Gelezen

Attachments

AttachmentsNaast een Jane Austen gerelateerd boek per jaar, is er nog een soort boek waarvan ik er graag eentje per jaar lees. Zo van die boeken waarin personages communiceren via chat of e-mail. Soms stoot ik per ongeluk op die boeken, andere keer ga ik er bewust naar op zoek. Dit jaar kwam Attachments van Rainbow Rowell aan bod en boy oh boy, het mag gezegd worden dat dat het beste boek is dat ik al van zijn soort heb gelezen.

Het is het jaar onzes heeren 1999. Licoln wordt aangesteld als nieuwe “internet security officer” bij een plaatselijke krant, want de grote bazen vertrouwen hun werknemers niet met dat nieuwe ding, internet. Dat wil zeggen dat het Licoln e-mails die geflagged worden omdat er bepaalde woorden in gebruikt worden, moet nalezen en eventueel een waarschuwing moet sturen naar de afzender. Tussen die mails ontdekt hij persoonlijke mails tussen twee bevriende collega’s, Jennifer en Beth. Voor Licoln het goed en wel door heeft, leest hij al hun e-mails die worden geflagged zonder hen een waarschuwing te sturen. Hij begint zelfs uit te kijken naar hun grappige uiteenzettingen per e-mail over hun persoonlijke leven. Langzaam maar zeker begint Licoln voor Beth te vallen ook al heeft hij haar nog nooit gezien en is het vrij duidelijk uit haar elektronische briefwisseling dat ze een vriend heeft.

Ik kon dit boek niet opzij leggen. Niet. Hoe hard ik ook probeerde. Dat verklaart waarschijnlijk waarom het uit was vier dagen (wat relatief snel is voor mij, tijdens een gewone werkweek). Goed, het is een roman en je weet op voorhand hoe het gaat eindigen, maar toch zaten er momenten in dat ik dacht: “Shit hé, dit gaat nooit goed aflopen,” en dan moet je uiteraard verder lezen. Ook de personages waren zo toegankelijk en menselijk, dat het leek alsof het over echte mensen ging. Eens het boek uit was, miste ik ze ook. Somehow. Ik kon maar niet aan een nieuw boek beginnen omdat het verhaal van Licoln en Beth zo bleef nazinderen, omdat de schrijfstijl zo perfect was en ik helemaal mee was in het boek. Het heeft dan ook twee dagen geduurd voor ik aan een nieuw boek kon beginnen. Twee dagen zonder een boek te lezen, dat is naar mijn normen zéér lang.

Intussen staat het andere boek van Rainbow Rowell, Eleanor&Park, al te blinken op mijn to-read-lijstje. Over een tiental dagen komt haar nieuwe boek uit, Fangirl, en ook dat boek ziet er beestig goed uit. Rainbow Rowell, da’s een naam die ik ga onthouden, denk ik zo. Yup yup.

 

You Might Also Like

 • Rianne

  Hoi! Ik heb vandaag je blog ontdekt, super leuk, ik zet hem bij m’n favorieten! En nu heb ik een lijstje van zeker 5 boeken die ik wil lezen, haha 😀 Groetjes, Rianne

 • Karoeza

  Dat boek zou ik ook wel willen lezen, als ik ooit tijd heb 🙂
  Dank voor de tip.

 • Plutomeisje

  Klinkt als een boek voor mij 😀

 • Pin It on Pinterest