Gebeurd

28 before 29: maand 1

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 28 before 29 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 28 before 29 lijst.

Nummertje 6: Verbeelding.org in een nieuw kleedje steken.
U kijkt er naar. Ik blijf het een schoontje vinden, dat nieuw kleedje. Uiteraard werd er lang getwijfeld voor ik de nieuwe design online gooide, maar nu het een paar weken dienst doet, begrijp ik niet waarom ik ooit getwijfeld heb.

Nummertje 7: Wafels bakken
wafelsJawel! Ik deed mijn eerste, voorzichtige stappen in de wondere wereld der wafelenbak. Om het wafelijzer dat ik kreeg voor mijn verjaardag even te testen en te leren kennen, kocht ik een wafelmix bij de Aveve. Daarmee ging ik aan de slag en het mag gezegd worden, die wafeltjes, die vielen danig in de smaak. Ik leerde ook van de mama van Het Vriendje dat je wafels van de vorige dag terug lekker krokant kan maken door ze even in de broodrooster op te warmen. Zeer interessante informatie. Up next: de wupperlekkere wafeltjes van Stiksellid Maaike en nee, dat is geen schrijffout. Wel, oorspronkelijk was het een schrijffout, maar die wafeltjes van Maaike die verdienen het woord “wupperlekker”, want die zijn niet gewoon lekker of superlekker. Die zijn wupperlekker. Punt.

Nummertje 14: De 1000ste blogpost hier schrijven
Dit is blogpost 939. Ik probeer iedere week drie berichten te schrijven. Dat zijn dus ongeveer 12 blogposts in een maand. Aan dit tempo zou ik dus ergens in januari mijn duizendste blogpost schrijven. Woep! Woep!

Nummertje 21: Af en toe eens iets proberen met mijn uiterlijk
Voor mijn verjaardag kreeg ik ook een haardroger. Ik heb het eigenlijk nooit zo gehad op haardrogers. Té warm en té veel lawaai zo vlak bij mijn oren. Maar ik begon het nut van zo’n onding wel in te zien. Gaan slapen met nat haar is bijvoorbeeld niet zo fijn. Dus. Een haardroger. Dolletjes. Ik keek wat tutorials op YouTube van hoe je je haar best kan drogen (als je een massa haar hebt zoals mij, dan is het geen kwestie van gewoon in de heteluchtstroom te staan) en toen ontdekte ik dus een tutorial van hoe je lage krullen kan maken met een haardroger en een föhnborstel. Als jullie het vorige blogbericht goed lazen, dan zagen jullie dat ik zo’n borstel gekocht heb en dat wil dus zeggen dat ik een poging om lage krullen te maken heb ondernomen. Een UUR heb ik staan blazen op mijn haar. Een fokking vol uur. Ik heb een degelijke krul weten te maken en die was er al weer uit toen ik naar beneden liep om hem te laten zien aan Het Vriendje. Ja. Dus. Tot zover mijn beautyperikelen. 😛

Nummertje 22: Experimenteren met lunch (aka Project Brooddoos)
LunchTijdens mijn vakantie deed ik heel veel research naar lunchrecepten. Het probleem is dat wanneer je zoekt op “bento” je voornamelijk kinderlunches krijgt in je zoekresultaten. Dat ziet er allemaal fantastisch uit echt, maar ik wil daar echt niet zoveel tijd in steken, want ik eet dat toch gewoon op. Ik heb een paar volwassen-varianten gevonden die zeker de moeite waard zijn en die staan nu allemaal mooi op mijn Pinterest bord. Ondertussen werden er al een paar interessante lunches meegenomen naar het werk bijvoorbeeld de lunch van dinsdag: couscous met meloen, feta en munt en een bakske yoghurt. Het recept vond ik op deze geweldige blog.

Nummertje 27: Ongebruikte/lege/kapotte spullen blijven weggooien
Zie: dit bericht en dit bericht

You Might Also Like

 • Karolien

  Beste Kathleen,
  Gezonde en lekkere lunchrecepten kan ik er nog wel een paar gebruiken, zou je het erg vinden me te laten weten hoe ik dat bord van jou kan vinden op Pinterest? Bedankt,
  Karolien

 • Kathleen

  @Karolien: Het Pinterest bord waar ik de receptjes verzamel staat hier: http://pinterest.com/verbeelding/project-brooddoos/

 • Olga

  Hihi, ik probeer wel eens krullen te maken met een heuse krultang, maar de haarspray wordt bij mij altijd ‘knapperig’ en zonder spray is het er zo weer uit. Toch maar weer gewoon in een knotje dan…

 • Demoiselle Do

  Ha, dat verhaal over krullen in je haar proberen te krijgen klinkt voor mij echt heel bekend. Raar toch, hoe mensen met steil haar vaak krullen willen en omgekeerd. 🙂

 • Pin It on Pinterest