Gemaakt

Nieuw kleedje

Een paar maanden geleden meldde ik dat ik een nieuw ontwerp klaar had liggen voor deze blog. Ik was er behoorlijk enthousiast over, maar dat enthousiasme duurde niet lang. Het zit zo, websites ontwerpen voor iemand anders, dat is absoluut geen probleem. Ik doe dat dag in, dag uit, al meer als vijf jaar lang.

Maar websites ontwerpen voor jezelf? Dat is een ander paar mouwen. Ik ben mijn eigen grootste criticus. Ik weet wat ik kan en voor een persoonlijk project wil ik dan ook extra mijn best doen, een beetje experimenteren en het onderste uit de kan halen. En zo kwam het dus dat dat ene ontwerp nooit hier verscheen. U heeft niets gemist hoor, maak u vooral geen zorgen.

Toen ik afgelopen week wat tijd had, besloot ik me er aan te zetten. Ik vroeg mezelf af wat ik zelf belangrijk vind aan mijn blog, want dit is per slot van rekening mijn online speelplaats, het plekje waar ik mijn ei kwijt kan. Ik kwam tot de conclusie dat ik grotere foto’s wilde, want ik wil me terug wat meer bezighouden met fotografie (digitaal en lomo). De teksten op zich zijn uiteraard ook belangrijk en al de rest, sja, dat doet er allemaal niet toe. Bij mijn vorige design had ik een zijbalk en daar heb ik moeite voor moeten doen om die vol te stouwen. Zijbalken zijn gewoon niet aan mij besteed. Ik wilde ook wat meer kleur, maar toen ik begon te spelen met Photoshop ontdekte ik dat felle kleuren in designs absoluut niet mijn ding zijn. Ik hou van rustige, zachte kleuren met een vleugje retro. En ik hou ook van illustraties. Ja. En bloemetjes. Dat ook.

Zo kwam ik dus tot dit ontwerp. Toen ik het liet zien aan Het Vriendje was mijn eerste reactie: “Misschien is het toch wat te druk bovenaan,”. Daarop begon hij spontaan met zijn ogen te rollen. “Da’s gewoon een goeie design, werk die maar uit,” liet hij weten. Dus deed ik dat. We zien wel wat ik er over een maand over denk. Of over twee maanden. Soit. Ik kan altijd terug naar het oude design. Of ik kan er ook altijd een nieuwe maken, natuurlijk. Maar momenteel ben ik er eigenlijk wel behoorlijk enthousiast over, eigenlijk. Hoe meer ik er naar kijk, hoe meer ik vind dat het wel bij mij past. Eigenlijk. Feitelijk. Zo.

En ja, er zullen nog wel wat foutjes in zitten, ja, maar laten we die even negeren, ok? Deal?

You Might Also Like

 • Vee

  Ja ik vind de tinten en design schitterend, maar er is iets raar als ik het iPad lees, de tekst komt in dat lichtblauwe vakje terecht, allé misschien is dat de bedoeling ?

 • Kathleen

  @Vee, nee dat is niet de bedoeling, maar ik heb zelf geen ipad dus kan helaas niet testen waaraan dat ligt. Het design is wel getest in Firefox, Chrome en Safari.

 • Vee

  Er zijn nog blogs die op ipad precies wat anders te oorschijn komen dan bedoeld…ik ken er zelf niks of niks van
  Het stoort niet echt hoor !
  Als ik den tekst maar kan lezen, trouwens, al naar die kerk,boekenwinkel in maastricht geweest ? En op vrijdag is er een keitoffe markt met veel goedkope stof !

 • la merlette blanche

  Goedgekeurd! Ik hou meer van fellere kleuren, maar dit past bij jou – ook al ken ik je enkel via je speelplaats 🙂

 • appelstien

  Mooi kleuren, waar ik nooit zou opkomen, maar die idd echt bij u passen!
  Enneuh, toch toegegeven aan het 3e-persoon-over-uzelf-schrijven hieronder ;)?

 • Riet

  Ik ben ook wel fan van de zachte kleuren. Misschien iets minder van de alles-staat-zo-aan-de-rechterkant-heid. En op de iPad doet-ie het inderdaad niet helemaal zoals op het computerscherm.

 • Wapiti

  Ik ken niets van webdesign en sta dikwijls met verbazing en nog veel meer bewondering te kijken naar wat ontwerpers zo uit hun mouw toveren.
  Dus, ja, ik ben blij met dit ontwerp. Het is helemaal anders dan de meeste weblogs. Dat de tekst compact aan de rechterkant verschijnt, heeft wel het voordeel dat je ogen niet teveel heen en weer moeten schieten bij het lezen. Zo verlies je de draad (of de volgende regel) niet. Ik lees nl. op een tamelijk grote laptop.

 • Demoiselle Do

  Een beetje retro en wat leuke kleurtjes. Ik vind je nieuwe ontwerp heel geslaagd. En je less-is-more-principe ook. Het heeft iets, met die korte biografie onderaan en de blogposts aan de rechterkant.

 • Olga

  Ik vond de vorige layout al erg mooi, maar deze mag er ook zijn. Je bent goed met kleuren 🙂
  En ja, ontwerpen voor jezelf is niet te doen!

 • Kathleen

  Vee en Riet, het iPad probleem zou opgelost moeten zijn. 😉

 • Charlotte

  Leuke kleurtjes!
  De drukke hoofding vind ik de perfect tegenpool voor de strakke entries! Heel mooi retro!
  Mijn eerste indruk was wel om de verticale scrollbar te zoeken om naar links te gaan. De asymmetrie van het blauwe patroontje rechts gaf mij de indruk dat er daar nog iets zou moeten zijn, maar dat mijn scherm te klein was.
  Ook een leuk effect met de commentaar kleurtjes, waarbij je eigen reacties mooi uitkomen :D.
  Oh ja, en altijd al fan geweest van de manier waarop je je categorieën weergeeft met een simpel symbooltje. Jammer dat die niet meer zichtbaar zijn in je posts.

 • Ann

  Oeeeeeeh, schoon!

 • Laura - what about her

  Ik vind het prachtig, fijne sfeer!

 • Vee

  Ja klopt !!.
  Nu is het helemaal perfect !!!!

 • Bloem

  mooi, mooi, mooi!

 • Pin It on Pinterest