Gebeurd

28 before 29

Ik had zin in een lijstje. Dus maakte ik maar een 28 before 29 lijstje. De naam zegt eigenlijk wel wat het is. Het is een lijstje met 28 dingen die ik wil doen voor ik 29 word. Het zijn geen zotte dingen zoals de Life List. Er staan wel een paar Life List items tussen, maar voor de rest zijn het gewonere zaken. Haalbaardere zaken.

 1. Slagen voor mijn theoretisch rijexamen
  Ik kocht afgelopen vrijdag, op mijn verjaardag zelf, een theorieboek. Stap 1.
 2. Getting things done lezen + toepassen
  Maar dat stond stiekem ook al op mijn 2013 lijst. We zitten dus met een overlap.
 3. Een fotoalbum maken van de afgelopen vijf jaren
  Intussen ben ik vijf jaar samen met Het Vriendje. We hebben heel veel leuke dingen samen gedaan en we hebben heel veel mooie momenten samen meegemaakt. Van veel van die momenten zijn foto’s, maar die staan ergens op een harde schijf. Tijd om daar dus een keertje iets mee te doen. Kwestie dat onze kinderen later keihard kunnen lachen met onze kapsels, brillen en kleren.
 4. Een ebook uitgeven
  Het zijn zo’n boeiende tijden voor de boekenindustrie en ik wil mijn bijdrage ook leveren. Goed, het zal geen literair hoogstandje zijn, maar als ik zie welke boecht er tegenwoordig uitgegeven wordt onder de noemer “bestseller”, dan denk ik dat ik mijn flutjesschrijfsels ook wel mag publiceren als ebook.
 5. Naar de kapper gaan
  Toch minstens een keer. Niks speciaals. Gewoon terug in model laten knippen zodat ik er weer een jaar tegen kan.
 6. Verbeelding.org in een nieuw kleedje steken
  Omdat het de hoogste tijd is voor wat verandering. Wat meer kleur bijvoorbeeld. Wat meer plaats voor foto’s.
 7. Wafels bakken
  Ik kreeg een wafelijzer voor mijn verjaardag en dat moet natuurlijk uitgetest worden. Ah ja.
 8. Een lappendeken/quilt maken
  Gewoon. Omdat het kan. En omdat zo’n lappendeken/quilt er toch altijd heel leuk uit ziet. Wel veel werk, daar ben ik me wel van bewust.
 9. Een rolletje film volschieten met mijn Diana Mini en dat rolletje film laten ontwikkelen
 10. Idem als 9 maar dan met de Holga
 11. Een paar keer naar het werk proberen te fietsen
  Dat is 14km heen en 14km terug, voor de nieuwsgierigen. Ik ga mijn benen alvast insmeren. 😉
 12. Julie’s House in Gent bezoeken
  Omdat ik de vorige keer mijn kans op een heerlijke cupcake verkeek, maar dat was natuurlijk helemaal de schuld van een vies beestje in mijn buik.
 13. Een game uitspelen
  Ik kijk graag naar de games die Het Vriendje speelt en heel af en toe waag ik me er ook wel aan, maar bazen verslaan en je health en zo in het oog houden, niet mijn ding. Dus ik ga op zoek naar een leuke game waar ik me helemaal in kan verliezen. Het Vriendje was daarnet Fez aan het spelen en dat lijkt me wel wat.
 14. De 1000ste blogpost hier schrijven
  Dit is nummer 926. Yup.
 15. Sandwichkes leren bakken
  Omdat er niks beter is als sandwichkes met choco. Veel choco. Uiteraard.
 16. Een muurschildering maken
  Eerst nog een paar muren witten hier in het huis en dan eens uitdokteren welke verf ik best kan gebruiken voor zo’n muurschildering.
 17. Een illustratie gepubliceerd zien in een magazine
  Och ja, een mens mag dromen zekers?
 18. Minstens een keer met schoenen met hakken de deur uit gaan
  Ik heb leuke schoenen met hakken bijvoorbeeld de schoenen die ik gesponsord kreeg voor Van Katoen. Ik kwam ze onlangs nog tegen, mooi opgeborgen in hun schoendoos en ik dacht: “zo’n zonde dat ik die nooit aan doe,”. Dus ja. Daar moet maar een keer iets aan gedaan worden.
 19. Een speelgoedknutselpakket… ding kopen
  Omdat het kan en omdat ik dat vroeger ook altijd zo leuk vond. Zo schilderen op nummer of zo. Zoiets. Man, daar heb ik goesting in.
 20. Een cursus volgen
  Online. Offline. Maakt niet uit. Iets. Ik leer graag.
 21. Af en toe eens iets proberen met mijn uiterlijk
  Als in: haar-gewijs eens iets anders doen dan los of een slordige dot (knoop), mijn ogen niet proberen uit te steken met mascara en lippenstift niet enkel gebruiken om mee te tekenen op spiegels. Dat soort dingen. Wie weet bestel ik wel een Deauty box en schrijf ik er beautyblogger gewijs een review over. Stel. U. Voor.
 22. Experimenteren met lunch
  Ik kocht dit weekend een nieuwe brooddoos. Eentje met vele extra compartimentjes. Ideaal voor fruitjes en groentjes en om helemaal bento-crazy te gaan.
 23. 52 tekeningen maken met mijn dierbare copic ciao markers
  Spreekt voor zichzelf.
 24. Even de Belgische grenzen verlaten
  Ook al is het maar heel even naar onze noorderburen. Maastricht of zo, dat zie ik wel zitten. Ik ben daar nog nooit geweest en ze hebben daar een boekenwinkel in een kerk. Hoe cool is dat wel niet?
 25. Citytrippen in Brussel met mijn boekske
 26. Vijf kledingstukken maken voor mezelf
 27. Ongebruikte/lege/kapotte spullen blijven weggooien
  De 100 things summer challenge verder zetten, zeg maar. Niet dat ik al aan die eerste honderd spullen zitten, maar ik ben al goed op weg. Denk ik.
 28. 20 handgeschreven brieven/postkaarten versturen
  Omdat ik dat eigenlijk wel graag doe, brieven schrijven. De post is iets wonderbaarlijks.

You Might Also Like

 • appelstien

  Oh ja, zo’n knutseldinges! Die van Djeco zou ik wel allemaal willen kopen, daar zit zo’n tof spul tussen, maar die had ge waarschijnlijk al wel op’t oog :)!

 • Wapiti

  Ziet er goed uit, dus beginnen maar!
  Dat quilten zal echt meevallen. Het is heel fijn om te doen en het resultaat is altijd mooi. Als je ideeën wilt, is hier een website om stil van te worden (vind ik toch, ik ben grote fan en kocht haar boeken): http://www.ohfransson.com Veel kijk)- en maakplezier!

 • Olga

  Wat een goede voornemens, ambitieus ook 🙂
  En kom maar door met het e-book, ik lees het vast in een ruk uit. Een papieren versie is ook leuk 😉

 • Plutomeisje

  Leuke lijst, veel succes ermee!

  Qua games (ik speel ze ook nooit uit, ik zou nochtans wel willen), is Bastion misschien iets voor u? Alleen de artwrork vind ik al super. En voor online cursussen: skilsshare & creativebug bieden er een hoop aan. 🙂

 • Katelijne

  ik maak altijd deze sandwichkes, super goe
  http://meisjesmama.blogspot.be/2012/03/sandwiches.html
  (iets minder melk wel, en melk zeker niet koud bij het de bloem doen)

 • Kir

  Nu ik niet meer in BXL werk, wil ik heel graag eens gaan citytrippen in onze hoofdstad. Samen dagje verlof aanvragen?

 • 28 before 29: maand 4 | Verbeelding

  […] Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 28 before 29 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 28 before 29 lijst. […]

 • 28 before 29: maand 5 | Verbeelding

  […] Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 28 before 29 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 28 before 29 lijst. […]

 • Project Life: Hema Style | Verbeelding

  […] 3 op mijn 28 before 29 lijst (zijn jullie de verwijzingen naar die lijst intussen nog niet beu?) is een fotoalbum maken van de […]

 • Dertig! | trijnewijn

  […] dingen te doen puur voor mezelf, dus heb ik een doelenlijstje gemaakt voor dit jaar. Met dank aan Kathleen die het goede voorbeeld gaf. Alles bij elkaar ben ik heel blij met mijn huidige leventje. Plus, nog […]

 • 27 before 28 | Le petit requin

  […] door Kathleen maakte ik ook een lijstje met verjaardagsdoelstellingen. Dit lijstje omvat 27 zaken, die ik […]

 • 27 before 28 – Le petit requin

  […] door Kathleen maakte ik ook een lijstje met verjaardagsdoelstellingen. Dit lijstje omvat 27 zaken, die ik wil […]

 • Pin It on Pinterest