Gebeurd

Life List: nummertje 4

Het voordeel van een Life List online hebben staan is dat er soms mensen zijn die je een duwtje in de rug willen geven om een droom te verwezenlijken. Zo kregen Het Vriendje en ik vorig jaar voor onze verjaardagen twee bongobonnen om een ballonvaart mee te doen. Een ballonvaart!

Vlak daarna kochten we ons huis en was het een en al “huis” wat de klok sloeg. Pas in april of mei begonnen we opnieuw te praten over de bongobonnen en de ballonvaart. Uiteindelijk maakten we een eerste afspraak om te gaan vliegen (varen?) op mijn verjaardag. Dat leek ons wel gepast. Maar helaas stond er te veel wind die dag. Jawel. Een week later was er een gigantisch warmte-onweer en toen zat alles plots volgeboekt tot 14 augustus. Er werd geduldig gewacht, het weerbericht werd in het oog gehouden en woensdagochtend kregen we het verlossende telefoontje. De vlucht (vaart?) zou doorgaan! Er werden meerdere vreugdedansjes gedaan ten huize Verbeelding. Jawel.

En zo stonden we woensdagavond opeens ergens in een park aan een prachtig kasteel in Waals-Brabant. En even later vlogen we over dat kasteel, over het park, over het stadje, over Waals-Brabant. In een luchtballon. EEN LUCHTBALLON! Een echte luchtballon! Jullie moeten weten, mijn fascinatie voor luchtballonnen is al zéér oud. Vroeger reden wij om de zoveel weken naar mijn Grotemoe in Eeklo en tijdens die lange ritten staarde ik behoorlijk vaak uit het raam. Op warme zomeravonden spotte ik dan regelmatig grote, statige luchtballonnen in de lucht. Het leek mij fantastisch om ooit een keertje met zo’n ballon te vliegen. En voila. Zoveel jaren later zat ik zelf in het mandje van zo’n ballon, hoog in de lucht, bij een prachtige zonsondergang.

En man, man, man, het was zo hard de moeite! Ik heb er volop van genoten.

You Might Also Like

 • Janina Modaal

  O, fantastisch!
  Ooit wil ik ook in zo een mandje bengelen :).
  Heb je nog foto’s om ons te tonen?

 • Wapiti

  Dat kan ik best geloven, dat het zo hard de moeite was, je geniet er nu nog van! (en wij ook )

 • Klara

  Ik heb het ook al een paar keer gedaan, geweldig he! En het is inderdaad “varen” 😉

 • Joppe

  Door het lezen van je bericht is duidelijk te voelen dat je nog heel HARD aan het nagenieten bent! Onze oudste dochter Sam wilde als kind kunnen vliegen. Luchtballonnenhappening in Eeklo was dan ook een feestdag voor haar (en voor iedereen).

 • Demoiselle Do

  Oh, wat klinkt dat leuk seg!
  Een helikoptervlucht heb ik wel al een keertje gedaan, maar een ballonvaart klinkt zo veel leuker!

 • LJ

  Het staat ook op mijn life list…. Ooit, ooit komt het ervan 🙂

 • Pin It on Pinterest