendje en ik gemeenschappelijk kopen zoals voedsel, zeep,… niet tellen. Ook de spullen die we kopen om aan ons huis te sleutelen tellen ook niet, want anders geraken we er nooit. E-books zijn geen fysieke items en tellen dus ook NIET, ah nee, want die nemen geen plaats in. Laat dat nu net hetgeen zijn dat ik het meeste koop. Mwah. 😉

Ziezo. Eens benieuwd hoe dat gaat verlopen en wat er allemaal weg zal gaan. Ik heb vandaag alvast die agenda van 2010-2011 in de papierbak gekeild. One small step…

You Might Also Like

 • lielebeesje

  Waw, zo herkenbaar!
  Ik zou mee moeten doen … toen ik mijn man vroeg wat hij wilde voor zijn verjaardag, zei hij: een opgeruimd en niet zo overvol huis!

 • marijke

  Ik zou heel graag meedoen, is een super initiatief. Alleen het jammere van heel de situatie is dat ik gedurende een maand een half bij de schoonfamilie ben. Dus niet kan opruimen (noem het maar een voordeel 🙂 )

  In ieder geval veel succes…

 • Ollie en Wallie

  ik ga ook nog serieus moeten opruimen om ervoor te zorgen dat ik niet teveel rommel meeneem naar mijn nieuw huis 🙂
  veel plezier alleszins!

 • ktrn

  Ik wou eigenlijk zeggen: “ik zou ook moeten meedoen”, maar ik ZAL gewoon meedoen. Ook al woon ik tot sept/okt niet in ons huis wegens verbouwingen en ligt alles momenteel een beetje overhoop. Het zou maar een lame excuus zijn en al wat weg is … is weg! 🙂

 • LJ

  Wat een leuke uitdaging! Die ik waarschijnlijk met gemak aan kan, want na het inpakken van nog niet eens 1/10 van onze inboedel ben ik al zoveel prullen en spullen en rommel tegengekomen dat er een hele berg klaarligt voor de rommelmarkt over een maand. Benieuwd of het er 100 zijn… Veel succes!

 • Yasmin

  Ik wil ook graag meedoen, maar ik vrees dat ik mijn spullen niet kwijtgeraak. Een Vlaamse Facebookpagina voor de minimalisten zou nog een idee zijn 😉

 • Tess

  Zo’n leuke uitdaging, succes ermee! 🙂

 • Eline

  Hah, ik zou beter ook meedoen, want met al die rattenspullen en onuitgepakte verhuisspullen dat nog in onze kelder staan kom ik met gemak aan 100! Een lege kelder lijkt mij wel iets…

  Veel succes alvast!

 • Olga

  Ik ga ook meedoen! We zijn een half jaar geleden verhuisd en er is letterlijk een kamer vol met dozen die nog niet is uitgepakt. Omdat we groter zijn gaan wonen was daar ruimte voor. Het was half luiheid en half een experiment. Als we alleen maar spullen uit die kamer halen die we nodig hebben, kun je alles weggooien wat je een half jaar niet hebt aangeraakt. Helaas gaat dat niet helemaal op. Er zitten ook veel spullen met sentimentele waarde tussen die je niet dagelijks nodig hebt. Maar ik denk dat ik een heel eind kom. Ik ga ook proberen er op een leuke manier stukjes over te schrijven, heel inspirerend dit!

 • La Meringe

  Ik vind dat je je hetzelf moeilijk maakt : alles inventariseren, bloggen, afspreken … bij ons gaat alles in een doos, en elke maand ongeveer wordt die netjes afgezet bij de kringwinkel. Geen gedoe, en toch opgeruimd !

 • 100 things summer challenge #1 | Team Confetti

  […] las bij Verbeelding voor het eerst over deze zogenaamde 100 things summer challenge. Het idee is om een zomer lang […]

 • Pin It on Pinterest