Gebeurd

Vince en Nelson: 1 maand

07-kitties1

Eén maand zijn ze al bij ons, maar het lijkt al zoveel langer. Ze zijn echt een deeltje geworden van ons gezinnetje. En man, het was een goede beslissing om twee katjes te nemen in plaats van een. Het is geweldig om ze met elkaar te zien spelen, vechten en samen te zien slapen. Lekker dicht bij elkaar. Het zijn twee verschillende karakters, maar toch zijn het intussen de beste maatjes geworden.

07-kitties3

Vince is een echte avonturier. Hij is een Jan zonder vrees die zich zonder nadenken op iets werpt. Vince is ook onze veelvraat. Je zou het niet zeggen als je hem ziet, want hij is wat aan de smalle kant, maar oh wee als je een stukje hesp, kaas of iets anders eetbaars op en bloot laat liggen. De eerste dagen dat hij bij ons was, speelde hij ook nogal wild. Hij beet door en gebruikte zijn nagels. Gelukkig heeft Nelson hem geleerd dat hij dat niet mag doen. Kittenetiquette, zoals dat heet (volgens het internet).

07-kitties2

Nelson is een voorzichtig ventje. Daar waar Vince de eerste keer dat we de achterdeur open zette meteen naar buiten liep en planten begon aan te vallen, bleef Nelson toch nog een vijftal minuutjes in de deuropening staan om dan heel voorzichtig, pootje voor pootje naar buiten te gaan. Nelson zoekt ook vaker ons gezelschap op dan Vince. Hij slaapt graag bij ons in de zetel als we televisie aan het kijken zijn, terwijl Vince liever in zijn bench slaapt. Oh en Nelson ronkt! Heel hard! Soms moet je er zelfs maar naar kijken en hij begint. Ja. Zo’n kat dus.

En zo balanceren die twee elkaar een beetje uit. Vince lokt Nelson uit z’n kot en Nelson zorgt dat Vince wat rustiger wordt. Ideaal dus. 😀

You Might Also Like

 • Flexje

  Schatjes!!! 🙂

  En wat klinkt dat verhaal zo bekend in de oren… Hier ook een voorzichtige en een ontdekker… 😉

 • Wapiti

  Super, die katjes!!!
  Onze kat is een bange wezel, gaat van elk lawaaitje lopen, maar vangt wel ratten, muizen en konijntjes. Twee karakters in een kat dus.

 • Lorecreatief

  Oh hoe schattig!! De foto’s zijn echt super en spreken boekdelen. Mijn schoonmama (zij wonen onder, wij boven) is opvangmama voor kittens tot ze geadopteerd worden en dan gaat het ook vaak op een nestje met broertjes en zusjes, dus het komt me heel bekend voor de verhalen én de kiekjes! Heerlijk 🙂

 • Olga

  Wat leuk dat ze zo goed bij elkaar passen en ze zijn zo mooi. Wij hebben er ook geen dag spijt van dat we er twee hebben genomen, ze leren van elkaar, houden elkaar gezelschap en dagen elkaar uit. Ik was bang dat ik zo onderhand wel een favoriet zou hebben, maar nee, ik vind ze allebei even lief en even ondeugend.

 • Ollie en Wallie

  zo leuk, die kattenavonturen!

 • Demoiselle Do

  Wat een dropjes!! Hoewel ik katten best wel leuk vind, vind ik honden gewoon veel leuker. 😀 Heb altijd gedacht dat ik een hond veel beter kan inschatten en begrijpen dan een kat. Maar kom, dat heeft ook z’n voordelen, zo zal ik bijvoorbeeld nooit een crazy cat lady worden. 😉

 • Elisse

  Aaah heel tof, doet me denken aan de eerste maand dat onze katjes bij ons waren. Denk nu niet dat dat lang geleden is hoor, want ze zijn nog maar twee maanden bij ons :p Ook heel verschillende karakterkes, en toch zie ik ze alletwee even graag!

 • Jessi

  Oooh, wat een schatties! Ik wil ook een katje als ik in mijn appartement ga wonen. Nu is ook nog de vraag of zo één poezeke zich niet alleen gaat voelen?

 • Christel

  Dotjes…

 • Pin It on Pinterest