Gelezen

Rain Song

Rain SongAf en toe kijk ik eens tussen de ebooks die gratis aangeboden worden door Amazon zodat ik gratis en voor niets een boek kan lezen op mijn Kindle. Tussen dat aanbod zit héél veel boecht, maar af en toe kom je ook wel eens een boek tegen dat er veelbelovend uit ziet zoals bijvoorbeeld Rain Song van Alice Wisler.

Nicole Michelin heeft het niet zo op reizen met vliegtuigen, rijden met snelle motors en Japan. Haar ouders waren ooit missionarissen in Japan toen Nicole zelf nog heel klein was, maar zelf herinnert ze zich er weinig van. Dus van de brand waarin haar moeder om kwam weet ze absoluut niets meer. Toch heeft de dood van haar moeder haar op zo hard getekend. Gelukkig heeft haar grootmoeder altijd goed voor haar gezorgd. Via een column op een of andere site over vissen komt ze in contact met Harrison, die in Japan woont. Zo toevallig, zeg. En oh ja, nog toevalliger, zijn ouders kende haar ouders en hij levert haar via e-mail steeds meer informatie over hun leven daar. Dan begint Nicole te twijfelen of ze niet eens naar Japan moet gaan om samen met Harrison al die plekken te bewonderen waar ze ooit als klein uk heeft rondgelopen.

De korte inhoud die ik las liet uitschijnen dat ze uiteindelijk wel naar Japan zou gaan. En dat doet ze ook. Helemaal op het einde van het boek. Ze spendeert letterlijk 5% van het boek in Japan en de andere 95% van het boek is ze aan het nadenken of ze nu toch zou moeten gaan of misschien toch niet of misschien toch wel en blahblahblah. Ik en personages die niets ondernemen, het gaat nooit echt iets worden, vrees ik. Opnieuw wilde ik niets liever dan deze jongedame eens goed door elkaar schudden en zeggen: “Stap nu alsjeblieft op dat vliegtuig en maakt dat ge in fokking Japan zit,”. Pas toen ik drie kwart ver was in het boek, begon het me te dagen dat ik niets over Japan zou lezen. Of toch zeer weinig. En het was net dat gedeelte dat me zo aantrok. Dus ja, een zware ontgoocheling dit boek. Helaas. Het had zoveel potentieel, maar sja. Gelukkig was het gratis. Mwaha.

You Might Also Like

Pin It on Pinterest