Gebeurd

Project Brooddoos

Ik vermoed dat niet iedereen de blog van Project Brooddoos volgt, dus besloot ik om hier even een korte samenvatting te maken van mijn “Eén maand Project Brooddoos“-blogbericht dat ik daar vorige vrijdag plaatste. Een kwestie van jullie toch ook een beetje op de hoogte te houden.

 • Gluten: er waren al aanwijzingen dat mijn lichaam niet zo goed reageerde op gluten, maar dat werd weerlegd door tests en dokters. Er was geen sprake van een allergie. Dus at ik dagelijks zo’n zes boterhammen, want dat is gezond, boterhammen. Of dat wordt toch gezegd. Nu zit ik op zes boterhammen per week en het is een wereld van verschil. Ik merkte zelfs al na een week dat mijn buik minder opgezwollen stond en dat ik meer energie had. En de drie-uur-‘s-middags-dip, die besloot ook te verdwijnen. Hoera! Dus hoewel er geen aanwijzingen zijn voor een glutenallergie, vermoed ik dat ik toch behoorlijk gevoelig ben voor gluten.
 • Choco: afkicken van choco leek mij moeilijk, maar het is geen enkel probleem. Ik eet woensdagochtend een boke met choco, zaterdagochtend eentje en zaterdagmiddag durf ik ook al eens een sandwich (of twee) met choco naar binnenspelen. Als je ziet welke hoeveelheden ik daarvoor at… sja. Vooruitgang.
 • Kleine eter: De afgelopen vijf jaar at ik ongeveer dezelfde porties als Het Vriendje die met kop en schouder boven me uit steekt en een metabolisme heeft om U tegen te zeggen. Foute boel dus. Het is pas nu dat ik merk dat ik eigenlijk een relatief kleine eter ben, want mijn kleine lichaam heeft eigenlijk niet zo heel veel nodig.
 • Planning: Project Brooddoos staat of valt met een goede planning. Punt. Aangezien ik geen geboren planner ben, is dit nog altijd een werkpuntje.
 • Gewicht: anderhalve kilo kwijt op een maand tijd. Hell yeah! Anderhalve kilo die er ook lijkt af te blijven, zelfs na een serieuze binge-week. Ik vermoed dat ik er twee had kunnen kwijt zijn, moest die binge-week er niet geweest zijn. Maar soit. Dit weekend was er plots nog een halve kilo af (totaal dus toch twee kilo op een maand, volgt u nog?), maar dat kan ook weer, ik weet niet, vocht of zo zijn. Soit. Het is de eerste keer in jaren dat ik het cijfer op de weegschaal naar beneden zie gaan in plaats van naar boven. En ik eet lekkerder en gevarieerder. Mij hoort u niet klagen. Absoluut niet. Nope.

Algemene conclusie: Project Brooddoos is dus wel degelijk een blijvertje. Jawel.

You Might Also Like

 • Khadetjes

  En uw project ziet er werkelijk om op te vreten uit 😉
  Over die gluten en toestanden… ik ben niet allergisch, maar sinds ik geen tarwe meer eet voel ik me de helft beter – speltbrood verdraag ik wel goed en smaakt even lekker.

 • Wapiti

  Ziet er allemaal lekker uit! Ik hoef geen brooddoos meer te maken, maar ik kan me voor de snelle ‘maaltijd’-tussen-de-middag laten inspireren!

 • Elke

  Ongelofelijk veel mensen zijn overgevoelig aan granen (niet alleen gluten…), maar da’s meestal niet te detecteren met een test. Zien hoe je je voelt is meestal de beste indicator.
  Ziet er allemaal heerlijk uit trouwens, en zoveel variatie! Respect!

 • Candice

  Dat zou ik ook wel eens willen proberen.. zou je eens een postje willen maken over wat je dan eet zonder gluten? Ik heb namelijk het idee dat ik op een slaatje alleen de namiddag niet doorkom en dan is het gevolg meestal: snoepen!

 • Olga

  Ik ben onder de indruk 🙂

 • Flexje

  Kan alleen maar lekker zijn! Love variatie! 🙂

 • Madrina

  Ik volg uw project op instagram en elke keer denk ik: damn, morgen doe ik ook iets ‘speciaal’ met mijn bokes. Alleen komt het er nooit van…

 • Pin It on Pinterest