Gebeurd

Update: the 100things summer challenge

Vorige week had ik een weekje vakantie en daar heb ik gebruik van gemaakt om nog wat op te ruimen en het huis wat verder op orde te brengen. We zijn er nog lang niet, maar uiteindelijk komen we er wel. Over een jaar of twintig of zo.

Werd reeds weggegooid:

Ik heb deze keer niet echt goed bijgehouden wat er allemaal werd weggegooid. Het was behoorlijk wat, dat was wel duidelijk. Uiteindelijk hebben we een stuk of vijf grote Samla bakken leeg gemaakt. De spullen kregen ofwel een plekje in een kast ofwel werden ze weggegooid. Of zitten ze in een doos klaar om weg te doen.

 • Oude matrasovertrekken voor een eenpersoonsbed. Ik slaap al een paar jaar in een tweepersoonsbed met Het Vriendje aan mijn zij (ja, ik leef in zonde, ja)
 • Een paar oude eenpersoons bedovertrekken.
 • Oude kleren. Toen ik telde zat ik aan een stuk of elf. Dat lijkt niet veel, maar als je mijn ietwat beperkte kleerkastinhoud ziet, dan is dat behoorlijk wat.
 • Bakspullen. Absurd veel vervallen bakspullen. Ik heb al een hele poos niet meer echt gebakken en dat was duidelijk te merken aan de vervaldatum van veel producten. Oeps.
 • Oude thee die ik eigenlijk niet lekker vond of die vervallen was volgens de datum op de verpakking.

Werd gekocht de afgelopen twee weken:

Uhm… Ook dit heb ik niet al te best bijgehouden om eerlijk te zijn. Ik vermoed dat veel mensen tijdens hun vakantie wel een keertje gaan shoppen, maar ugh, ik heb daar zelf zo’n bloedhekel aan dat ik dat liever niet doe. Het feit dat ik een nieuwe jeansbroek nodig hebt, bezorgt me meer stress dan wat anders.

 • Een föhnborstel. Man, wat blijft dat een raar woord. Föhnen. Das ist ganz Deutsch und so.
 • Een haarserum… ding.
 • Een pet om mijn hoofd te beschermen tegen de warmte van de hete lucht die in de luchtballon wordt geblazen.
 • Twee hoelahoeps. Omdat eentje geentje is natuurlijk.

Ik weet dus niet aan hoeveel ik zit, momenteel. Ik vermoed dat ik net onder of net over de honderd zit. Het belangrijkste is dat ik blijf opruimen en zaken die ik niet meer gebruik, die kapot zijn of die vervallen zijn, gewoon blijf liquideren. Er staan nog een hoop dozen op zolder die nog moeten nagekeken en gesorteerd worden. Ik wil niet gaan leven als een minimalist. Nope. Moesten jullie onze woonkamer momenteel zien, dan lijkt dat allemaal behoorlijk minimalistisch, maar die woonkamer, die voelt toch niet gezellig aan. Ik wil bijvoorbeeld een kast of twee er in, waar we dan de inhoud van een doos of vijf in kwijt kunnen, en planten. Veel planten als het kan, maar die moeten we natuurlijk hoog genoeg zetten zodat de katten er niet bij kunnen, de snoodaards.

You Might Also Like

 • Wapiti

  Je bent goed bezig!
  Wat het katten- en plantenprobleem betreft, als ze wat groter zijn en regelmatig buiten gaan, komen ze (waarschijnlijk) niet aan je planten. Ons huis staat in de winter vol groen. In de zomer gaan al die planten buiten. De kat komt nergens aan. Buiten vindt hij gewoon beter, denk ik. Misschien ook omdat in de binnenplanten geen muizen zitten, die vindt hij buiten wel!

 • Pin It on Pinterest